Dressyrträning

Är nu hemma från dressyrträningen, och Curre står just nu och mumsar på sitt lunchhö. Det var alltså dressyrträning för Pernilla idag och sist jag red för henne med Curre var nog mer än två år sedan, innan han blev skadad iaf. Så jag förklarade lite vad jag tycker att han behöver jobba med, och sedan fick hon se honom i alla gångarter. Hon tyckte att jag gjort en bra grundarbete med honom, att han tar stöd och söker sig framåt. Så idag började vi med att jobba samlig, att få upp nacken på honom, få in bakbenen och att han ska bli kvickare. Arbetet går alltså ut på att han ska bli kvickare och lägga mer vikt på bakbenen, och blir då lättare i fram.

Vi började träningen med att rida på ett mindre fyrkantspår i skritt, där jag innan konerna i hörnen samlade ihop honom, flyttade honom i en bakdelsvändning och red sedan ut i en mellanskritt där han fick sänka sig lite. Efter det så jobbade vi på stora fyrkantspåret med att först samla upp skritten för att sedan gå fram i trav och på slutet samma sak i trav fram i galopp. Hela passet så jobbade vi med att få honom att sätta under sig och jobba med bakbenen, vilket han tyckte var riktigt jobbigt! Bröt av några gånger och gjorde tom en liten bakutspark! Men samtidigt är detta precis vad han behöver. På slutet fick jag en riktigt bra känsla, där jag hade honom lite mera framför mig och lättare i handen. 

Detta var verkligen en nyttig träning, och nu vet jag vad vi ska jobba vidare med! Pernilla tyckte också att jag hade blivit mjukare och mycket mer följsam i min ridning, vilket var kul att höra då jag själv också tycker att jag utvecklats ett snäpp. Hästarna går bättre, och vi har helt enkelt kommit ett snäpp fram känns det som :) Det som är så bra med Pernilla är att jag har ridit för henna i dressyren med alla mina hästar jag haft. Började att rida för henne med Tyson, då jag var 13-14 år kanske. Så hon vet vad jag haft för hästar innan och vet precis hur jag rider. Sen är hon supernoga med grunderna, vilket är super! :) 

Glömde att be någon att filma, men det var nog ändå inte så mycket att se. För det såg nog inte så snyggt ut, men när vi fortsatt att jobba med detta så blir det nog bra! :)
Kommentarer
Postat av: Adina

Lät som en lärorik träning! :)

2011-04-03 @ 18:27:32
URL: http://adinis.blogg.se/
Postat av: Caroline

Grymt fin häst! :)

2011-04-05 @ 01:31:22
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0