Dagens ridning

Cuwento
Blev ett trimmpass för honom på banan. Plockade på mig mammas gamla dressyrsporrar då jag är så trött på att han bara lunsar på och skiter i mig, och vilken skillnad det blev! Nu kunde jag rida ordentligt, och tog han inte skänkeln så la jag bara till sporren och jag fick en reaktion(!). Red först fram i trav och galopp utan större krav mer än att han skulle bjuda fram och vara runt innerskänkeln. Satte mig sedan ner och jobbade honom på serpentinerna med tre bågar och en övergång till skritt på medellinjen, på långsidan så jobbade jag honom i en öppna.

Nu när jag fick igång honom och han lyssnade på mig så kunde jag koncentrera mig på att lossa och få honom liksidig. Eftersom jag inte kommit åt honom så har han blivit väldigt oliksidig, skjuter ut bogen i höger varv (hans mjuka sida) och trycker sig inåt i vänster varv. Denna övning var jättebra då jag både fick träna på att ha koll på yttersidan och att ha honom runt innerskänkeln, samt rakriktning och övergång till skritt. Han jobbade på riktigt bra här och jag fick den önskvärda bakbensaktiviteten och ett ärligt stöd! 

I galoppen så jobbade jag vidare med rakriktningen och red ca 1m innanför spåret med ordentliga hörnpasseringar och gick in på större vollter. Försökte verkligen att få in högersidan då han drog sig väldigt mycket åt höger i höger varv. Men efter en stund så blev han jättefin, och jag släppte ner honom i en lägre form och var lätt i handen så att han skulle bära sig i egen balans, vilket han gjorde. Riktigt fin var han idag, äntligen! Det var dom där sporrana som behövdes ;) Men det blir bara till att trimma med dem då dom är lite för skarpa i hoppningen och jag vill inte göra honom skänkeldöv. Men tror nog mest att vi behöver komma över den där tröskeln, så han fattar att det är jag där uppe som bestämmer så att det blir någon utveckling ;) Min lilla lathäst♥

Entiego
Red först ut honom en sväng, och som vanligt så tittade han på allt läskigt. Det roligaste är att vi rider den vägen flera gånger i veckan året runt, ändå är det farligt... Testade en ny metod, att bara låta honom vara när han körde upp huvudet och spännde sig. Red bara mjukt vidare och så fort han började slappna av så satte jag långsamt mer krav. Detta gjorde att han inte började spänna sig en massa i önödan, och han blev mer avspänd i slutändan. Gick sedan in på banan och körde igenom några moment i LB:1an (hmm, varför då tro?).

Tog upp honom i formen och jobbade honom på serpentiner, mellantrav/galopp på diagonalen, galoppfattningar vid rätt bokstav, halt osv. Han la sig lite på bettet och tyckte det var jobbigt att jag krävde lite högre form, men han var stadig och lättade upp i fram efter ett tag. Men nu vet jag vad vi måste träna på iaf! Speciellt i mellangaloppen så bryter han gärna av när jag ska samla ihop honom och det blir dragkamp in i övergången till trav, samt att vi inte riktigt kommer ut i hörnet. Sen så behöver han bli lite stadigare i mellantraven och ha lite bättre påskjut. Men han var fin idag! :)
Kommentarer
Postat av: warnmark -foto & hälsa

Sv; Håller med dig! På Lidl finns det verkligen mycket man undrar hur de ens kan ha det i sitt sortiment :o. Tur att de har en del bra saker också.. Haha

2011-04-27 @ 23:43:32
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0