Dagens ridning

Entiego
Han fick gå ett pass på banan. Jobbade med öppnor i traven och i galoppen så jobbade jag med att korta/länga galoppsprången. Försökte oss på lite förvänd galopp, som han tycker är jättejobbigt! Men det är bara att jobba vidare med bärigheten och ta det succesivt så lättare linjer så kommer det nog. Tycker att han kändes fin idag, men hade velat ha honom lite mer på baken då han låg på bettet lite och bar sig inte själv som jag hade velat i galoppen. 

Över lag så känns han stadigare och spårar mycket bättre nu under varje pass, så jag måste börja sätta upp lite nya mål att jobba med nu känner jag! Så jag ska nog börja med att ta upp honom lite i formen och sedan börja lite mer med det samlande arbetet. Korta/länga och finslipa på övergångarna som kan bli bättre! Men det börjar lukta dressyrstart snart, vilket jag faktiskt ser fram imot. Skulle vara kul att få en bedömning av honom och se vad han kan prestera på dressyrbanan :)

Cuwento

I förrgår körde vi lite intrevallträning där han verkligen fick galoppera igenom kroppen, vilket gjode gott för honom! Han kom igenom kroppen på ett helt annat sätt och var verkligen superfin. Trots att han vilade igår så kändes han idag finare och mer framme än före galopppasset. Jobbade även honom på banan idag och la största fokuset på att han ska lyssna och vara frame för skänkeln. Han blir seg för hjälperna och öppen i formen så fort han inte är ordentligt framme för hjälperna, så detta måste jag jobba med hela tiden!

Flyttade honom mycket undan båda skänklarna i skritten och i traven så jobbade jag med tempoväxlingar. Jobbade honom hela tiden ca 1m innanför spåret då ridbanan måste harvas, men det är och andra sidan väldigt nyttigt för kolla av rakriktningen och hålla ytterbogen på plats. Jobbade även med att öka/minska volten där jag satte lite press på honom. I galopparbetet så samlade jag ihop honom några galoppsprång, för att sedan rida framåt. Mot slutet så jobbade han bra och kom igenom högergaloppen mycket bättre. När jag travade av så kändes han mer framme och jag kunde lägga ner honom i formen. Måste verkligen jobba med detta varje pass och vara mer koncekvent mot honom, då han har blivit lite seg för hjälperna på sistone. Men är nöjd med honom idag :)Förresten, är det någon som vill se bilderna på Eddie?
Måste sätta mig och gå igenom samt redigera alla bilder, vilket jag inte är jättesugen på...
Men vill ni se dom så kan jag göra det :)

Kommentarer
Postat av: viki

Säg till när du lagt upp bilderna på Eddie, vill gärna se hihi :DÅh tycker du har en jättefin blogg och dina hästar är hur söta som helst!! <3Vad coolt det vore förresten om du tävlade dressyr med Entiego!!PS. Ska vi följa varann via bloglovin? :)

2011-04-25 @ 11:43:00
URL: http://vikisblogg.blogg.se/
Postat av: Linda Eriksson

Jag vill jätte gärna se bilder på Eddie! =) Vart köpte du din Iphone? Vill också köpa en, men vet inte vart =P

2011-04-25 @ 11:50:41
URL: http://lindaaerikssoon.blogg.se/
Postat av: ida

jag skulle jätte gärna vilja se bilderna! :)

2011-04-25 @ 12:41:45
URL: http://jiddraellerinte.bloggplatsen.se
Postat av: Caroline

Fin han är! :)

2011-04-25 @ 21:05:10
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0