Dagens ridning

Eddie
Igår när jag red honom en kortis på banan efter att jag ridit ut en sväng så kändes han inte alls bra. Slog med huvudet och ville inte alls samarbeta, så idag blev det ett ordentligt pass på banan för att få igenom det som inte fungerade igår. Idag så var han fortfarande väldigt slingrig, men jag försökte bara att vara så stadig som möjligt. Efter en stund så satte jag mig ned och jobbade med öppnor längs långsidorna, och i början så tjafsade han runt och tyckte att jag var väldigt dryg som satte krav! Men efter en stund så mjuknade han och började äntligen sätta under sig och lätta i handen. I galoppen så fokuserade jag mest på att han skulle spåra ordentligt och jobbade även lite på den förvända galoppen som han tycker är väldigt jobbigt. Men efter ett tag så lyckades vi med några böjda spår i förvänd. När jag sedan travade av så kändes han betydligt bättre än vad han gjorde i början av passet, stadig och lätt i handen. Skönt att det blev så pass mycket bättre mot slutet iaf :)

Curre
Även för honom så blev det lite trimm på banan, vilket inte gick sådär jätte bra. Jag hade ingen riktig plan kändes det som, och vi hamnade lite för mycket i att "lufsa" omkring som det lätt blir på honom. Han går och är lite småtung i handen, och jag fick inte alls igenom högergaloppen. Usch, känns inte alls bra nu när vi ska tävla på torsdag... Men det är väl bara till att göra det bästa av situationen, och sedan blir det massor av trimm för att få igenom honom på marken. För om han ska hålla i framtiden och kunna göra sitt bästa i hoppningen, så MÅSTE han jobba bättre på marken. Sätta mer vikt på bakdelen och komma loss i kroppen, så det är bara till att göra upp en ordentlig plan!

Det är verkligen mitt största mål med honom just nu, att han ska bli mer ridbar helt enkelt. Hoppa det kan han, där sitter inte problemet. Om jag så ska vända ut och in på mig själv så ska jag få ordning på honom, min kluns ;)

Kommentarer
Postat av: EVELINA HEED

Sv: Tack, vad glad jag blir! :) Jag fotar med en Canon EOS 400D och ett Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro :)

2011-04-12 @ 00:52:33
URL: http://evelaiijna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0