Dagens ridning

Entiego
Var upp på banan och hoppade lite inför tävlingen. Faktiskt så är det väldigt sällan jag hoppar hemma på banan. Dels så är underlaget inte jättebra just nu, men sen så måste jag alltid ha bärhjälp och då blir det sällan av. Men idag blev det som sagt att vi plockade fram lite hinder. Eddie som inte är van att se hinder hemma på banan blev lite spänd och gick inte alls bra när jag red fram. Han har varit så himla fin flera veckor, och nu var det bara blä. Travade fram över några bommar där han tillslut slappnade av och kändes fin.

Hade ställt upp tre räcken i en liten bana där jag bara kunde rulla på, och hade dessutom plockat in lite läskigheter i hindren. Började först med att travhoppa och göra halt efteråt då han bara ångade iväg. Rullade igenom "banan" i galopp och försökte bara att hitta en bra rytm. Han drog som vanligt iväg efter hindren, men eftersom banan bara är 20x40m så kom staketet fortare och bromsade upp. Höjde på slutet upp ett av räckena till drygt 1m och han hoppade fint.

Trots att passet inte kändes särskilt bra alls så behöll jag hela tiden en bra rytm och Eddie hade faktiskt en bra inställning och sög mot hindren! Fick verkligen styra ifrån honom när jag skulle göra en volt. Nu när jag hoppat Curre så mycket, och dessutom lite större hinder så känns det inte som någon big deal att hoppa Eddie. Är faktiskt inte det minsta nervös inför tävlingen, trots att Eddie inte varit iväg och tävlat på så länge. Så det känns bra iaf :)

Cuwento

Red ut honom en sväng upp på skogen. Redan från start så var han framme för skänkeln, och det känndes att jag kom åt honom igår! Satte mig ned och jobbade med många övergångar till galopp, och tillslut så började han sätta under sig och mata på med bakben! Sen när jag travade sista biten så var han ordentligt framme och sökte sig ner i en lång och låg form. Känns riktigt skönt att det har släppt lite, så vi får hoppas att det fortsätter åt rätt håll :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0