Dagens ridning

Curre

Blev ett pass på banan idag, skrittade faktiskt direkt dit idag. Började med att flytta honom i skritt, vände rätt upp och skrittade till mitten och flyttade honom sedan ut till spåret. Jobbade så en stund i båda varven tills han började mjukna och flytta ordentligt. Jobbade honom sedan i traven, ställde igenom i hörnen och på stora volter. Jobbade även likadant i galoppen. I högergaloppen så böt han till vänster någon gång när vi rakriktade, men det blev bättre på slutet. Han kämpade på bra, trots att han blev trött!

Men tycker att han jobbade riktigt bra idag, särskilt i traven så var han fin. I galoppen så fick jag honom tillslut att sätta lite mer vikt på bakbenen och samla ihop sig där ett tag. Han är så duktig, vet precis vad han ska göra och kämpar på, men orken finns inte riktigt. Särskilt i galoppen så orkar han inte riktigt att samla sig, men det är ändå inte tal om att köra upp huvudet och springa på. Nej, han kämpar på! Vi får bara jobba vidare så kommer styrkan tillbaka igen :)

Eddie

Vi hade tråkigt nog en bad-day idag. Jag var lugn hela passet och försökte bara att rida som jag gjorde för Pernilla. Men Eddie ville verkligen INTE ta stöd på bettet. Ville inte alls ta stöd och bara slog med huvudet och ökade takten. Trots att jag försökte att vara så mjuk som möjligt och hitta en jämn takt. Trots att jag bytt till vanligt, lite tjockare tvådelat bett som funkade så bra på träningen... Tänk om han bara förstod att det blir värre i munnen på honom när han själv rycker sådär.

Blir att rida på hackamoret några dagar nu, för det ger ingenting än att det blir värre i munnen på honom när han gör sådär. Ska dessutom försöka att komma ut med honom lite tidigare, så vi slipper att rida när det börjar bli mörkt. Mer skuggor och läskigheter = spänd häst. Ibland önskar jag verkligen att jag hade ett ridhus att gömma oss i, så man slapp en häst som skyggar och spänner sig för allt. Men det är ju bra träning det här iof, även om det dock inte känns som det. Åh, det är såna här pass som jag känner mig så sjukt dålig. Jag menar, någon gång borde det ju släppa. Inte bli sämre hela tiden. Blä. Men skam den som ger sig, jag SKA få ordning på det här!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0