Sprenger Dynamic RS

Just nu rider jag på ett tredelat D-ringsbett med kopparrulle i hoppningen på Eddie, men funderar på att köpa ett nytt då det jag har nu är lite för stort. Det bett som jag då har funderat på ett Sprenger Dynamic RS med fasta ringar, som jag tror att han skulle gå bra på. Har läst lite och bara hört positivt om detta bett, och att hästar som är lite känsliga och inte riktigt vill ta stöd ska fungera bra på på det. 

Har sedan tidigare ett tredelat Sprenger KK-ultra som jag haft både på min ponny, Curre och Eddie. Tycker att alla har fungerat bra på det, så jag är väldigt positiv när det gäller Sprengers bett. Dock så är dom ganska dyra, och just Dynamic RS bettet går loss på omkring 1,200kr. Man kan dock få tag på billigare begagnat, och just bett blir ju inte särskilt slitna. 

Men till min fråga;

Är det någon som har testat, eller rent av har detta bett? Vad tycker ni om det? Någon som vet var man kan få tag på ett till bra pris?


Skulle vara tacksam för svar! :)

Kommentarer
Postat av: Lotta

Jag har det på min dam som har väldigt svårt att ta stöd på bettet.

Red på ett vanligt tredelat innan men sen jag bytte till detta blev hon mycket mer stadig. Nu suger hon verkligen tag i bettet och jag har nått i handen när jag rider. Innan fanns där ingenting.Super nöjd med det, har det mest i dressyren då jag behöver en lite mer tryck i henne i hoppningen så går hon på ett novabett där.

2010-09-09 @ 11:02:34
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/e
Postat av: Matilda

Jag red med det bettet för första gången igår på min häst som har lite problem med att acceptera och ta stöd av bettet. Lånar det för tillfället av min tränare men det verkar fungera superbra för det var stor skillnad i ridningen efter bara första gången så det blir nog att jag får köpa ett sen.. vill såklart också hitta det till ett bra pris eftersom det är ganska dyrt...

2010-10-10 @ 22:45:37
URL: http://tiilda.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett John Whitaker-schabrak!

Har samma problem med min att hon inte tar stöd! Har letat nu men inte hittat tillräckligt små (inte mindre än 11,5 cm just nu)

2010-12-26 @ 20:48:19
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Cajsa

Använder detta på min dressyr d-ponny hon är rätt het.

Själva kvickheten försvann mer om man gämför med vanligt 3 delat från Sprenger men man får lättare stopp på hästen och efter ett tag så känns det väldigt bra att rida med. Ett lagom starkt bett jag kan rekommendera, ligger väldigt bra i hästens mun och iaf min häst dräglar saliv från det.Lycka till!

2011-09-08 @ 01:21:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0