Hoppträning

Var in till Gävle på hoppträning för Leif nu på morgonen, gick ganska bra. Vi var på utebanan idag, vilket var härligt i det fina vädret. Började med att rida fram gemensamt på en stor volt, där vi kollade av att de rundade sig för skänkeln, samt travade över bommar. Gjorde även likadant i galopp. Eddie var lite tjafsig och ville inte riktigt slappna av, utan bet tag lite i bettet och sprang på stundtals. I galoppen, som är hans starka sida så var han dock finare. Jag la honom lite stort och lite för nåra nån gång på bommarna, måste försöka att bara vara kall och vänta in dom!

Hoppade sedan som en bana med 6 travhinder, två travbommar före och alla hindren var lite varierande. Räcke, grind, kryss, kryss med murdel, oxer. Första varvet så hoppade Eddie inte alls särskilt bra, utan hoppade lite "tvådelat". Andra varvet så kom han på hur han skulle göra, och hoppade bättre. Hoppade även ett varv lite högre. Sen fick vi som ska tävla i helgen hoppa bana. 8 hinder, varav två linjer. Hade ett bra tryck banan igenom och jag var kall och väntade in hindren, desutom så red vi rätt antal galoppsprång på båda linjerna! Kändes riktigt bra faktiskt :) Leif hade inte så mycket mer att säga om det än att det var bra, och då är det bra ;)

Eftersom banan flöt på bra, så behövde vi inte ta om något. Hoppade istället serien som dom andra hoppade, kryss, ett galoppsprång över ett litet kubhinder till ett räcke. Sånt som Eddie behöver träna. Första gången backade han av lite väl mycket och fick ganska långt. Men andra gången så hoppade han fint, utan att vara i räcket. Så jag är väldigt nöjd med hoppningen idag :) Han har ju fortfarande inte en optimal språngkurva, och backar inte av tillräckligt mot travbommaran tex. Men det är nog bara att vänta ut honom som Leif sa, så kanske han kommer underfund med hur han ska göra :)

Kommentarer
Postat av: Sara Jansson

Åh vilken härlig bild :)

2010-09-08 @ 10:58:17
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0