Hoppträning

Hopptränade för Leif imorse, och det gick ganska bra. Vi trimmade igenom dom först, där vi både red på volt och flyttade dom i både trav och galopp. Vi vände upp vid kortsidan och red rakt fram på medellinjen, och flyttade sedan ut dom till spåret. I början så ville Eddie inte riktigt ta stöd, men jag vara bara mjuk i handen och höll om lite mer med vaderna så började han till slut att ta ett jämnare stöd. Ganska nöjd med honom där, speciellt med tanke på hur han har varit ett tag. 

Sedan hoppade vi "klockan", övningen där det är ett hinder vid klockan 12, 3, 6 och 9. Vi gjorde dessutom volt runt varje hinder, både in mot mitten och utåt. Faktiskt så var Eddie väldigt fin i den här övningen, och det flöt på bra! Han var följsam och vi kunde rida på fyra galoppsprång mellan varje hinder. Så det var kul :) Sedan avslutade vi med att hoppa en linje med tre hinder på rakt spår. Första gången med räcken och 5 galoppsprång mellan varje hinder och sedan satte vi upp det till oxrar och red på 4 galoppsprång.

Eddie har svårt för såna här övningar då han hoppar långt och får sedan trångt, speciellt mellan andra och tredje hindret. Dessutom så red jag an jättekasst någon gång, så det blev pannkaka... Det sitter i mitt huvud eftersom jag vet hur svårt det blir. Men när jag skärper till mig och rider ordentligt så hittar jag den där känslan och det flyter på, varför kan jag bara inte rida så jämt? Fick iaf till linjen bra på slutet, så jag är ändå ganska nöjd träningen. Om man bortser från mig själv på slutet, men Eddie var duktig :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0