Hoppträning

Har varit iväg till Gävle och tränat nu på morgonen, och det här var nog den värsta träningen någonsin faktiskt. När vi red fram så var han dock fin, mycket stadigare och inte alls lika orolig i munnen som han har varit. Så där var han faktiskt ganska fin. Sedan började vi hoppa fram genom att travhoppa ett räcke med en låda under, och Eddie reagerade precis som på tävlingen. Tvärstanna och kasta sig åt sidan (dock inte lika mycket som på tävlingen). Men Leif sa bara hur jag skulle korrigera honom, och han tog det riktigt bra och hoppade fint nästa gång. Han gjorde även likadant på vattenmattan, men jag gjorde likadant och han hoppade den andra gången. Sedan när vi hoppade den gula lådan så hoppade han första gången :)

Sedan blev det en del väntan innan jag skulle hoppa banan, eftersom jag var sist. Jag började bromsa istället för att bibehålla rytmen mot första hindret, och vi rev hela oxern.... Sen blev det bara pannkaka. Eddie hoppade jättespänt, drog iväg efter hindren så vi inte fick plats, vågade inte hoppa när vi kom lite nära eller stort, och jag red uruselt. Ingen bra kombination alls med andra ord, usch!

Som Leif sa, så satt det nog i lite från helgen att han var så spänd, för förra veckan var han hur fin som helst. Men det är bara att bita ihop, eller bryta ihop och det sista alternativet är inte att tänka på. Hoppade om 1-5, och då fick jag äntligen in rytmen och Eddie vågade hoppa. Så avslutningen var iaf bra.

Hade tänkt att åka till Falun nästa helg, men skippar det och koncentrerar mig på träning istället. Som Leif sa idag, jag får inte massor med resultat på honom, men jag lär mig mer än om jag suttit på en häst som bara tuffar på. Man får se det så!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0