Eddie hos tandläkaren

Var iväg till ATG och kollade upp tänderna på Eddie idag, och det är inte konstigt att han varit så tjafsig/orolig i munnen! Han hade någon vass kant som fixades till, men annars så var det inga större konstigheter med tänderna. Däremot så hade han sår och typ ärrvävnader som orsakats av bettet, och det är det som har gjort ont. (Svårt att förklara exakt). Detta är alltså något han har haft en längre tid (säkert innan jag köpte honom också), och nu på slutet så har det bara blivit en ond cirkel. Han har dragit efter hindren, jag har varit tvungen att ta tag i honom, det har gjort ont osv.

Så nu gäller det att variera bett ofta för att variera trycket, och hitta något som han trivs med. Dessutom så ska jag prova att rida med hackamore, iaf några dagar i veckan för att avlasta och låta det läka. Men det var på sätt och vis skönt att veta var problemet sitter.

Nu kanske någon tror att det är jag som har ryckt och slitit i honom, men det har jag absolut inte!! Han är helt enkelt en väldigt känslig individ och det gäller att hitta något som är bekvämt och funkar för honom. Det gäller alltså att hitta något som han trivs med, så jag slipper att ta i honom så mycket.

Eddie var iaf väldigt duktig och skötte sig bra idag. Blev lite trött av lugnandet, så han blev lite ostadig på benen ett tag. Sedan fick han bananlack, lite lustigt när det luktar banan om mulen ^^ Men det var skönt att veta att det faktiskt var något som inte riktigt stod rätt till i munnen på honom, så vi vet hur vi ska lösa det. Men nu ska det bli bra det här hoppas jag :)


Kommentarer
Postat av: Chatrine Lindström

Hej Veronica! Vi har haft exakt samma problem med Bogart. Han har också haft sår i mungiporna som han hade när vi köpte honom och vi har smörjt mungiporna, bytt bett mm. Jag köpte ett hackamore som vi red på innan sommaren och då blev han bra. Men vi har kommit på att han får sår av nosremmen och inte bettet. Dvs vi har haft pullargrimma på honom och det är den nedersta remmen som han får sår av. Så nu rider vi med D-ringsbett så han inte kan nypa sig och sen använder vi inte pullargrimma. Nu rider vi med aachennosgrimma men tar bort nosremmen. Bogart har jättekänslig hud, får sår överallt. Kanske fuxar är känsligare. Nu smörjeer vi mungiporna för att hålla dom mjuka och han är faktisk jättefin nu när han slipper nosgrimman. Hälsningar Chatine

2010-09-16 @ 07:58:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0