Dressyrträning

Var iväg till Ockelbo med Eddie igår och tränade dressyr för Pernilla. Till en början så var han likadan som har varit ett tag, tjafsig och ville inte riktigt ta stöd. Så Pernilla satte sig upp på honom en stund. Han var likadan för henne, precis när han ska ta stöd så viker han in huvudet och slår sig sedan fri. Så efter en stund så tyckte hon att vi skulle byta bett, från det tredelade till ett vanligt tvådelat. Så vi fick låna ett från ridskolan och bytte alltså.

Sedan satt Pernilla upp igen, och efter en stund så släppte det och han började långsamt att ta ett ordentligt stöd och börja tugga på bettet. Sedan fick jag sitta upp på honom igen, och det var verkligen skillnad! Nu satt jag plötsligt på en häst som tog stöd i bettet och inte bara slog sig fri och sprang på. Vi fortsatte med att bara hitta en jämn takt, och hur jag ska göra när han spänner till. Tex när det gick folk utanför ridhuset och när det kom in nya hästar så blir han spänd och okoncentrerad. Tycker att han jobbade riktigt bra efter att vi bytt bett, även i galoppen var han fin. Så jag är verkligen nöjd!

Så nu ska vi köra på med vanligt tvådelat bett. Jag som alltid trott att tredelade ska ligga så mycket bättre i munnen på dom, men riktigt så var det tydligen inte. En lagom långt tvådelat brukar dom flesta gå mycket bättre på. Men det var verkligen skönt att få hjälp med det här och hur jag ska rida honom, för den senaste tiden har det inte alls varit så kul. Men nu vet vi hur vi ska gå vidare, tack vare bästa Pernilla! :)


En liten filmsnutt från traven när han äntligen började slappna av.
Syns kanske inte så bra, men något iaf :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0