Dagens ridning

Eddie och Curre

Angelica red Eddie idag, så båda hästarna fick skrittas ut en långtur tillsammans. Nu när jag hade sällskap så red vi neråt skidanläggningen där jag inte ridit på hela sommaren. Brukar inte vilja rida där själv med Curre då vi först måste rida en bra bit på en ganska trafikerad väg. Mest av tanken om Curre skulle göra sina tvärvändningar och jag skulle åka av, då vill jag inte ha en Curre som drar hemåt. Inte för att det händer ofta, men tänk OM. Det räcker för mig.

Men Curre pojk var snäll idag, men pigg! Red in en ny väg för att kika lite och stötte då på bär/svampplockare som gick inne i skogen. Detta tyckte Curre var väldigt mystiskt och triggade upp sig själv. Självklart så måste man bocka också, när man är "rädd" för dom jätteläskiga varelserna inne i skogen. När vi red bortåt så red vi förbi en hage med får, och redan då var Curre lite skeptiskt. Men när vi red hemåt så kom dom springandes hela högen, och då var dom livsfarliga! Tur att vi hade snälla Eddie framför oss, som så snällt gick fram fast han var rädd. Annars hade jag nog aldrig fått förbi honom, haha ;) Sedan travade vi ikapp Eddie med höga knälyft, den traven och trycket vill vi se oftare!

Sedan taktade han ett bra tag, och fnös till så stackars Eddie hoppade till! Men däremellan så jobbade han fint, var lite mer tryck i honom naturligt idag. Lite seg för sidförande hjälper, men satte inte så stora krav på honom idag. Det är just såna här dagar som jag är glad att jag har gramanen på, då jag får mycket bättre koll på honom när han far iväg, bockandes, slängandes och allt vad han gör. När han triggar upp sig själv, då blir han riktigt maffig att sitta på! Men eftersom jag aldrig vet när han blir såhär, så har jag den alltid när vi rider ut. Så kan jag ta till den om den behövs, annars bara finns den där :)

Kommentarer
Postat av: Victoria

Haha, känner igen mig. Ibland känns gramanen som en billig livförsäkring lika mycket som tex. hjälmen.. :)

2010-09-02 @ 10:43:34
URL: http://hastpamittsatt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0