Dagens ridning

Eddie

Red ett pass på banan, och han var mycket finare och lugnare idag! Även idag så började han jobba direkt och kändes ganska stadig. Efter ett tag så blev han dock lite ostadig och studtals lite "tom" i handen. Jobbade sedan vidare med galoppen där jag fick igenom honom riktigt bra! Han vill gärna springa på istället för att balansera upp sig i galoppen, men försökte bara att vara supermjuk i handen och använda sitsen ístället. Rundade honom ordentligt och då började han jobba riktigt bra. Börjar man dra och använda handen för mycket så blir han bara tjurig, utan det gäller att vara mjuk och verkligen rida honom.

När jag sedan travade av så var han mycket finare, blev lite springig och "tom" ibland, men efter ett tag så slappnade han av och tog ett jämnt stöd. Han är så otroligt känslig i munnen att jag måste vara supermjuk, vilket gör att jag blir lite väl stilla med handen ibland. Men genom att vara mjuk, men ändå krama lite lätt på yttertygeln gjorde att han tillslut började ta ett ärligt stöd. Han är verkligen superkänslig och svår för mig som inte är så van vid såna hästar, men vad jag utvecklas av att rida honom! Jag har inga direkta meriter med honom, men HAN har verkligen utbildat och gjort mig mer allsidig som ryttare. Vilket jag kommer att ha nytta av sen :)

Curre

Red bara ut honom idag, så passade på att rida upp till sandvägen och jobba lite med galoppen. Blev en runda med ett ganska så varierat underlag, grusväg, asfalt, gräs och sand. Jobbade så som jag brukar med honom, att han går fram ordentligt för skänkeln och ställer igenom sidorna. Han var lite stel i vänster, vilket gjorde att han inte var helt rak när vi galopperade. Men han drog inte iväg, utan satte under sig bra! Slog om till vänster galopp när vi galopperade i höger, men det var nog mest för att jag var lite otydlig. Han blev rädd för en fågel i baddammen och vände blixtsnabbt och for iväg i all världens fart! Men efter att jag lugnat ner honom (han triggar upp sig själv som sjutton) så gick det bra sen. Annars så var han snäll idag :)

Mitt försök till att korta ner mina "Dagens ridning" inlägg misslyckades även idag... Haha, men jag orkar inte ändra. Dom skrivs ändå mest för min egen skull ;P


Har börjat sträcka på mig ordentligt sedan detta pass, och vilken skillnad! 
Nu funkar allt betydligt bättre ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0