Dagens ridning

Eddie

Jobbade honom på banan, och han var väldigt fin till att börja med. Mjuk och sökte sig neråt redan från start, var dock lite springig och ville inte riktigt ta ett ordentligt stöd. Travade över några travbommar som låg framme och jobbade i en åtta över dem, tycker att han var ganska fin där. Tänkte sedan jobba lite utan stigbyglar som vi gjorde på träningen sist, men då blev han bara ännu mera springig och spänd. Så gav uypp den tanken och jobbade på med galoppen istället. Där blir han inte lika tjafsig och ostadig, utan jobbade på bättre.

Sen så började någon att klyva ved precis utanför staketet, vilket låter riktigt illa... Detta gjorde att han blev ännu mera springig och lite spänd, men tycker ändå att han gjorde det riktigt bra! Curre hade blivit helt knäpp i samma situation och jag hade varit tvungen att gå därifrån. Men Eddie fixade det riktigt bra :) Jobbade lite mer med galoppen idag, i hopp om att han skulle göra av med lite energi och börja slappna av. Men den hästen har en grym kondis och var precis lika pigg hela tiden. Galopperade även över en bom för att träna ögat och känslan, vilket gick ganska bra. Känner att jag behöver galoppera över bommar oftare än vad jag gör, just bara för att träna upp känslan som behöver bli lite mer exakt.

När jag travade av så var han fortfarande lite springig och ville inte riktigt ta ett ordentligt stöd, utan blir lite tjafsig. Han har varit så ett tag, vet inte riktigt vad det kan bero på? Att kolla upp tänderna kan nog aldrig vara fel iaf.

Curre

Red ut honom en sväng först och jobbade sedan en stund på banan. Det hade hunnit bli ganska mörkt, så först blev han rädd för bommarna och sedan när det kom en bil förbi banan. Så han var lite spänd till att börja med, men blev sedan riktigt fin! Jobbade först bara runt fyrkantspåret och ställde igenom honom ordentligt i hörnen, och red sedan några stoora volter. Avslutade med att skritta några gånger över bommarna som låg framme. Väldigt nöjd med honom idag då han jobbade riktigt bra! Han är så himla rolig att rida, bara man börjar jobba honom söker han sig neråt i en stadig låg form. Inte så att han lägger all tyngd i handen, utan han jobbar på bra med bakkärran :) Dessutom så var han riktigt pigg idag, på ett positivt sätt!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0