Dagens ridning

Eddie

Trimmade igenom honom lite på banan med hackamoret. Han kändes faktiskt mycket stadigare idag, och slängde inte alls lika mycket med huvudet. Dock så blir han lite tung i handen med hackamoret, men tycker att det var bättre idag och han satte ihop sig bättre i galoppen. Han var lite stel i sidorna, så jobbade bara med att ställa igenom honom och känna att han verkligen formade sig. Men är annars nöjd med honom :)

Curre


Även med honom så blev det ett pass på banan. I början så var han lite okoncentrerad, men jobbade sedan bättre och bättre. Särskilt efter galoppen så var han fin och jobbade på bra! Flyttade honom lite i skritten, och jobbade med att bara ställa igenom honom så han blir mer jämn i båda sidor. Tycker galoppen var mycket bättre idag, han orkade samla ihop sig lite mer och hela han kändes lite "lättare". Dock så ville han hela tiden slå om från höger galopp till vänster när jag rakriktade honom på långsidorna. Han slog om flera gånger! Men tillslut så använde jag mycket ytterskänkel och liksom puttade in bakdelen när vi rakriktade, och då höll han galoppen. När jag sedan travade av så var han väldigt fin :)

Spännande paket på posten idag!

Hämtade ut det jag beställde från Skara Hästsport idag, nämligen en GPA Speed air tone in tone! Jag har länge velat ha en ny hjälm, men tyckt att dom jag vill ha varit alldeles för dyra. Runt 6000kr. Men så hade Skara Hästsport special erbjudande på bara Blåa GPA ToT till 2499kr, ord pris 6200kr. Så då var jag ju tvungen att slå till, eftersom det är just den blåa jag vill ha!

Var lite osäker på storleken, men den satt som ett smäck nu när jag provade den :) Så nu är jag glaaad! Värsta fyndet, tycker iaf jag som sparat en massa pengar nu. Jag som varit beredd att börja spara, haha ^^ Dock är plånboken ganska tom nu, men det är väl sånt man får ta. Eller? ;)

GPA Speed air tone in tone, navy. 2499kr, ord pris 6200kr.

Två lite snabbt tagna bilder i extremt dåligt ljus... Den är inte riktigt lika ljus, utan lite mörkare blå färg egentligen. 


Startlista

Kikade nyss in startlistan till Storvik som är nu på lördag. Är bara anmäld till 0,95m, vill inte hoppa 1,05m då det gick så dåligt sist. Plus att det är första inomhustävlingen. Egentligen så är det ingen större skillnad mot för 1m, men vill bara åka och hoppa en låg klass nu. Satsar bara på att komma runt med en bra känsla och att det ska kännas enkelt. Det behöver vi båda tror jag, hoppa något lågt för att det ska kännas lätt och roligt igen!

Så vi kör såhär, och hoppas på att det går bra nu! :)

SvarSvar:
Jag köpte det hos Skara Hästsport under Falsterbo Horse Show. Det kostade 799kr, men fick 10% i rabatt då det var mässa :) Just det jag köpte är för rundsydda träns och har en större öppning där du trär igenom nackstycket, vilket gör att jag kan ha det på mitt Dyón träns som har tre remmar. Ett tips till er som har Dyóns träns med bredare nackstycke! Men pannbandet finns ju såklart för vanliga träns också :)

Dagens ridning

Curre

Blev ett pass på banan idag, skrittade faktiskt direkt dit idag. Började med att flytta honom i skritt, vände rätt upp och skrittade till mitten och flyttade honom sedan ut till spåret. Jobbade så en stund i båda varven tills han började mjukna och flytta ordentligt. Jobbade honom sedan i traven, ställde igenom i hörnen och på stora volter. Jobbade även likadant i galoppen. I högergaloppen så böt han till vänster någon gång när vi rakriktade, men det blev bättre på slutet. Han kämpade på bra, trots att han blev trött!

Men tycker att han jobbade riktigt bra idag, särskilt i traven så var han fin. I galoppen så fick jag honom tillslut att sätta lite mer vikt på bakbenen och samla ihop sig där ett tag. Han är så duktig, vet precis vad han ska göra och kämpar på, men orken finns inte riktigt. Särskilt i galoppen så orkar han inte riktigt att samla sig, men det är ändå inte tal om att köra upp huvudet och springa på. Nej, han kämpar på! Vi får bara jobba vidare så kommer styrkan tillbaka igen :)

Eddie

Vi hade tråkigt nog en bad-day idag. Jag var lugn hela passet och försökte bara att rida som jag gjorde för Pernilla. Men Eddie ville verkligen INTE ta stöd på bettet. Ville inte alls ta stöd och bara slog med huvudet och ökade takten. Trots att jag försökte att vara så mjuk som möjligt och hitta en jämn takt. Trots att jag bytt till vanligt, lite tjockare tvådelat bett som funkade så bra på träningen... Tänk om han bara förstod att det blir värre i munnen på honom när han själv rycker sådär.

Blir att rida på hackamoret några dagar nu, för det ger ingenting än att det blir värre i munnen på honom när han gör sådär. Ska dessutom försöka att komma ut med honom lite tidigare, så vi slipper att rida när det börjar bli mörkt. Mer skuggor och läskigheter = spänd häst. Ibland önskar jag verkligen att jag hade ett ridhus att gömma oss i, så man slapp en häst som skyggar och spänner sig för allt. Men det är ju bra träning det här iof, även om det dock inte känns som det. Åh, det är såna här pass som jag känner mig så sjukt dålig. Jag menar, någon gång borde det ju släppa. Inte bli sämre hela tiden. Blä. Men skam den som ger sig, jag SKA få ordning på det här!!

Dagens ridning

Eddie och Curre

Har varit riktigt skitväder hela dagen, usch.. Båda hästarna fick ridas ut idag, så min syster tog Eddie och jag Curre. Lika bra det, då Curre inte brukar vara så rolig att rida ut själv i sånt här ruskväder! Tror att vi red iväg vid halv sju-tiden och det började redan bli ganska mörkt. Så vi fick inviga reflexvästarna för första gången den här hösten!

Det regnade, var sådär halvmörkt och blåsigt, vilket gjorde att Curre var på tårna och sådär smådryg hela turen. Dessutom så var han ganska stel i vänstersidan, så jobbade på med att flytta och försöka ställa igenom den sidan. Vi låg bakom Eddie i traven, och vilket steg och bjudning han får då! Haha, den powern vill jag se oftare ;) Han fick inget damp-ryck trots vädret, så det var ju bra. Eddie skötte sig han också, var lite spänd bara.

Dressyrträning

Var iväg till Ockelbo med Eddie igår och tränade dressyr för Pernilla. Till en början så var han likadan som har varit ett tag, tjafsig och ville inte riktigt ta stöd. Så Pernilla satte sig upp på honom en stund. Han var likadan för henne, precis när han ska ta stöd så viker han in huvudet och slår sig sedan fri. Så efter en stund så tyckte hon att vi skulle byta bett, från det tredelade till ett vanligt tvådelat. Så vi fick låna ett från ridskolan och bytte alltså.

Sedan satt Pernilla upp igen, och efter en stund så släppte det och han började långsamt att ta ett ordentligt stöd och börja tugga på bettet. Sedan fick jag sitta upp på honom igen, och det var verkligen skillnad! Nu satt jag plötsligt på en häst som tog stöd i bettet och inte bara slog sig fri och sprang på. Vi fortsatte med att bara hitta en jämn takt, och hur jag ska göra när han spänner till. Tex när det gick folk utanför ridhuset och när det kom in nya hästar så blir han spänd och okoncentrerad. Tycker att han jobbade riktigt bra efter att vi bytt bett, även i galoppen var han fin. Så jag är verkligen nöjd!

Så nu ska vi köra på med vanligt tvådelat bett. Jag som alltid trott att tredelade ska ligga så mycket bättre i munnen på dom, men riktigt så var det tydligen inte. En lagom långt tvådelat brukar dom flesta gå mycket bättre på. Men det var verkligen skönt att få hjälp med det här och hur jag ska rida honom, för den senaste tiden har det inte alls varit så kul. Men nu vet vi hur vi ska gå vidare, tack vare bästa Pernilla! :)


En liten filmsnutt från traven när han äntligen började slappna av.
Syns kanske inte så bra, men något iaf :)

Equiline


När, eller jag kanske rättare sagt ska säga om (man vet ju aldrig) Curre kommer tillbaka på tävlingsbanorna så ska han få ett fint Equiline set!

Tycker att han passar riktigt bra i deras schabrak. Lite "robustare" vilket passar honom mycket bättre än tex Scapa med stora loggor osv. Dessutom så är Equilines luvor lite större och har strechöron, så dom skulle nog tom kunna passa Curre! Dom flesta luvor brukar nämligen vara alldeles för små.

Sist när jag var in på Ryttarstugan så hade dom fått in ett nytt Equiline med matchande luva, som jag tycker hade snyggare logga än det här nedan. Dessutom två passpoaler, varav det ena i guld. Riktigt fint! 

Har sedan tidigare ett octagon som jag bara älskar, så skulle verkligen inte tacka nej till ett med en snygg logga och passpoal att ha till tävling! Passformen och kvalitén är super verkligen. Men smakar det så kostar det ;)


Equiline Diamond.

Luvan kostar 599kr och schabraket 929kr hos Ryttarstugan.se
Dagens ridning

Eddie

Red ut honom en längre runda idag. Jobbade ganska mycket med att flytta honom i traven från sida till sida på grusvägen, vilket han gjorde riktigt bra! Istället för att springa på så lugnade han ner sig och jobbade riktigt bra. Fina hästen :) Red honom på hackamoret, vilket han fungerar riktigt bra på.

Curre


Skrittade ut honom en runda på ca 35min. Blev ett väldigt kravlöst pass och mest skritt på lång tygel. Faktiskt så var han riktigt lugn idag! Travade även en bit på en gräsväg i början, och han kändes fin. Hade med mig samma känsla som när jag red Eddie, mjuka händer och sluter om med benen. Kan inte förklara, men den lilla biten vi travade kändes bra iaf :)


Fyndat på Aubiose

Var iväg till Borlänge igår, och blev då såklart en sväng in på Aubiose! Fyndade två saker till riktigt bra priser :)

Träns med mässingsnitar från Heimer, 50%. Ord. pris 298kr, och nu 150kr! Perfekt vardagsträns, ska bara hitta ett par sköna och matchande tyglar att ha till. Noga det där med tyglar... Har ett bett till varje träns, så man slipper byta hela tiden. Så nu börjar det bli några stycken, men alltid bra att ha när man har två hästar. Detta får dock Eddie ha, ngt litet i storleken och smala remmar passar honom bättre än Curre. Kanske kan fota alla träns jag har och lägga upp? :)

Klickbar bildFörbygel med martingal i strl cob, 75%! Hade kostat närmare 500kr, och nu typ 120kr. Behövde en ny martingal att ha hemma, och då var ju detta ett fynd. Fanns ingen svart kvar i full, så tog en cob. Har inte provat den än, men tror att både Chino (min syster ponny) och Eddie kan ha den :) 

Klickbar bild

Dagens ridning

Curre

Red upp till sandvägen idag, och galopperade nästan hela biten. Den är inte så lång,  men det är lite sandigt och sluttar uppåt sista biten. Så det brukar ändå få dom lite flåsiga. Har bara galopperat Curre halva biten, men idag tog vi som sagt nästan hela biten. Han blev lite flåsig, men inte så farligt :) Sakta men säkert så kommer kondsien tillbaka. Ställde och flyttade honom i både skritten och traven, och han var fin. Lite stel i vänstersidan, men i övrigt så var han fin :)

Eddie

Vilade idag.

Eddie i hagen för någon vecka sedan. Både när vi släpper ut och in dem så brukar han springa runt i sin stora hagen. Speciellt när man varit borta och sedan släpper ut honom, då brukar det vara full fart ner till den större hagen! Han går i en mindre, plus att det är öppet till en riktigt stor hage där han får gå. Han som inte blir tjock ;)

Dagens ridning -Hoppträning och trim av Curre

Eddie

Hopptränade

Curre

Red ut honom runt byn först, fokuserade på att ha ett bra tryck i honom, ställde och flyttade honom i både skritt och trav. Han kändes fin där. Avslutade sedan med att jobba honom en stund på banan. Även här fokuserade jag på att han gick fram och hade lite tryck i steget, han blir lätt lite långsam och "lunsig" som Leif så fint uttryckte det förut ;) Så det är lite skillnad mot Eddie, då curre behöver betydligt mer ben. Jobbade både i trav och galopp, ställde och formade honom på ganska stora volter och linjer. Det var blåsigt och i början så blev han lite okoncenterar och kikade på hästarna i hagen bredvid istället, men sedan så kom han igång och jobbade bra! Idag så var han jämn och fin i galoppen, hade inte alls någon tendens till att bryta av. Styrkan kommer sakta men säkert tillbaka :) Fina hästen!♥


Juni -09
Hoppträning

Hopptränade för Leif imorse, och det gick ganska bra. Vi trimmade igenom dom först, där vi både red på volt och flyttade dom i både trav och galopp. Vi vände upp vid kortsidan och red rakt fram på medellinjen, och flyttade sedan ut dom till spåret. I början så ville Eddie inte riktigt ta stöd, men jag vara bara mjuk i handen och höll om lite mer med vaderna så började han till slut att ta ett jämnare stöd. Ganska nöjd med honom där, speciellt med tanke på hur han har varit ett tag. 

Sedan hoppade vi "klockan", övningen där det är ett hinder vid klockan 12, 3, 6 och 9. Vi gjorde dessutom volt runt varje hinder, både in mot mitten och utåt. Faktiskt så var Eddie väldigt fin i den här övningen, och det flöt på bra! Han var följsam och vi kunde rida på fyra galoppsprång mellan varje hinder. Så det var kul :) Sedan avslutade vi med att hoppa en linje med tre hinder på rakt spår. Första gången med räcken och 5 galoppsprång mellan varje hinder och sedan satte vi upp det till oxrar och red på 4 galoppsprång.

Eddie har svårt för såna här övningar då han hoppar långt och får sedan trångt, speciellt mellan andra och tredje hindret. Dessutom så red jag an jättekasst någon gång, så det blev pannkaka... Det sitter i mitt huvud eftersom jag vet hur svårt det blir. Men när jag skärper till mig och rider ordentligt så hittar jag den där känslan och det flyter på, varför kan jag bara inte rida så jämt? Fick iaf till linjen bra på slutet, så jag är ändå ganska nöjd träningen. Om man bortser från mig själv på slutet, men Eddie var duktig :)

Dagens ridning

Eddie

Red honom på banan med bett idag och det kändes inte alls bra till en början. Kändes som att vi var på ruta ett, och när jag började bli lite frustrerad så känner han det direkt... Så han blev stressad, sprang och var tittig. Men på slutet när han var som mest springig och jag tog en förhållning, så satt det bara plötsligt! Helt plötsligt så hade han den där runda, stadiga formen och supermjuka munnen. När han gick iväg så tog jag bara en mjuk förhållning på yttertygeln, och han lugnade ner takten. Inget tjafs i munnen alls! Har inte haft den känslan på typ en månad! :D Han är verkligen grymt känslig och kräver massor av tålamod. När han väl slappnar av så är han så grymt fin, men det är inte alltid lätt att få honom där. Men dom minuterna som vi travade av idag, så var han himla fin! 

Curre


Äntligen så fick vi på skon idag! Eftersom han stått och inte ridits ordentligt pga tappskon dom senaste dagarna så red vi ut en lugnare sväng. Han var faktiskt lugn och snäll idag. Väldigt fin faktiskt :)

Uppdateringen har varit sämst, jag vet ;)

Pannband till salu!

&quSom jag skrivit tidigare så flätade jag pannband som projektarbete i skolan (gick Estet Bild och form), fick faktiskt MVG på den kursen. Men efter det så har pannbanden bara legat hemma, jag har alltså inte använt något av dem. Så jag har bestämt mig att försöka sälja dem. Går det bra så kanske jag börjar fläta igen, för att sedan sälja. kanske även på beställning, vi får se :)

Alla pannband är flätade med satinband på svarta läderpannband och har en guldig blomma med en blingsten i mitten. Dom små bilderna är klickbara.

Brun/beige strl. full, 41,5cm.
230kr inkl fraktSÅLT

Blå/vit/brun strl full, 41,5cm.
240kr inkl frakt


Blå/creamvit strl cob, 38,5cm
230kr inkl fraktBlå/silver strl ponny, 36,5cm
220kr inkl fraktBlå/ljusblå strl cob, 38,5cm
200kr inkl frakt (har råkat fått en liten svart fläck på den högra rosetten)

Skriv en kommentar eller kontakta mig via mejl, veronica.sroka@hotmail.se om ni är intresserade :)


Dagens ridning

Eddie

Jobbade honom på banan med hackamoret, och det gick faktiskt bättre än vad jag tänkt mig! Han var mycket stadigare än på länge, blev dock lite stark. Speciellt i galoppen så blev han svår att hålla ihop riktigt. Jobbade bara med att få honom i en låg och stadig form, och bitvis så var han riktigt fin. Blev ett väldigt basic pass med volter, serpentiner osv. Han blir fortfarande lite springig ibland, så jobbade bara med att hitta en jämn takt och känna att han väntar. Men jag är nöjd med honom :) Gick bättre att jobba honom med hackamoret än vad jag hade trott. Tror att det är bra att jobba honom på det ett tag nu, för att sedan börja kunna rida mjukt och fint på bett sen. Men det blir nog bra!

Curre

Fick vila idag igen pga skon... Jag vill ju rida min fina häst :(
Dagens ridning

Eddie

Provade som sagt hackamoret idag, så vi red ut en liten sväng först. Tror att han tyckte det var lite konstigt att inte ha något bett i munnen, men han lyssnade bra. Dock så var han ganska stressad och blev jätterädd och kastade sig för vissa saker. Tror att det satt kvar lite sen tävlingen och träningen, dessutom så har han varit väldigt stressad i transporten... Men det gäller bara att vara lugn och mjuk mot honom, så slappnade han av lite mer sen.

Gick även in på banan en stund för att testa och känna lite mer på honom. I början så kastade han lite med huvudet, men dom stunder han började slappna av så kändes han mer stadig. Tror det tar ett tag innan han förstår att han kan ta stöd utan att det är obehagligt. Skrittade mest, men joggade även runt lite i trav. Tycker dock att det är väldigt svårt att jobba dom med hackamore! Tur att Eddie är så pass känslig och lyssnare väldigt bra på övriga hjälper :)

Curre

Vilade pga tappskon.

En tur med Eddie

Tog in hästarna för en halvtimme sedan och regnet bara vräkte ner! Men nu har det lugnat ner sig, och jag ska nog ner och ta ut Eddie på en tur. Hade tänkt att prova hackamoret jag köpte igår, ska bli intressant att se hur han går på det. Curre har fortfarande ingen baksko, så han får stå idag med. Vill helst inte rida honom utan, men förhoppningsvis så kanske vi får på den imorgon :)

Men nu ska jag kila ner, innan det börjar regna igen!

Eddie hos tandläkaren

Var iväg till ATG och kollade upp tänderna på Eddie idag, och det är inte konstigt att han varit så tjafsig/orolig i munnen! Han hade någon vass kant som fixades till, men annars så var det inga större konstigheter med tänderna. Däremot så hade han sår och typ ärrvävnader som orsakats av bettet, och det är det som har gjort ont. (Svårt att förklara exakt). Detta är alltså något han har haft en längre tid (säkert innan jag köpte honom också), och nu på slutet så har det bara blivit en ond cirkel. Han har dragit efter hindren, jag har varit tvungen att ta tag i honom, det har gjort ont osv.

Så nu gäller det att variera bett ofta för att variera trycket, och hitta något som han trivs med. Dessutom så ska jag prova att rida med hackamore, iaf några dagar i veckan för att avlasta och låta det läka. Men det var på sätt och vis skönt att veta var problemet sitter.

Nu kanske någon tror att det är jag som har ryckt och slitit i honom, men det har jag absolut inte!! Han är helt enkelt en väldigt känslig individ och det gäller att hitta något som är bekvämt och funkar för honom. Det gäller alltså att hitta något som han trivs med, så jag slipper att ta i honom så mycket.

Eddie var iaf väldigt duktig och skötte sig bra idag. Blev lite trött av lugnandet, så han blev lite ostadig på benen ett tag. Sedan fick han bananlack, lite lustigt när det luktar banan om mulen ^^ Men det var skönt att veta att det faktiskt var något som inte riktigt stod rätt till i munnen på honom, så vi vet hur vi ska lösa det. Men nu ska det bli bra det här hoppas jag :)


Gårdagens+Dagens ridning

Gårdagens ridning

Eddie

Trimmade igenom honom lite på banan. Han var ganska spänd, men började jobba bra efter ett tag. Satt mig ned och jobbade honom trots att han brukar bli ännu mer spänd då, men kom åt honom bättre. Jobbade mest med traven och flyttade honom. 

Curre

Skrittade ut honom först och jobbade sedan på banan. Han var lite stel till att börja med, men väldigt fin på slutet! Blir mycket basic med honom, runt fyrkanten, stora volter och fokuserar mest på att han ska runda sig för skänkeln, bjuda fram och trampa på. Det blev lite jobbigt i högergaloppen och han bröt av någon gång, men annars var han fin!

Dagens ridning

Eddie

Hopptränade

Curre

Red ut honom en sväng i skogen. Det duggregnade och var lite blåsigt, ett sånt där väder då man inte riktigt litar på Curre... Så jag satt bara och väntade på att han skulle få för sig något, och mycket riktigt! När vi var uppe i skogen så flög det en fågel upp ur buskarna, och när vi sedan började närma oss stället där vi såg fågeln så bara tvärvänder han och drar i fullt sken åt andra hållet! Jag höll mig dock kvar, men var inte glad ;) Sedan började han tjafsa och skulle inte gå fram, men när jag la till spöt så gav han med sig.

Men vad ser jag inte ligga där på vägen? Jo, Curres ena baksko... Det roliga i det hela är att hovslagaren var och skodde Eddie precis innan jag red iväg med Curre, så himla typiskt! Det är sånt här som får en att undra varför man egentligen håller på med dessa djur... Men resten av turen så var Curre pojken snäll, tur det :)

Svar;Svar: Först och främst, tack så mycket! Jag har en Nikon D80, som jag trivs väldigt bra med! Till det har jag ett Nikkor 18-55 mm och ett 55-200mm objektiv :)
Hoppträning

Har varit iväg till Gävle och tränat nu på morgonen, och det här var nog den värsta träningen någonsin faktiskt. När vi red fram så var han dock fin, mycket stadigare och inte alls lika orolig i munnen som han har varit. Så där var han faktiskt ganska fin. Sedan började vi hoppa fram genom att travhoppa ett räcke med en låda under, och Eddie reagerade precis som på tävlingen. Tvärstanna och kasta sig åt sidan (dock inte lika mycket som på tävlingen). Men Leif sa bara hur jag skulle korrigera honom, och han tog det riktigt bra och hoppade fint nästa gång. Han gjorde även likadant på vattenmattan, men jag gjorde likadant och han hoppade den andra gången. Sedan när vi hoppade den gula lådan så hoppade han första gången :)

Sedan blev det en del väntan innan jag skulle hoppa banan, eftersom jag var sist. Jag började bromsa istället för att bibehålla rytmen mot första hindret, och vi rev hela oxern.... Sen blev det bara pannkaka. Eddie hoppade jättespänt, drog iväg efter hindren så vi inte fick plats, vågade inte hoppa när vi kom lite nära eller stort, och jag red uruselt. Ingen bra kombination alls med andra ord, usch!

Som Leif sa, så satt det nog i lite från helgen att han var så spänd, för förra veckan var han hur fin som helst. Men det är bara att bita ihop, eller bryta ihop och det sista alternativet är inte att tänka på. Hoppade om 1-5, och då fick jag äntligen in rytmen och Eddie vågade hoppa. Så avslutningen var iaf bra.

Hade tänkt att åka till Falun nästa helg, men skippar det och koncentrerar mig på träning istället. Som Leif sa idag, jag får inte massor med resultat på honom, men jag lär mig mer än om jag suttit på en häst som bara tuffar på. Man får se det så!


Dagens ridning

Eddie och Curre

Angelica skrittade ut Eddie en sväng, och jag hängde på med Curre. Han vilade igår, och jag hade väl egentligen tänkt att rida honom lite mer idag. Men vi tog en lugnare tur med sällskap istället, vilket Curre uppskattade! Han var pigg och slog på ett bocksprång när vi travade lite. Mjuk och fin var han också, fina hästen! Imorgon så får han nog trimmas lite lätt, ungefär likadant som sist när jag jobbade honom :) Så himla roligt att börja rida honom lite mer "på riktigt", helt fantastiskt faktiskt!

Om en månad är det 1,5 år sedan han blev skadad, så det är alltså nästan 1,5 år sedan han reds ordentligt. Något som man bara gått och väntat och väntat på får man äntligen göra, vilket är nästan magiskt. Därför är jag rädd om honom och tar det lugnt, har vi väntat såhär länge så kan jag lika gärna fortsätta att ta det lugnt. För jag uppskattar det jag gör med honom nu minst lika mycket som när jag hoppade honom. Vi tar ett steg i taget, och blir samtidigt bara mer och mer samspelta. Han har snart varit skadad och konvalescent halva tiden jag har ägt honom, men jag älskar denna häst bara mer och mer för varje dag♥

Curre och jag januari -09

Bilder från Tierp

Här kommer en liten bildbomb från tävlingen igår! Tagna från framridningen/hoppningen inför första klassen :)
Foto: Angelica Sroka.

Bjuder på den minen, haha ^^ 

 


Tävling Tierps RK

Var iväg tll Tierp och tävlade med Eddie idag, och det gick skit rent ut sagt...

1m: Ute

Han var jättetjafsig i munnen och bara bet tag i bettet, sprang iväg osv. På banan så hoppade vi ettan fint, sedan på tvåan som låg på relaterat avstånd med 5 galoppsprång fram till trean, så hoppade han iväg och bara tog bettet och stack ut åt höger. Hade verkligen noll koll på honom! Gjorde en volt och tog om, då tog han med sig hela översta bommen på räcket. Hoppade kombenationen, som han för ovanlighetens skull klarade felfritt idag, sedan femman och sexan gick bra. På sista hindret som var en oxer med en rosa skiva med vita prickar på sa det tvärstopp. Han tvärnitade och kastade sig åt sidan, var på håret att jag åkte av båda gångerna. På tredje försöket så hoppade han dock, men då var vi redan uteslutna... Sammanfattningsvis så var han spänd och tjafsig, inte alls som han brukar...

1m: Ute

Beslutade mig dock för att rida nästa klass, trots att an kändes konstig. Böt bett från D-rings bettet till vanligt tredelet, och han kändes mycket stadigare med det. På framhoppningen så var han mycket mer avslappnad och lugn än förra klassen! På banan så hoppade han ettan och tvåan fint, sedan sa det tvärstopp igen. På samma oxer med rosa skivan under... Tre stopp, och på fjärde försöket så lyckades jag klämma över honom. Så vi lyckades hoppa hela TVÅ hinder den här klassen, jippie...

Kan inte påstå att det var en lyckat tävlingsdag, och jag var väldigt besviken efteråt. Men på onsdag så ska vi kolla tänderna på honom, så då får vi se om det är något där som stör honom iom att han är så tjafsig/orolig i munnen. Sen så får vi träna stenhårt på tittsaker, för såhär kan vi inte ha det. Han var i princip dörädd för det där hindret, trots att han redan hoppat det. Tror att han hade hoppat fint i andra klassen om det inte varit för det där.

Jag är less och trött på att det går dåligt, det kan jag inte säga att jag inte är. För hur det än är så blir inte självförtroendet bättre av att det blir såhär. Jag känner mig snarare dåligare och dåligare hela tiden. Men det gäller att bita ihop, och fortsätta. Nån gång borde det bli bättre, för så kass är jag väl ändå inte? En 1m borde vi kunna ta oss runt felfritt, det kan inte vara omöjligt. Även om det känns som det.


Jag vill känna lyckan igenDagens ridning

Eddie

Red ut honom en sväng först, för att han skulle få titta av sig lite och komma igång. Red sedan en stund på banan, ganska kravlöst. Ville bara att han skulle slappna av och ta ett jämnt stöd på bettet. Faktiskt så var han mycket lugnare och stadigare idag, faktiskt väldigt fin! Red inte så länge, utan ville mest känna igenom honom inför tävlingen imorgon. Provade att rida i Angelicas 16,5" sadel, bara för att prova. Jag kan dock inte avgöra om det var sadeln, eller att han helt enkelt var lugnare idag som gjorde att han gick bra. Men det är värt att prova :)

Curre

Red ut en sväng först, och red honom sedan en stund på banan. Fokuserade bara på att ha ett bra tryck i honom och ställde igenom honom lätt i båda varven. Red honom både runt fyrkanten och på några stora volter. Jobbade även för första gången lite mer med galoppen runt fyrkanten, och han jobbade bra! Drog iväg lite i högervarvet där han är svagast, men tycker att han jobbade bra även där efter en stund. Han var piggare idag, och jobbade riktigt bra! Mycket mjukare i båda sidor och på slutet så var han riktigt fin och stadig i formen. Det märks så väl att han kan allt, så nu gäller det bara stärka honom från grunden igen :)
Dagens ridning

Curre

Red ut honom en runda vi inte ridit på ett tag. Igår var han ganska seg, men tycker att han hade bättre framåtbjudning idag. Skulle dock önska lite mer tryck i honom, så han inte blir så "lunsig" i sina gångarter. Men det är bara att jobba vidare. Han var iaf hyfsat mjuk i båda sidor, faktiskt mycket bättre i vänster än vad han har varit. I galoppen så fattade han både höger och vänster fint. Slog om från höger till vänster nån gång när jag var otydlig, men annars så var han fin. Fina Curris :)

Eddie

Hade tänkt att trimma igenom honom lite lätt på banan, och när jag jobbade honom i skritten först så kändes han fin. Sedan såg han någon som plockade in sina hästar och en som gick förbi, det gjorde honom såklart helstissig. Så han var helspänd hela passet och bara sprang, när jag tog förhållningar så bara kastade han med huvudet och blev jätteirriterad. Sen skyggade han för ena långsidan och nedre delen av banan HELA passet... Blir så himla frustrerad när det blir såhär, för jag vet verkligen inte vad jag ska göra :( Känns som att vad jag än gör så blir det fel... Men hans tänder ska iaf kollas upp, för nu har han varit tjafsig i munnen alldeles för länge. Så får vi se om det är något där som spökar...

Dagens ridning

Eddie & Curre

Båda fick skrittas runt byn idag, även lite lätt trav blev det. Jag red Curre och min syster Eddie, så dom fick sällskap av varandra. Vilket brukar vara uppskattat :) Curre är dock som en zombie just nu, inte riktigt, men nästan. Idag for det förbi en crosscykel, och Curre reagerade knappt! Han travar och galopperar på, men det är inte så mycket egen drivkraft i honom. Vet inte om det är vädret eller att han börjar fälla päls som gör honom lite matt?

För två år sedan när vi hoppade en 1,10 på Gävle Horse Show (som var förra veckan) så var han jätteknepig och det sa bara tvärstopp efter halva banan. Kommer ihåg att han var andfådd ovanligt länge efteråt. Förra året så reds han ju inte den här tiden, utan gick bara i sjukhage. Så jag har inget att jämföra med då. I somras hade han en period där han var grymt seg, sedan var han sådär explosiv ett tag, och nu lite halvlat igen. Vet inte vad det kan bero på, om det kanske är vädret han är känslig för? Han är ju dock en häst med mycket humör som kräver omväxling för att han inte ska tröttna. Det är lätt att överanalysera, men det är bara att prova och se :) Han var iaf väldigt mjuk och fin idag, alltid något!

Curre, redo för en ridtur!

photo0252 (MMS)

Curre, redo för en ridtur!


Sprenger Dynamic RS

Just nu rider jag på ett tredelat D-ringsbett med kopparrulle i hoppningen på Eddie, men funderar på att köpa ett nytt då det jag har nu är lite för stort. Det bett som jag då har funderat på ett Sprenger Dynamic RS med fasta ringar, som jag tror att han skulle gå bra på. Har läst lite och bara hört positivt om detta bett, och att hästar som är lite känsliga och inte riktigt vill ta stöd ska fungera bra på på det. 

Har sedan tidigare ett tredelat Sprenger KK-ultra som jag haft både på min ponny, Curre och Eddie. Tycker att alla har fungerat bra på det, så jag är väldigt positiv när det gäller Sprengers bett. Dock så är dom ganska dyra, och just Dynamic RS bettet går loss på omkring 1,200kr. Man kan dock få tag på billigare begagnat, och just bett blir ju inte särskilt slitna. 

Men till min fråga;

Är det någon som har testat, eller rent av har detta bett? Vad tycker ni om det? Någon som vet var man kan få tag på ett till bra pris?


Skulle vara tacksam för svar! :)

Dagens ridning

Curre

Red upp till sandvägen och jobbade lite med galoppen. Han fattade fint vänster galopp från skritt, till höger var det dock lite svårare. Galopperade en lite längre bit och uppför backen, vilket han gjorde fint :) På slutet av turen så jobbade vi lite sidförande och han flyttade bra. Det tar lite tid, men han börjar mer och mer komma igenom vänstersidan :) Nu ska vi öka på lite mer med trav och galopp, och försiktigt börja ställa och böja honom så han blir mjuk och följsam.

Eddie

Hopptränade.Hoppträning

Var in till Gävle på hoppträning för Leif nu på morgonen, gick ganska bra. Vi var på utebanan idag, vilket var härligt i det fina vädret. Började med att rida fram gemensamt på en stor volt, där vi kollade av att de rundade sig för skänkeln, samt travade över bommar. Gjorde även likadant i galopp. Eddie var lite tjafsig och ville inte riktigt slappna av, utan bet tag lite i bettet och sprang på stundtals. I galoppen, som är hans starka sida så var han dock finare. Jag la honom lite stort och lite för nåra nån gång på bommarna, måste försöka att bara vara kall och vänta in dom!

Hoppade sedan som en bana med 6 travhinder, två travbommar före och alla hindren var lite varierande. Räcke, grind, kryss, kryss med murdel, oxer. Första varvet så hoppade Eddie inte alls särskilt bra, utan hoppade lite "tvådelat". Andra varvet så kom han på hur han skulle göra, och hoppade bättre. Hoppade även ett varv lite högre. Sen fick vi som ska tävla i helgen hoppa bana. 8 hinder, varav två linjer. Hade ett bra tryck banan igenom och jag var kall och väntade in hindren, desutom så red vi rätt antal galoppsprång på båda linjerna! Kändes riktigt bra faktiskt :) Leif hade inte så mycket mer att säga om det än att det var bra, och då är det bra ;)

Eftersom banan flöt på bra, så behövde vi inte ta om något. Hoppade istället serien som dom andra hoppade, kryss, ett galoppsprång över ett litet kubhinder till ett räcke. Sånt som Eddie behöver träna. Första gången backade han av lite väl mycket och fick ganska långt. Men andra gången så hoppade han fint, utan att vara i räcket. Så jag är väldigt nöjd med hoppningen idag :) Han har ju fortfarande inte en optimal språngkurva, och backar inte av tillräckligt mot travbommaran tex. Men det är nog bara att vänta ut honom som Leif sa, så kanske han kommer underfund med hur han ska göra :)

Kommande tävlingar

Är just nu anmäld till Tierp på lördag, hoppar då två stycken 1m. Det blir den sista tävlingen innan inomhussessången drar igång. Lite tråkigt, men så är det :) Dom tävlingar som jag just nu har planerat in är;

11 Septemper Tierps RK, 1m & 1m

25 September Falu RK, 1m & 1,05m

1 Oktober Storvik ovansjö RK, 0,95m & 1m.

9 Oktober Ockelbo RF, 0,90m & 1m, alternativt bara 1m.

Det är bara att fortsätta att träna och åka ut för att få rutin, så kanske nollorna börjar komma snart. Vi har ju inte varit bortskämda med dom, men snart så! :)

Eddie och jag i Tierp i maj. Ska be min syster att fota lite i helgen!
Dagens ridning

Eddie

Trimmade igenom honom på banan imorse, riktigt härligt väder! Första gången på länge som jag kunde rida i bara tröja, och det var ändå varmt. Eddie var iaf riktigt fin idag. Har trimmat honom ganska mycket i veckan, vilket märks. Tycker att det går framåt för varje pass. Idag så var han lite ostadig i traven, men var riktigt fin i galoppen. Provade att flytta honom i galoppen, vilket han gjorde väldigt enkelt. På slutet i höger galopp så satte han verkligen under sig och fick den där runda och stadiga formen. Riktigt, riktigt fin var han! Sedan när jag travade av så hade vi samma stadiga form i traven som i galoppen. Då är han så himla härlig att rida! När man känner hur hela hästen är avslappnad och jobbar med ryggen och trampar på i bak. Fina Eddie♥ 

Imorgon bitti så är det hoppträning för Leif :)

Curre

Vilade idag

Gårdagen

Skrev aldrig igår, men spenderade nästan hela dagen på Gävle Horse Show som funktionär. Det är Gävle RS som anordnar tävlingen, och eftersom jag nu rider där så blir det att hjälpa till. Klockan sju på morgonen var vi där, och tävlingen började halv nio. Fråga mig inte varför vi var så tidiga, bra att vara i tid tydligen... Kallt som sjutton var det iaf! Stod på banan i 1m för unghästar och i 120n. Riktigt roligt att titta, även om jag blev grymt sugen på att tävla själv! För två år sedan, alltså 2008 så hoppade Curre och jag 1,10n. Länge sedan nu. 

Träffade John och Karro, så pratade lite med dem. Det var kul! Blev att jag hjälpte dem lite när jag jobbat klart, gick med någon häst, hjälpte till på framhoppningen och filmade två hästar. Men det är bara kul :) Elin var där och hjälpte dem, så självklart så hängde jag på lite där ;) John och Ian kom femma i 150n, såg dock inte ritten då vi var tvungna att åka tidigare.

Åh, vad jag själv vill tävla på såna här tävlingar! Så mycket roligare än lokala. Curre och jag var ju så nära innan han blev skadad... Får kämpa lite till (och hålla tummarna för Curre), så kanske jag har två hästar att tävla nästa år. Man vet aldrig, men någon gång tycker jag faktiskt att det får vara min tur. Men snart så :)

Curre och jag, maj 2008


Dagens ridning

Eddie

Red ut honom på morgonen. Blev en lite längre tur i skogen, och han kändes fin. På hemvägen så gick vi in på banan en liten stund, bara för att känna lite på honom. Han kändes mycket stadigare i traven och inte alls lika springig som han har varit, utan jobbade riktigt bra! När han rann iväg lite så gjorde jag några mjuka övergångar till skritt där han behöll formen, vilket gjorde att han slappnade av och satte under sig. Travade bara runt lite kravlöst, ville bara hitta en lägre och stadig form. Travade även över bommarna som låg framme, där han behöll den låga formen. Red bara en kort stund på banan, men är jättenöjd med honom!

Curre

Red honom runt byn, ganska mycket skritt men även lite trav. Gick in på banan en kortis och travade bara runt fyrkanten. Han är fortfarande väldigt stel i vänster, men försökte bara stretcha och forma honom. Krävde inte för mycket, utan tror det är bättre och det får ta lite tid för honom att komma igenom där. Travade över bommarna två gånger, han hade stenkoll och rörde inte en bom. Har inte travat bommar med honom på snart 1,5 år, så det det var ett bra tag sedan han klev över bommar i mer än skritt :) 

Black and WhiteSaknaden är stor, men vår längtan är större.


Dagens ridning

Curre

Gick upp till banan direkt idag (brukar annars rida ut en sväng först) och hade tänkt att rida honom lite lätt en stund. Men jag drog den slutsatsen att vi får köra på med uteritter först ett tag till, för shit vad stel han var! Inte alls lika ridbar som när jag ridit ut först, utan han var riktigt stel och jag kom inte åt honom ordentligt. Bet sig fast, vilket gjorde att jag blev lite hård i handen. Hittade helt enkelt ingen bra ridning. Jobbade bara runt fyrkanten och försökte ställa igenom honom i hörnen, samt red något varv på stora mittvolten. På slutet så galopperade vi någon långsida, och han var hyfsat rak. Varvade arbetet med flera skrittpauser.

Så vi får köra på med uteritter först ett tag till, bara för att han ska få komma igång lite mer. Få en bättre bjudning, vilket gör att det blir lättare att lösgöra honom. Dock så behöver jag nog inte rida ut så länge, utan räcker nog med en kortare tur :)

Eddie

Vilade idag.
Dagens ridning

Eddie

Red ett pass på banan, och han var mycket finare och lugnare idag! Även idag så började han jobba direkt och kändes ganska stadig. Efter ett tag så blev han dock lite ostadig och studtals lite "tom" i handen. Jobbade sedan vidare med galoppen där jag fick igenom honom riktigt bra! Han vill gärna springa på istället för att balansera upp sig i galoppen, men försökte bara att vara supermjuk i handen och använda sitsen ístället. Rundade honom ordentligt och då började han jobba riktigt bra. Börjar man dra och använda handen för mycket så blir han bara tjurig, utan det gäller att vara mjuk och verkligen rida honom.

När jag sedan travade av så var han mycket finare, blev lite springig och "tom" ibland, men efter ett tag så slappnade han av och tog ett jämnt stöd. Han är så otroligt känslig i munnen att jag måste vara supermjuk, vilket gör att jag blir lite väl stilla med handen ibland. Men genom att vara mjuk, men ändå krama lite lätt på yttertygeln gjorde att han tillslut började ta ett ärligt stöd. Han är verkligen superkänslig och svår för mig som inte är så van vid såna hästar, men vad jag utvecklas av att rida honom! Jag har inga direkta meriter med honom, men HAN har verkligen utbildat och gjort mig mer allsidig som ryttare. Vilket jag kommer att ha nytta av sen :)

Curre

Red bara ut honom idag, så passade på att rida upp till sandvägen och jobba lite med galoppen. Blev en runda med ett ganska så varierat underlag, grusväg, asfalt, gräs och sand. Jobbade så som jag brukar med honom, att han går fram ordentligt för skänkeln och ställer igenom sidorna. Han var lite stel i vänster, vilket gjorde att han inte var helt rak när vi galopperade. Men han drog inte iväg, utan satte under sig bra! Slog om till vänster galopp när vi galopperade i höger, men det var nog mest för att jag var lite otydlig. Han blev rädd för en fågel i baddammen och vände blixtsnabbt och for iväg i all världens fart! Men efter att jag lugnat ner honom (han triggar upp sig själv som sjutton) så gick det bra sen. Annars så var han snäll idag :)

Mitt försök till att korta ner mina "Dagens ridning" inlägg misslyckades även idag... Haha, men jag orkar inte ändra. Dom skrivs ändå mest för min egen skull ;P


Har börjat sträcka på mig ordentligt sedan detta pass, och vilken skillnad! 
Nu funkar allt betydligt bättre ;)

Dagens ridning

Eddie

Jobbade honom på banan, och han var väldigt fin till att börja med. Mjuk och sökte sig neråt redan från start, var dock lite springig och ville inte riktigt ta ett ordentligt stöd. Travade över några travbommar som låg framme och jobbade i en åtta över dem, tycker att han var ganska fin där. Tänkte sedan jobba lite utan stigbyglar som vi gjorde på träningen sist, men då blev han bara ännu mera springig och spänd. Så gav uypp den tanken och jobbade på med galoppen istället. Där blir han inte lika tjafsig och ostadig, utan jobbade på bättre.

Sen så började någon att klyva ved precis utanför staketet, vilket låter riktigt illa... Detta gjorde att han blev ännu mera springig och lite spänd, men tycker ändå att han gjorde det riktigt bra! Curre hade blivit helt knäpp i samma situation och jag hade varit tvungen att gå därifrån. Men Eddie fixade det riktigt bra :) Jobbade lite mer med galoppen idag, i hopp om att han skulle göra av med lite energi och börja slappna av. Men den hästen har en grym kondis och var precis lika pigg hela tiden. Galopperade även över en bom för att träna ögat och känslan, vilket gick ganska bra. Känner att jag behöver galoppera över bommar oftare än vad jag gör, just bara för att träna upp känslan som behöver bli lite mer exakt.

När jag travade av så var han fortfarande lite springig och ville inte riktigt ta ett ordentligt stöd, utan blir lite tjafsig. Han har varit så ett tag, vet inte riktigt vad det kan bero på? Att kolla upp tänderna kan nog aldrig vara fel iaf.

Curre

Red ut honom en sväng först och jobbade sedan en stund på banan. Det hade hunnit bli ganska mörkt, så först blev han rädd för bommarna och sedan när det kom en bil förbi banan. Så han var lite spänd till att börja med, men blev sedan riktigt fin! Jobbade först bara runt fyrkantspåret och ställde igenom honom ordentligt i hörnen, och red sedan några stoora volter. Avslutade med att skritta några gånger över bommarna som låg framme. Väldigt nöjd med honom idag då han jobbade riktigt bra! Han är så himla rolig att rida, bara man börjar jobba honom söker han sig neråt i en stadig låg form. Inte så att han lägger all tyngd i handen, utan han jobbar på bra med bakkärran :) Dessutom så var han riktigt pigg idag, på ett positivt sätt!
Tyson♥

Finaste Tyson förra året ♥ Min ponny som vi haft sedan maj 2002, ponnyn jag startade min tävlingskarriär på. Han är just nu utlånad och går tillsammans med en shettis lite längre upp i byn eftersom vi inte har stallplats. Finaste skruttponnyn!Curre, störst, bäst och vackrast!

Curre är verkligen bara för rolig! Han är ganska lugn i hagen numera och det är sällan han börjar springa eller busa om det inte händer något särskilt, (tack och lov). Men idag när vi hade en bekant på besök och skulle gå ner och hälsa på hästarna så kom Curre glatt fram och hälsade. När jag däremot ska ta in honom, då brukar han inte ha någon vidare lust att komma fram. Men när vi sedan gick till Chinos hage och stod med honom, gissa vem som blev avundsjuk? Curre såklart. Han började springa runt och slå riktiga bakutsparkar och bocksprång precis som att han sa "Kolla på mig, kolla på mig!" Man kan verkligen inte annat än att skratta åt honom! Så otroligt social och älskar verkligen att visa upp sig och stå i centrum. Då mår han som bäst :)

Har aldrig mött en häst med en så stor personlighet som honom! Tror att man måste träffa honom för att riktigt förstå. Grymt speciell är han, min gosse :)♥

Curre i maj förra året, i sin lilla sjukhage. Men han kunde hitta på skoj ändå ;)

Dagens ridning

Eddie och Curre

Angelica red Eddie idag, så båda hästarna fick skrittas ut en långtur tillsammans. Nu när jag hade sällskap så red vi neråt skidanläggningen där jag inte ridit på hela sommaren. Brukar inte vilja rida där själv med Curre då vi först måste rida en bra bit på en ganska trafikerad väg. Mest av tanken om Curre skulle göra sina tvärvändningar och jag skulle åka av, då vill jag inte ha en Curre som drar hemåt. Inte för att det händer ofta, men tänk OM. Det räcker för mig.

Men Curre pojk var snäll idag, men pigg! Red in en ny väg för att kika lite och stötte då på bär/svampplockare som gick inne i skogen. Detta tyckte Curre var väldigt mystiskt och triggade upp sig själv. Självklart så måste man bocka också, när man är "rädd" för dom jätteläskiga varelserna inne i skogen. När vi red bortåt så red vi förbi en hage med får, och redan då var Curre lite skeptiskt. Men när vi red hemåt så kom dom springandes hela högen, och då var dom livsfarliga! Tur att vi hade snälla Eddie framför oss, som så snällt gick fram fast han var rädd. Annars hade jag nog aldrig fått förbi honom, haha ;) Sedan travade vi ikapp Eddie med höga knälyft, den traven och trycket vill vi se oftare!

Sedan taktade han ett bra tag, och fnös till så stackars Eddie hoppade till! Men däremellan så jobbade han fint, var lite mer tryck i honom naturligt idag. Lite seg för sidförande hjälper, men satte inte så stora krav på honom idag. Det är just såna här dagar som jag är glad att jag har gramanen på, då jag får mycket bättre koll på honom när han far iväg, bockandes, slängandes och allt vad han gör. När han triggar upp sig själv, då blir han riktigt maffig att sitta på! Men eftersom jag aldrig vet när han blir såhär, så har jag den alltid när vi rider ut. Så kan jag ta till den om den behövs, annars bara finns den där :)

RSS 2.0