Mina täcken Del 2

Här har vi alltså andra delen av "mina täcken". Skrev i första delen om mina utetäcken, och nu är det stall, ull/fleece och ridtäcken det gäller. Eddies täcken är 145cm och Curres 155cm.

EDDIES STALLTÄCKENMark Todd stalltäcke. 250g fyllning. Detta var den bästa bilden jag hittade, haha. Faktiskt så är det från när vi precis har hämtat hem Curre! Täcket kostar 739kr hos Rytteriet.nu, så det var väl runt det vi gav också. Curre hade det från början, men eftersom han nu har biffat på sig så är det nu i mista laget (150cm) så Eddie har fått det istället. Bra passform och helt enkelt ett bra täcke :) Används när det börjar bli kallt.Horseguard (heter nu Wheather beeta) stalltäcke. ca 300g fyllning. Kostade runt 800kr. Bra passform och har en härlig fleece krage. Hade från början detta täcke till min ponny (som i vissa täcken, som detta drog 145!) och det har hållit sig fint. Har även ett likadant i en annan färg och mindre storlek som hängt med sen 2001/2002 och det är fortfarande väldigt fint! Det har dock bara använts som transporttäcke. Eddie brukar ha detta täcke när det är som kallast på vintern.HL Equipment stalltäcke. 400g fyllning. Beställde egentligen ett "under rug", men fick istället detta på posten! Betalade 900 någonting för det jag beställde, men fick alltså detta som egentligen gick på 1300kr. Men jag är ändå nöjd, för det är superfint och har väldigt bra passform. Även smarta spännen på kryssgjordarna som inte kan åka upp. Detta är Eddies åka bort/fintäcke, som han alltså har när vi åker iväg på vintern.

CURRES STALLTÄCKEN
Horseware Amigo stalltäcke. 150g fyllning. Kostade 529kr. Ett mjukt och gosigt täcke med väldigt bra passform! Älskar verkligen detta täcke, dessutom så passar Curre bra i den röda färgen. Dock blir det skitigt ganska fort ;) Används när det börjar bli kallt i stallet.

FLEECE/ ULLTÄCKENCatago ulltäcke. Blått med ljusblå kantband och silvrig paspoal och svansfläta. Kostar 850kr hos segcompany.se, men jag har för mig att jag gav strax där under. Ett jättefint täcke med bra passform. Gjordarna går att ta loss vilket gör att man lätt kan ha det tex över sadeln på tävling. Ett väldigt fint täcke som ser lite exlusivt ut med den fina svansflätan! Brukar användas på träning/tävling. Strl 155cm, så det är egentligen Curres täcke. Men Eddie brukar ha det också, då han inte har något eget ulltäcke ;)Schockemöhle sports fleecetäcke.
Blått med beige och blå paspoal. Hade ingen bild, men det är ett likadant som på bilden fast utan logga. Hade kostat 1000kr, men fyndade det till halva priset! Ett riktigt bra fleecetäcke som även sitter riktigt bra. Speciellt över bogarna där många fleecetäcken brukar bli för stora. Brukar användas vid transport och vid träning/tävling.Horse saver flecetäcke. Köpt på rea för 100 lappen. Helt okej passform. Brukar oftast användas om dom blivit blöta på sommaren.

RIDTÄCKENMias RS ridtäcke i ull. Blått med vinrött kantband och vit paspoal. Kostade runt 600kr. Mysigt och härligt ländtäcke i mjuk ull! Hade ett likadant till min c-ponny, och även om det regnade så var dom torr under. Hade gärna velat att det var utskuret för skänkeln, annars älskar jag det! Används mest vid träningar/tävlingar, men även hemma ibland. Brukar ha det på båda hästarna.Mark Todd ridtäcke.
Fleecefodrat. Enda bilden jag hade på täcket var på mig och min ponny från 2006, haha. Sitter lite tight runt sadeln, annars ett bra täcke! Håller fortfarande tätt vid regnväder och ett plus är reflexerna på sidan. Används nästan dagligen under vintern.
Kommentarer
Postat av: Emma

jag fyndade också mitt Schockemöehle till halva priset :) (går under kategorin onödigt vetande xP)

2010-11-01 @ 18:30:46
URL: http://ejhjumping.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kan du inte göra fler inlägg med din utrustning, sadlar, träns, benskydd mm Även vad du själv använder, stövlar, ridbyxor osv.. Dina favoriter!

2010-11-02 @ 19:14:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0