Hoppträning

Var iväg och hopptränade för Leif med Eddie imorse. När vi red fram så var Eddie inte alls speciellt fin, lite spänd och kom aldrig riktigt igång med bakbenen och tog ett ordentligt stöd. Antingen så dök han och blev tung i handen, eller så gick han ur form. Han gick bra stundtals, men inte alls så som jag vill ha honom. Vi jobbade iaf över en bomserie med lite kortade avstånd och en med längre avstånd. Även lite tempoväxlingar i galoppen.

Sedan började vi att jobba med tre kubhinder på medellinjen, först på volt runt två av dem, och sedan bytte vi varv och jobbade med den i mitten och den andra. Fick nu Eddie lite mer på bakbenen och vi fick ett bra flyt! Hade gärna velat att han rundat sig lite bättre, men tajmningen var bra :)

Hoppade sedan en lågsida med två räcken som hade hjälpbommar både före och efter. Red först på 9 galoppsprång och sedan 8. Även denna övning flöt på fint och vi fick in rätt och jämna antal galoppsprång. Sedan hoppade vi en oxer med hjälpbom, vilket gick bra. I början hoppade han lite två-delat, men hoppade bättre sen tycker jag.

Hoppade även en tvåkombenation med hjälpbommar. Vid A-hindret så var det en galoppbom utlagd, sedan ett ganska långt språng och sen hindret. Vi kom i lite för dålig galopp första gången, vilket gjorde att det blev för långt och det blev stopp rakt i hindret. Det är i såna här situationer som man märker hur dålig rutin han har, för han vet helt enkelt inte hur han ska göra. En mer rutinerad häst hade hoppat av eller lagt in ett extra språng, men Eddie fattar inte riktigt hur han ska lösa det. Men kopplade bara på lite bättre galopp nästa gång, och då gick det fint. Men tycker faktiskt att han börjar lösa problem bättre och bättre. Det tar lite tid, men han lär sig.

Hoppade kombanationen några gånger vilket gick bra, och avslutade med att hoppa tre hinder efter varandra. En liten minibana. Hoppade först A-hindret i kombenationen snett, och sedan långsidan där det nu var räcke-oxer på 7 galoppsprång. Även det flöt på fint och vi fick in 7 jämna språng.

Är inte alls nöjd med hur han var på marken idag, men i hoppningen så var han faktiskt väldigt fin! Han började lägga mer vikt på bakbenen och vi hade en jämn och bra galopp, inget tjafs i munnen och han drog inte iväg sådär okontrollerat efter hindren. Hittade en jämn rytm och en bra tajmning, riktigt nöjd faktiskt! Jag gjorde en tabbe, annars så flöt det på och vi fick bra språng. Fick äntligen den där känslan när det känns enkelt att rida på hinder. Inte en massa backade, utan ett jämnt flyt. Faktiskt väldigt nöjd idag! :) Tråkigt nog så blir det ingen hoppträning tre veckor framöver då Leif åker utomlands, riktigt tråkigt... Men, men.


Hoppar kombenationen/serien.


Hoppar minibanan på slutet, dock är inte första hindret med utan bara långsidan.
Tycker faktiskt att han hoppade väldigt bra här :)


Kommentarer
Postat av: Elin

Vad roligt att det flyter! :)

Hinner du inte med en liten sväng till John medan Leif semestrar? :) Kramkram

2010-10-22 @ 08:25:04
URL: http://iilan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Film är alltid uppskattat! =)

2010-10-22 @ 14:41:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0