Dagens ridning

Eddie

Jobbade igenom honom på banan idag också. Det var mörkt och blåste, vilket gjorde att han var jättespänd. Så jobbade bara med att få honom så avspänd som möjligt. Gjorde ganska mycket övergångar, för att få honom mer uppmärksam och checka av att han lyssnar tillbaka. Han blir lätt stark och blir då väldigt seg tillbaka. Det är det som är det största problemet vi har i hoppningen, att han drar iväg och blir svår att få tillbaka. Fick iaf till någon bra övergång.

Stundtals så slappnade han av och jobbade bra, men sen så spänner han till och hittar på saker som tydligen är jättefarligt! Tex så är han jätterädd för utgången, alltid när vi är på banan. Det var han såklart idag också, men gjorde ingen större affär av det. Dock så fick han världens fnatt och plötsligt när jag kommer travandes där det tydligen är lite farligt så bara tvärnitar han och slänger sig runt! Fick tom hålla fast runt halsen på honom för att han reste sig så mycket. Visst att han gör sådär om man går på honom, men jag gör ingenting!

Efter att han gjort så några gånger så blev jag trött på honom och sparkade till med skänkeln, vilket gjorde att det blev 100 ggr värre! Han fick världens fnatt och började bocka, jag tappade balansen och åkte i backen. Mitt fel, så jag var väl värd det antar jag ;) Gick direkt till utgången och stängde leddet, så att han inte skulle springa ut. Men han är så söt Eddie, han kom fram direkt och undrade bara vad som hände! Trodde att han skulle vara jättetöntig när jag satt upp igen, men det gick bra faktiskt.

Jobbade sedan vidare med övergångar i galoppen. Först skritt-galopp och sedan trav-galopp. Satte honom på rumpan någon gång, för att han verkligen skulle lyssna tillbaka och inte bara springa iväg. Faktiskt så lyssnade han och jobbade väldigt bra efter några övergångar! Han var även fin när jag travade av, lite spänd, men helt ok. Något positivt är iaf att han känns mycket mjukare och jämnare i sidorna. Bara han slappnar av så jobbar han bra, så det gäller just att få honom avspänd. Vilket inte alltid är så lätt, speciellt inte i detta väder!

Curre

Tog längre tid med Eddie än vad jag tänkt, så han inte rida honom... Han har nu fått vila två dagar i rad, vilket inte alls är bra. Måste skärpa mig och komma ut i tid och inte bara slösa bort tid! Blir ju fort mörkt nu. Dessutom så är hästarna så fjantiga att det inte går att ta in en häst och rida mitt på dagen medan dom andra är ute. Nackdelen med att ha tre hästar, att dom ska ha stenkoll på varandra. Eddie går det dock ganska bra att ta ifrån dom andra, Curre är det värre med.Kommentarer
Postat av: Matilda

Sv; ojdå, men han är bättre nu? :)

2010-10-19 @ 19:00:24
URL: http://qtiilda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0