Prommenad

Hade ändå tänkt att Eddie bara skulle få skrittas ut idag, men bestämde mig för att gå en prommenad med honom istället. Så vi hängde på Angelica och Chino och prommenerade en tur på ca 40min. När jag rider honom så skrittar han oftast på riktigt fort och ska hela tiden ha koll på allt, vilket gör att han har svårt att riktigt slappna av när vi rider ut.

Men idag när jag istället gick bredvid honom så kunde han koppla av, nästan som att han tyckte att jag skyddade honom för allt läskigt! Han sänkte nacken, slappnade av och skrittade på i en lugn takt. Så att helt enkelt prommenera med honom ska jag göra oftare, istället för att skritta ut. Det ger mer att han slappnar av och skrittar igenom hela kroppen än att han bara går och spänner sig.

Curre fungerar det däremot inte alls med, han tycker det är skittråkigt och hittar på en massa annat. Så det är så olika vad som fungerar bäst från häst till häst. Men avspändhet är något som man strävar efter med alla hästar, och det är det som jag ska fokusera på med Eddie. Att hitta ett sätt och en ridning som gör att han kan slappna av, för det är just det som gör ett det ibland inte fungerar. Han blir spänd och blockerad. Så det är bara att jobba vidare, för jag tror att Eddie har mer än han visat :)

Curre fick en välförtjänt vilodag idag. Tror att han behövde det.

En halvtaskig bild på Eddie i vintras

Kommentarer
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Tävla om biljetter till Göteborg Horse Show + andra fina priser!

Jag har nu en tävling på bloggen i samarbete med Libresse och Årets Häst där du har chansen att vinna biljetter till Göteborg Horse Show samt andra prylar så som schabrak, sadelöverdrag och benpaddar.

Ta chansen att tävla om dessa fina priser på:

http://stockholmsjenna.blogg.se/2010/october/tavling.html

2010-10-08 @ 15:02:41
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0