Mina täcken Del 1

Har tidigare skrivit ett inlägg om mina schabrak, och tänkte nu skriva lite om vilka täcken som mina hästar använder mest. Viket märke, vad jag tycker om dem och när de används. Dessa inlägg kommer att ligga i kategorin "min utrustning". Så kanske jag gör fler utvärderingar osv av min egen utrustning :)

Just täckena har jag delat upp i del 1 och 2, blev så många annars ;) Denna del är om utetäckena, och del 2 om stall, ull/fleece och ridtäcken. Eddies täcken är 145cm och Curres 155cm.

EDDIES UTETÄCKENHansbo Event Basic regntäcke.
Har ingen bild på täcket, men det är ett likadant som på bild fast blå-rutigt. Fodrat med fleece och kostade runt 900kr, fast jag fyndade det för halva priset! Gillar dock inte riktigt halvhalsen då det sitter lite konstigt i bogen. Liksom vrider sig. Men i övrigt så är det ett bra täcke och Eddie har varit torr efter regnväder. Används vid dåligt väder på sommaren/hösten.Wheather beeta Free style "Born to Roll". 220g fyllning. Kostade en bra bit över över 1000 lappen om jag inte minns fel, men hittade det på halva priset på redan 50%! Gav under 500kr för täcket. Sitter superbra, och har dessutom en häftig design tycker jag. Helt klart ett superbra täcke! Brukar använda täcket när det är sådär mitt i mellan, när det är för kallt med regntäcke och för varmt med det tjocka vintertäcket.Wheather beeta Free style. Vet inte riktigt hur många g. fyllning, men det är väldigt tjockt iaf! Köpte täcket på våren -07 tror jag, och har för mig att det hade kostat en bit över 2000kr. Dock lyckades vi fyndade det för halva priset! Samma märke och stuk som Born to Roll täcket. Märks att det är ett påkostat täcke då det är väldigt kraftigt tyg, går ihop under magen, stor stjärtlapp och är väldigt formsytt. Ett väl igenomtänkt täcke. Det sitter väldigt bra, har hållt bra och är väldigt varmt. Detta täcke brukar Eddie ha när det är som kallast.


CURRES UTETÄCKENHorse Power regntäcke. 100g fyllning. Köpt på hööks -08, kommer dock inte ihåg pris. Bra passform och har hållt bra än så länge. Ett prisvärt täcke då jag har för mig att det inte var så dyrt. Används när det är regnigt på våren/sommaren och tidig höst.Mark todd utetäcke. 220g. Kostade runt 1200kr. Bra passform, min syster ponny har ett likadant med och det sitter även bra på honom som är VÄLDIGT smal över bogarna. Alltså väldigt justerbart just vid bogarna. Eddie hade det en period innan han fick sitt born to roll täcke, men nu har Curre tagit tillbaka det ;) Används när det är för kallt för regntäcke och för varmt för vintertäcke.

Detta var alltså dom täcken som mina hästar har just nu när det gäller utetäcken.
Eddie har tre bra utetäcken i tre olika tjocklekar, det är bara Curre som skulle behöva ett riktigt varmt halstäcke till vintern. Första vintern så hade han Eddies wheather beeta, som han nu har växt ur. Förra vintern så stod han dels på boxvila och dels så hade han världens päls. Men iår är han igång, klippt och går i hagen. Så ett tjockt vintertäcke är vad som står här näst på "att-köpa" listan! 

Rhino plus från Horseware är ett täcke som jag har spanat in. 370g fyllning och kostar 1795kr hos Ryttarstugan.se. Vet att Horsewares täcken ligger bra på honom, och dessutom så tycker jag att detta täcke var väldigt fint! Helst av allt så hade Curre velat ha en Rambo från HW, men dom ligger på strax över 3000kr. Det är dock lite för mycket för min del, även om det säkert är riktigt bra kvalité!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0