Markarbetsträning med Curre

Idag var vi alltså iväg på träning med Curre! Vilket han tyckte var väldigt skoj :) Inte sådär explosiv och far runt, utan han skötte sig väldigt bra! Lite tramsig när vi gjorde iordning honom, men inte så farligt alls. När han kommer igång fullt ut, börjar hoppa ordentligt och när det blir lite mer hästar runt omkring så kan jag dock tänka mig att att kommer att tagga till lite mer!

Vi började med att trimma dom lite på volt, mycket övergångar och bogen in. Curre var lite spänd på allt annat och jobbade inte alls så bra som han brukar hemma. Bjöd inte fram och trampade på riktigt, men kom igång lite bättre när vi började galoppera.

Sedan började vi jobba på en oval volt med travbommar på kortsidan och red bogen in på långsidan. När vi började jobba med bommarna så blev det det automatsiskt lite mer tryck i honom och han började jobba bättre! Första gången så försökte han nästan hoppa över bommarna, haha. Han tyckte det var väldigt roligt iaf! I vänster varv så sitter han fast lite, men i höger så slappnade han av och jobbade väldigt bra stundtals.

Sedan avslutade vi med att "hoppa" tre små hinder (ca 30cm kanske) på långsidan där vi skulle rida på 4 galoppsprång. Detta tyckte Curre var väldigt roligt och drog iväg på tre galoppsprång ;) Men som Frida sa, det viktigaste är att han tycker det är roligt och att det inte blir för jobbigt för honom. Men efter att han fått hoppa någon gång så lugnade han ner sig och vi kunde rida på 4-3. Efter det så avslutade vi. 

Han gick inte alls så bra på marken som han brukar, men jag är nöjd ändå. Det var trots allt första gången på 1,5 år som han rids borta tillsammans med en annan häst, så jag är nöjd med honom! Han tyckte det var roligt, och det är det viktigaste :) Frida tyckte att jag nu under igångsättningen verkligen ska jobba honom från grunden, och då framförallt att han blir kvickare för hjälperna. Vilket jag också tänkt :) Så det är bara att jobba vidare. Mycket övergångar och lösgörande arbete, så han bli kvickare och kommer loss i bogarna.

Pappa filmade lite och Angelica fotade, så det kommer nog upp lite av det senare ikväll. Får se hur många bilder det blir, för dom var inte så jättesygga, haha. Jag måste VERKLIGEN ta tag i min sits, usch! Jag som tyckt att jag haft en ganska bra sits förut, har kommit av mig helt. Faller fram, och det ser för hemskt ut... Får helt enkelt ta tag i det ordentligt! Bra att se bilder på sig själv ibland ;)


Helt oredigerad bild från idag. Hästen är finast iaf♥

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Matilda

vilken härlig häst! ser ganska stor ut :)

2010-10-17 @ 17:32:44
URL: http://qtiilda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0