Hoppträning

Var iväg  till Gävle på hoppträning med Eddie igår. Hade mer markarbete idag, och jobbade först med travbommar på en S-båge. Där var Eddie inte alls fin, utan tjafsade och kom aldrig riktigt till arbete. Ville helt enkelt inte slappna och och ta stöd i bettet. Dock så jobbade han bra med travbommarna, och hade koll på benen. Var nästan inte alls i bommarna faktiskt. När vi började galoppera så blev han dock stadigare och inte lika tjafsig i munnen. 

Sedan byggdes bommarna upp till kryss, vilket blev 4 kryss på en S-båge. Ungefär som den HÄR övningen, fast med fyra kryss. Hoppade först lite lägre med 7 galoppsprång mellan varje kryss, och sedan lite högre med 6 galoppsprång. Eddie jobbade på bra och jag tycker att jag fick en bra känsla! Leif tyckte att denna övning hade bra effekt på Eddie, då han hoppade mindre långt för varje gång. Sedan hoppade vi ett av kryssen och rullade ner på 6 galoppsprång till en oxer. Hoppade även ett annat kryss och 6 galoppsprång till en kombenation . Slutligen så gjorde vi en liten bana av allt.

Det blev två missförstånd på ett kryss under träningen, annars så flöt det på riktigt fint! Både på linjen till oxern och kombenationen så kunde vi rida på 6 jämna galoppsprång. Eddie var avslappnad och riktigt fin, dessutom så hade jag en riktigt bra känsla i hoppningen! Kändes riktigt kul faktiskt :) In i kombanationen var det en grind och på B-hindre en vattenmatta, men Eddie hoppade fint! Tittade till lite, men litade på mig och hoppade istället för att bara hejdlöst kasta sig som när han är spänd.

Så jag är jättenöjd med träningen! Han behöver bara bli lite jämnare på marken. Men han har ju haft problem med munnen, så det är förståeligt att han är såhar. Men hoppas att det blir bättre snart. Leif tyckte iaf att jag jobbade bra med honom idag, så det var kul! :) Hoppas att det håller i sig tills tävlingen på lördag.

Ska be någon att filma nästa träning, så blir det lite roligare än bara text!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0