Hoppträning

Var in till Gävle på hoppträning med Eddie i tisdags. Har inte hunnit skriva om det, och dessutom så tänkte jag vänta tills jag laddat in några filmklipp på youtube som var himla segt igår! Därför har det dröjt med detta inlägg ;) Lovar att jag ska bättra mig med uppdateringen!

Red iaf på hackamoret på träningen, men provade att ha kedja istället för läderremmen som jag hade sist. När vi red fram så kändes han väldigt fin! Sökte sig neråt i en stadig form nästan direkt och jobbade under sig väldigt bra. Vi red först fram gemensamt på volt och minskade den tillslut ganska rejält. I höger varv (det varv där han sitter fast lite) så ville han inte riktigt vara med. Blev jättearg när jag kom åt honom, men efter lite övertalning så slutade han att stå på bakbenen och ställde igenom sig på den lilla volten.

Sedan jobbade vi på en liten fyrkant, där vi gjorde som en kvart bakdelsvändning i hörnen, både i trav och galopp. Eddie gjorde det inte perfekt, men han jobbade på bra. Sedan började vi med en jätterolig övning med kubhinder. En kryssoxer i mitten och tre kubhinder på varje sida. Där skulle vi variera galoppsprång och väg, dock fick Eddie och jag bara rida på 6 galoppsprång för att hitta en jämn rytm. Det gick bra till att börja med, men så trodde jag att han skulle kliva av stort på oxern. Jag var inte tillräckligt tydlig, så det blev en tvärnit rakt i hindret! Han gick ner på knä, och jag kanade av längs halsen. Han fattade helt enkelt inte vad han skulle göra, haha. Men det gick bra med oss båda, ingen skadad!

Efter det så bytte vi till vanligt träns och bett, då Leif tyckte att han fokuserade mer på själva betslingen än hindren. Han blev starkare och drog iväg lite med vanligt bett, men tycker ända att vi fick ett ganska jämnt flyt. Sedan hoppade vi en kombenation med två galoppsprång där det först var utlagda hjälpbommar och sedan hoppade vi den åt andra hållet utan hjälpbommarna. Eddie hoppade lite "tvådelat" in, alltså att han inte hoppar till riktigt. Men ut så hoppade han till bättre. Tycker dock att jag själv red bra i den här övningen, väntade in hindren och krånglade inte till det. Jag kunde inte göra så mycket, utan han måste själv lära sig att förbättra sin språngkurva.

Över lag så är jag nöjd med träningen! Trots att jag åkte i backen ;) I fortsättningen så ska jag hoppa på vanligt bett, då det inte riktigt fungerar med hackamore. Ska dock variera med det hemma.

Pappa filmade lite med sin mobil. Har inget program som det går att klippa ihop filmerna i, så det får bli såhär.

Första övningen, när vi bytt till bett.


Kombenationen utan hjälpbommar.

 

Samma kombenation.
Kommentarer
Postat av: Johanna

Tycker du ska vara riktigt nöjd med träning! Det ser jätte bra ut!

2010-10-17 @ 20:41:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0