Hoppträning

Var till Gävle och hopptränade med Eddie idag, som vanligt alltså. Provade faktiskt att hoppa med hackamoret idag, eftersom han var så tjafsig i munnen på tävlingen. Han var ganska fin på marken när vi red fram, iaf i traven. Flyttade fint, stadig och hängde sig inte så mycket som han kan göra med hacket. Sedan skulle vi jobba lite förvänd galopp, vilket är lite överkurs för Eddie. Han gjorde det skapligt i höger varv, men i vänster så blev det svårt och han bara sprang iväg.

Travhoppade sedan en liten slinga, och faktiskt så hoppade Eddie allt på första försket! Både lådor, plank och vattenmatta. Annars så blir han alltid fjantig på sånt, speciellt när vi ska hoppa fram och han inte kommit igång. Dock hade han kunnat hoppa lite rundare och bättre tycker jag. Satte sedan ihop allt till en liten slinga med relaterade avstånd där vi jobbade i galopp. Blev några missar från min sida, men när det väl fungerade så hoppade han fint och gick på rätt antal galoppsprång.

Avslutade med att hoppa en serie med tre hinder, ett galoppsprång mellan varje och en hjälpbom mellan. Ganska kort avstånd. Eddies svaga sida är ju att han hoppar långt, så när vi höjde så slog han ut ganska kraftigt. Men efter det så rättade han sig och hoppade mycket bättre!

Inte jättenöjd med träningen, jag red inte super och Eddie blev lite stark med hacket. Men ska prova att rida med kedja istället för läderrem, så får vi se om det blir lite bättre. Ska iaf fortsätta att rida på hacket, så munnen får läka ifred på honom. Känns som min syster sa, att vi kör varannan gång bra och dåligt. Så nästa vecka så får vi hoppas på en bra träning och känsla ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0