Ett år med Eddie idag!

Idag, 22 Oktober så är det exakt ett år sedan Eddie kom till oss. När han kom så stod han på bakbenen och var rädd för allt när vi red ut, i hoppningen så kunde han knappt vara rak mellan två hinder och backade inte av för fem öre. Han hade även svårt att fatta galopp och hålla ihop sig. Även fast han är en häst som behöver mycket tid på sig för att utvecklas så tycker jag att det ändå har hänt väldigt mycket på det här året!

Han är numera gudasnäll att rida ut på, absolut inga problem alls. Han kan vara lite tittig, men är nu modig och går fram om man är lugn och snäll imot honom. Lastbilar, bussar och andra fordon vinkar han inte ett öra åt. Helt stupsäker i trafiken! I hoppningen har det varit väldigt upp och ner, men om man tänker på hur han var för ett år sedan så har det hänt mycket. Vi har tävlat upp till 1,05m och resultaten har varit väldigt blandade, men han har ändå gjort några riktigt bra starter. Så faller bara alla bitar på plats så kan han bli väldigt fin! Han behöver bara bli starkare och få lite mer rutin, så han vet hur han ska lösa allt.

På marken behöver han bli mycket stadigare och starkare, men det har ändå hänt mycket. Det har varit mycket upp och ner där också, vissa gånger har det känts omöjligt och ibland har han varit superfin! Men han har ändå blivit mycket starkare och orkar hålla ihop sig mycket bättre nu, och jobbar riktigt bra när han väl slappnar av och börjar trampa under sig. Även om han fortfarande kan tycka det är lite jobbigt ibland!

Som sagt så har det varit väldigt upp och ner med Eddie, men när allt väl fungerar så är han en himla fin häst! Otroligt känslig, går som bäst om man rider med fingertopps känsla. Dessutom så är han en väldigt positiv och mysig häst. Så det ska bli intressant att se vad det kan bli av Eddie, för med rätt träning så kan han bli väldigt fin tror jag! Ingen svårklass häst, men en rolig och mysig häst som man kan ha mycket roligt med!♥

Första dagen i hagen, oktober 2009

Första tävlingen, januari

Bus i hagen, april


april

Framhoppning i Tierp, Maj

Tierp, maj

Tierp, september


En av dom första träningarna i oktober 2009


Första tävlingen, 0,90cm i Ockelbo. Januari.


Eddie och jag igår, 21 oktober 2010


Eddie och jag, 1m i Högbo i Augusti


 


Kommentarer
Postat av: Elin

Det har hänt mycket, allt jobb du lagt ned har gett fint resultat! :)

2010-10-23 @ 02:02:37
URL: http://iilan.blogg.se/
Postat av: Eleonor

Stort grattis till er utveckling! Jättekul!

Fin header också, fina bilder!Psssttt... var med o vinn en mysig fleecejacka + strumpor, nu när de börjar bli kallt det vill säga! ;)

/Eleonor Häst&Ridverksamhet

2010-10-23 @ 12:06:48
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0