Dagens ridning -Trim

Kör på med dagens ridning-inlägg ett tag till, eftersom det tydligen var intressant ändå. Kul att någon kommer med förslag så jag vet, tummen upp för det! :)

Eddie


Trimmade igenom honom på banan idag. Provade att rida med hackamore+kedja under hakan istället för läderrem, vilket gick mycket bättre! Har tagit det ganska lugnt två dagar med honom, så han var pigg idag. Men inte sådär springig och stark, utan lyssnade riktigt bra och jag kunde rida med små hjälper. Han gick inte super, men mycket bättre än på länge! Kunde äntligen rida med mjuka händer och han lyssnade på mina förhållningar och var lätt och fin i handen. Hade dock önskat att han var lite mer avslappnad, så hade han förmodligen kommit ner och jobbat bättre.

När jag joggade fram honom så var han fin och hyfsat avslappnad, men efter att jag skrittat en stund så fin han syn på spöken tror jag? Plötsligt så fick han i en högre växel och blev betydligt spändare... Så dagens pass gick bara ut på att hitta en jämn takt, känna att han lyssnar, går där jag vill och få honom avspänd. Jobbade på volter och serpentiner för att runda och ställa igenom honom. Tycker att han kändes jämnare idag, och jag kom dessutom åt honom bättre. Jobbade lite övergångar mellan trav och galopp, och på slutet så kändes han fin i galoppen. Jobbade på bra! Lite protester när jag kom åt honom, och han fick något ryck och reste sig. Men bara jag gjorde det lagom mycket så gick det bra. Det var mörkt och han var spänd, så jag tycker ändå att han jobbade bra efter ett tag.

Detta är iaf den betsling som fungerat bäst hitils. Han behöver inte ha bett i munnen, men lyssnar ändå bra tillbaka. Så det ska bli intressant att se hur han går på detta i hoppningen! När han känns lugnare och stadigare på marken så ska jag försöka att rida på vanligt bett igen, tills dess så kör vi på såhär.

Curre

Fick vila idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0