Dagens ridning

Curre

Jobbade honom på banan idag. När jag skrittade fram så fokuserade jag på att han svarade för hjälperna och var framme för skänkeln, hade ganska långa tyglar och ville att han självmant skulle söka sig neråt. Fokuserade på samma sak när jag började trava, och la sedan in snabba och kvicka tempoväxlingar. För att han ska bli snabbare i reaktionen och komma igång och trampa under sig med bakbenen. Jobbade sedan lite bogen in i skritt, både på rakt och böjt spår. I galoppen så jobbade vi även där tempoväxlingar, men även en hel del övergångar till trav.

Han jobbade på bra och var riktigt fin idag! Efter alla tempoväxlingar och övergångar så kom han igång och började jobba under sig med bakbenen, och jag behövde bara lätta i handen så sökte han sig neråt i en rund form. I galoppen så brukar det vara svårt att få igång honom, men han jobbade på riktigt bra idag! Sladdade ut lite med rumpan i höger varv, så red en meter innanför spåret för att lättare få honom rakare. Det blev bättre i slutet, och han kändes mer liksidig. Väldigt nöjd med honom! Han är stor och lite "lunsig" som de flesta tränare så fint uttryckt det, men han är grymt härlig när man får igång honom och han börjar arbeta i rätt form :) 

Eddie


Skrittade först ut honom runt byn tsm med Angelica och Chino. Jobbade lite sidförande och fokuserade på att ha väldigt mjuk hand och få honom att söka sig neråt självmant. Gick sedan in på banan en liten stund och joggade runt honom i en låg form i både varven. Väldigt avslappnad och fin var han! Inget tjafs med munnen, utan han sökte sig neråt och tog en mjukt stöd. Det var länge sedan han var såhär avslappnad, förmodligen för att han hade Chino som sällskap. Trygga farbror Chino ;) Men sjukt fin var han min Eddie♥! Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0