Dagens ridning

Eddie

Jobbade honom på banan idag. Provade att rida med vanligt tvådelat tränsbett, vilket jag inte gjort på någon vecka nu. Har ju ridit på hackamoret pga munnen. I början så ar han verkligen sjukt spänd! Stum i munnen och lyssnade inte alls för hjälperna, utan blir sådär "blockerad" som han kan bli när han är spänd. Så jag jobbade honom först bara i skritt ett bra tag. Flyttade in mot mitten och ut till spåret, flyttade in bogen på volt osv. Efter en stund så började han slappna av, mjuka och lyssna.

Jobbade sedan en stund i trav, se till att han väntar och rundar sig. Han försökte öka takten, men tog förhållningarna ganska bra. Faktiskt så var han inte lika orolig med munnen/huvudet, utan sökte sig neråt så fort jag kom åt honom och han började slappna av. Hade gärna velat ha honom lite mer avslappnad och lägre i formen, men han jobbade ändå bättre än vad jag förväntat mig när han var så pass spänd från början.

Jobbade även lite galopp, men han var inte riktigt på bakbenen utan lite springig. Ville inte pressa honom mer, utan ville bara få honom avspänd idag. Så vi gav oss efter en liten stund. Han har vilat två dagar i rad, så säkert därför han var mer spänd än vanligt. Men jag är ändå nöjd över hur han fungerade med bettet! Han slog inte med huvudet och protesterade så fort jag tog en förhållning, utan det har nog gett resultat att jag ridit på hacket ett tag. Hoppas det fortsätter såhär :)

Curre

Fick vila idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0