Dagens ridning

Eddie

Red honom på morgonen idag, och shit vad det blåste! Hade tänkt att jobba igenom honom på banan, och det kändes ganska hopplöst när det blåste halvstorm. Han var spänd till en början, men faktiskt så jobbade han ganska bra trots att det blåste så mycket! Satte mig ned och jobbade på serpentiner, med en övergång på mitten där man byter varv, och när vi kom ut på spåret så gjorde vi även där flera övergångar till skritt. Målet var att han skulle ställa igenom sig i serpentinbågarna, och övergångarna gör honom starkare och lydigare.

Jobbade på så i båda varven, och han var faktiskt riktigt fin! Blev lite sur när jag kom åt högersidan, men mjuknade efter ett tag. Man måste ta lite i taget, för annars blir det bara konflikt om man börjar ställa för höga krav på honom. Han ska tycka det är roligt och så höjer man kraven allt eftersom. Det gäller alltså att ligga där på gränsen, utan att gå över den. Fattade sedan galopp och jobbade lite på volter och med rakriktning. Det var ganska upptrampat och hårt på spåret, så red ungefär 1m innanför och passade på att checka av att han var ordentligt rak. 

Han var även i galoppen riktigt fin och satte under sig bra! Rumpan åkte ut lite i vänster varv, men det blev bättre efter att jag rakriktat och checkat av att han spårar ordentligt. Blev att jag jobbade honom i en lite högre form idag, så avslutningsvis så försökte jag får honom att sträcka ut halsen och komma ner i formen. Det var lite svårt eftersom han var lite spänd pga blåsten, men tillslut så kom han ner och jobbade på fint. Väldigt nöjd med honom idag, speciellt med dom förutsättningarna :)

Red på hackamoret idag, och ska nog prova med vanligt tvådelat bett nästa gång. Så får vi se om han vågar ta stöd, för nu är han mycket lugnare med huvudet.

Curre

Jobbade även honom på banan. Dock så hade varken han eller jag någon större motivation i mörkret, haha ;) Han bockade runt och blev lite sur, men efter ett tag när vi kom igång så började han koncentrera sig. Red även honom mycket innanför spåret och tränade rakriktning. Blev inte så strukturerat och bra, men han fick röra och ställa igenom sig iaf. Han kändes lite tyngre och ville gärna gå ganska lågt, så jobbade med att få fram honom. Men i slutet var han ganska fin, kan absolut inte klaga :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0