Dagens ridning

Eddie

Vilken fin häst jag har! Var upp på banan och trimmade igenom honom lite, och han var så himla fin idag! Red på hackamoret även idag. När jag skrittade fram honom så var han rädd för sladden (som man sladdar banan med) som låg utanför staketet, och såklart nere vid öppningen också. Den kortsidan har han varit rätt för ända sedan jag köpte honom, alltså för snart ett år sedan ;) Men jag bara klappade honom och lät honom titta. Går jag på honom så blir det 100 ggr värre, och tillslut så står han på bakbenen flera meter innan. Så han är superkänslig för sånt där, utan jag måste själv vara lugn och tålmodig. Mista lilla jag blir irriterad så är det kört.

Men jag var bara lugn, skrittade förbi några gånger och sedan gick det bra. Jobbade honom på volter och serpentiner i traven. Bara för att hitta en jämn takt och ställa igenom honom i både sidor. I början så var han lite spänd, men slappnade av och blev bara finare och finare. Visst slog han sig fri någon gång när jag kom åt honom och han tyckte det var jobbigt, men där i mellan så jobbade han jättebra! Stadig rund form och lätt och fin i handen. När vi sedan började gallopera så var han lika fin där, lätt i handen och direkt så hade vi den där runda och bäriga galoppen. När vi red ut på långsidan så var det bara att rakställa så rullade han på i samma fina galopp. 

Jobbade med några övergångar mellan galopp och trav i galopparbetet, vilket han gjorde bra. När jag sätter mig ner i traven så blev han lite spänd, men han hade nog slappnat av och jobbat fint även där om vi jobbat lite till. När jag travade av så var han lika fin där. Började tom tugga med munnen, som att han hade bett i munnen. Red kanske 35-40min, ville bara känna igenom honom inför träningen imorgon. Men är verkligen supernöjd med honom, sån himla skillnad mot för hur han har varit den sista tiden! Verkligen superkul :)

Curre

Blev bara en kort tur med honom idag. Hade velat rida ut en tur, men hann bli mörk när vi kom iväg så det blev bara en kortis. Mest skritt, men även lite trav. Hade tänkt att rida lite på stubbåkern, men var jättedåligt underlag där. Mjukt och inte alls bra, så struntade i det. Han har tagit det lite lugnt i tre dagar nu, så imorgon får han nog gå ett lite mer ordentligt pass. Han kändes pigg idag iaf :)

Kommentarer
Postat av: sanna

du får visa bild när du har den nya hjälmen på dig :)

2010-10-12 @ 07:46:07
URL: http://sannaaaaolsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0