Dagens ridning

Eddie

Red ut i skogen imorse, riktigt härligt! Det blåste till en början och Eddie var lite på tårna. Hoppade iväg och blev rädd för saker, men efter ett tag så lugnade han ner sig. Red med hackamoret likadant som igår, alltså med kedja och han lyssnade riktigt bra! Grymt skönt att kunna rida med mjuka händer utan att han bara drar iväg eller blir irriterad, utan han är uppmärksam och värkar trivas. Försökte att få honom att slappna av och söka sig lite neråt, och jag tycker att han slappnade av mer och mer. Speciellt i galoppen så rullade han på och var riktigt fin! Avslutade med att klättra i en backe där han fick ta i lite.

Eftersom han lyssnar så pass bra nu, så försökte jag bara att rida med så mjuka händer som möjligt. Även om han var pigg, så tycker jag att han slappnade av mer och mer. Känns som att vi tagit ett litet kliv framåt, vilket känns väldigt kul :) Hoppas att han lyssnar lika bra när vi ska träna på tisdag.

Curre

Skrittade bara ut en sväng. Han verkade faktiskt lite piggare idag, kanske  var roligare med Chino som sällskap? Jobbade honom lite i skritt och han kändes fin när jag väl fick fram honom. Det är något som vi verkligen ska fokusera på nu, att han går fram ordentligt för skänkeln och blir lite "rappare" på marken. Det var det som vi skulle börja fokusera på precis innan han blev skadad. Hoppa kan han, men det är på marken han behöver bli kvickare. Så det är bara att lägga fokuset där redan nu :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0