Dagens ridning

Eddie

Red ut en sväng med lite mer trav och galopp på grusvägarna. Han var grymt pigg och låg på ganska mycket, så jobbade med att han skulle vänta och inte bara springa på. Jobbade som vanligt med sidvärtsrörelser, och på slutet så slappnade han äntligen av och blev väldigt fin! I galopparbetet så vill han gärna ligga på lite för mycket och blir svår att få ihop. Det är oftast när vi rider ut själv, och ibland också på banan som han blir spänd och lite "blockerad". Tar inte förhållningarna, eller sidförande hjälper. Så försöker jobba med att få honom så avspänd som möjligt, vilket inte alltid är det lättaste. Men grejen är att när han väl är avspänd så lyssnar han väldigt bra, annars blir det lätt lite dragkamp och han blir tjafsig i munnen. Men på slutet så var han väldigt fin iaf! :)

Curre

Blev ett pass på banan. Han har inte ridits igenom ordentligt på över en vecka, först så var banan frusen och sedan stod han i fyra dagar pga tappskon. Så fokuserade bara på att han skulle bjuda fram ordentligt och ställa igenom båda sidor ordentligt. Faktiskt så var han väldigt fin idag! Kom igång riktigt bra i slutet. Jag red mer koncentrerat och var noggrann med att han spårade ordentligt. I höger varv så kommer bogen ut, och i vänster så sladdar baken ut. Så var väldigt noggrann med med det, vilket gjorde att han tillslut satte under sig riktigt bra.

I högergaloppen där han varit svårast nu under igångsättningen var riktigt fin, kände riktigt hur han satte under sig! Riktigt fin var han :) Dock så tror han att vi är klara så fort jag saktade av till skritt och bara föll isär, så det blev lite jobb där också på slutet. Just i skritten så blir han sjukt seg och bara släpar benen efter sig ;) Men över lag så är jag riktigt nöjd med honom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0