Dagens ridning

Eddie

Red igenom honom på banan idag. Underlaget var faktiskt lite bättre där idag, inte super men helt ok. Han var grymt spänd och jobbig idag, precis som han brukar när han vilat/ inte jobbats igenom ordentligt. Så blev ett väldigt basic pass, ville att han skulle runda sig ordentligt och vänta, inte bara springa på. Efter ett tag så började han acceptera mina förhållningar och jag kunde vara mjukare i handen, vilket gjorde att han började slappna av lite. Jobbade sedan lite på serpentinbågar med övergång till skritt när man byter varv och sedan lite bogen in på långsidan. Fördelen när han är såhär spänd är att han blir grymt känslig för skänklarna och jag behöver bara sluta om lite lätt med vaderna så kommer han igång i trav eller flyttar.

Jobbade bara i skritt och trav, dels pga underlaget och sen så blir han bara stressad om jag börjar kräva mer av honom när han är såhär spänd. Så avslutade när han kändes ganska avspänd. Men det positiva idag var att jag fick honom att vänta och någorlunda fin i slutet. Dessutom så känns han jämnare i båda sidor. Så det var positivt :)

Curre

Fick vila. Han har vilat alldeles för mycket nu, men jag blev ganska sent klar med Eddie och dessutom så tycker jag att banan var lite för hård/stum... Vill ju vara extra försiktigt med honom, då han varit skadad. Men vi får hoppas att banan är bättre imorgon, annars får vi hitta på något annat :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0