Bett+tyglar, men inget träns?

Satt och kollade igenom gamla bilder, och hittade då en bild som jag tagit på ett sånt där samlarkort med olika ekipage. Det som är det lustiga, och därför jag tog bilden var att ryttaren ser ut att rida med bara bett och tyglar, men inget träns? Går det ens? Jag har försökt att titta noggrant, men jag kan verkligen inte se något nackstycke!

Ser jag i syne, eller kan man verkligen rida med bara bett och inget träns? Någon som sett/hört något liknande?Tycker att det ser lite lustigt ut, men framförallt riskabelt. Jag menar, lite mycket eftergift över ett hinder och hästen gapar ;)
Kommentarer
Postat av: frida

Det finns ju typ nåt specialbett som används utan träns... Det är som ett vanligt rakt tränsbett med en rem under hakan för att hålla det på plats... Typ en curbstrap.

2010-10-01 @ 12:15:12
URL: http://seriouslyfrida.blogg.se/
Postat av: Sara

Mne oj! Haha. Känns som det skulle ha vart en redigerings miss men då skulle jag inte förstå varför de skulle redigera bort tränset haha :D

2010-10-01 @ 14:13:36
URL: http://hastbloggeen.blogg.se/
Postat av: Louise

Kolla i Astrids blogg, hon tog bilder på sånt där förut som hon gjort ett inlägg om!

2010-10-01 @ 22:33:03
URL: http://reitsport.blogg.se/
Postat av: caroline

SV ja det är verkligen inte kul att ha såhär ont...får jag fråga hur lång tid det tog att läka?Fick du operera?När kunde du rida igen?

2010-10-03 @ 15:31:45
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: caroline

jag har sett bilder för ett år sedan på någon som tävlade på detta sätt, jag fattar precis som du inte hur det funkar jag menar det kan ju lätt ploppa ut?

2010-10-03 @ 15:34:12
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Elina

Hej det finns ett bett som är i läder som man späner under käken som visa rider enbart med utan nackstycke på! Tycker det är mer vanligt inom andra grener mer åt western osv.

Så risken för att hästen ska tappa bettet beror på hur hårt de spänt fast det underkäken! Men det går att rida på med nackstycke och huvudlag också såklart! Lite mera vanligt!

Vh.

2010-10-04 @ 12:45:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0