Dagens ridning

Eddie

Red ut och körde lite "konditionsträning" idag. Grusvägarna är blöta och har perfekt svikt nu, så vi körde lite intervall mellan trav och galopp. Alltså trava en sträcka, galoppera en sträcka, trava osv. Blev dock inte så mycket då vägen blir ganska dålig efter ett tag. Avslutade sedan med att klättra i en ganska brant backe. Har blivit väldigt dåligt med konditionsträning i sommar då det har varit så torrt och hårt. Så vi kör på lite försiktigt nu och i den mån det går! Blir som sagt lättare i vinter när snön kommer.

Eddie var iaf väldigt fin idag! Lugn och lyssnade riktigt bra i både trav och galopp. I galoppen så blir han dock lite starkare, men blev inte sådär dragig som han kan bli. I traven så jobbade vi på med tempoväxlingar och flyttningar, och han kändes väldigt lyhörd och flyttade bra. Efter första galoppen så slappnade han av och sökte sig neråt i en lite lägre form. Fortsatte att fokusera på att vara så mjuk som möjligt i handen, bara ha en mjuk kontakt och låta honom slappna av och söka sig neråt självmant. Väldigt nöjd med honom idag!

Curre


Tänkte jobba honom en liten stund på banan idag, men när vi kom tid så var det redan en annan häst där, vilket det nästan aldrig brukar. Curre tyckte det var VÄLDIGT intressant med en ny häst och blev helt tokig! Han for runt och blev sådär explosiv som han var i vintras när han stod på boxvila... Försökte få honom att koncentrera sig men han fortsatte att vara superladdad! Trodde att han hade vuxit ifrån det där, men tydligen inte. Tänk hur det blir när han ska iväg och träna med andra hästar igen, hua! Då gäller det att ha bra knäslut ;) Det blev dock inga idiotbocksprång idag, men det var inte långt ifrån kändes det som.

Han lugnade dock ner sig när hästen hade gått och jag började då att jogga igång honom. Men både han och jag var okoncentrerad, så det gick inget vidare. Kändes som att bogen och bakdelen levde sitt eget liv och for hit och dit. Han fuskade och blev tung i handen, jag red kasst osv. I galoppen så jobbade han dock bättre och på slutet kändes det ok. Men det kan inte gå bra jämt!

Kommentarer
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Nu drar jag igång med bloggtävling igen! Skicka in den bild som Du anser är den bästa som du tagit under hela Året! Du tävlar om biljetter till Göteborg Horse Show, schabrak, sadelöverdrag samt stallpaddar. Skicka in ditt bidrag redan NU! Läs mer här:http://frejalindskog.webblogg.se/2010/november/bloggtavling-basta-bilden.html

2010-11-05 @ 19:35:25
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0