Inga fler tävlingar iår

Hade funderingar på om jag skulle starta Eddie på GRS nu i helgen (rättare sagt imorgon), hade i så fall bara tänkt starta en 90cm. Det blir ju på hemmaplan, där vi tränar varje vecka. Men samtidigt så jag har inte hoppat Eddie sen sista träningen, och Leif kommer inte tillbaka förren v. 46. Visst hade jag kunnat hoppa lite här hemma, men jag skippar ändå tävlingen som är den sista för iår. Tänker nu bara fokusera på markarbetet tills träningarna börjar igen och sen är det träning som gäller. Så är vi förhoppningvis bättre är någonsin när tävlingarna drar igång nästa år!

Detta år har ju inte varit super resultatmässigt, men så som det kändes på träningen sist så tror jag att det kan bli bra bara jag ger Eddie lite mer tid och fokuserar på att stärka honom på marken. Sen så kanske Curre är igång till nästa år, vem vet? 

Jag tänkte iaf skriva upp lite mål och vad jag ska jobba på med hästarna tills tävlingarna drar igång igen nästa år.

Eddie

*Fortsätta att jobba på med dressyren/markarbetet. Få honom avspänd, mjuk, lydig och stark på marken.
*Bygga upp konditionen genom galopparbete och klättning. 
*När det känns bra på hoppträningarna så ska vi ut och hoppa 90cm och 1m klasser igen. Bara i utbildnings syfte och för att det är kul!
*Om han fortsätter att utvecklas så som jag hoppas i dressyren så har jag som mål att kunna starta någon LC-LB dressyr under nästa år.

Curre

Först och främst så ska han tillbaka på återkoll hos veterinären nästa vecka, så vi tar det lite halvlugnt fram tills dess. Utifall att! Men om han är bra då så ska vi fokusera och jobba med detta:

*Jobba på med dressyr/markarbetet. Få honom mjuk och mer liksidig, kvickare och jobba igenom hela kroppen, samt att han efter hand blir starkare och orkar bära sig bättre. Jobba med bommar och småhinder, och om allt ser bra ut att han kan börja hoppträna efter jul.
*Börja bygga upp konditionen lite försiktigt genom galopparbete och backträning, dock inte för branta backar.
*OM han håller sig frisk och allt går som det ska så har vi ett litet mål att kanske kunna starta någon 1m i början av nästa år! Men det beror alldeles på om han är fräsch och allt känns bra.

Det var lite av målen och vad jag ska jobba på med nu under vintern. Vintern är ju inte en jättekul årstid, speciellt inte när man inte har tillgång till ridhus och dessutom ganska långt att åka. Men vi ska jobba på så gott det går! Jag känner mig iaf väldigt peppad på att ha igång båda hästarna till nästa tävlingssäsong! Dom senaste två åren har varit väldigt trista tävlingsmässigt, men jag hoppas verkligen att nästa år blir bättre!

Kommentarer
Postat av: MLI DAHLGREN - ALLROUNDRYTTAREN

låter bra:)

2010-11-06 @ 13:34:52
URL: http://mlidahlgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0