Dagens ridning

Curre

Red bara ut en sväng idag, lite halvlugnt eftersom vi ska träna imorgon bitti. Han har kommit in i en sån där period där han tycker att jag är jättejobbig som ställer krav på honom, så det tog ett bra tag innan han kom igång och började jobba. Han är ju en stor pålle min Curre, så jag fick jobba på bra innan han äntligen kom igång och började sätta under sig.

Jobbade som vanligt med tempoväxlingar, ställning och sidvärtsrörelser. Tycker att han börjar bli lite kvickare, så fortsätter vi att jobba stenhårt med det här så blir det nog bra! Red in en sväng på banan på hemvägen, skrittade och travade i båda varven och jobbade med övergångar till skritt och att han har lite energi i travövergången. Jobbade honom inte länge alls utan kände bara igenom honom. Han kändes helt okej, lite tung i handen bara. Vill gärna att han lägger lite mer vikt på bakbenen och blir lättare i fram, men ville inte nöta då vi ska träna imorgon :)

När vi kom hem så tvättade jag svansen och dränkte den i pälsglans, då den inte var ren precis. Tvättade även bort alla skitfläckar och friserade manen. Visst ja, imorse så klippte vi honom också! Vi klippte honom första gången för ca en månad sedan, men han hade hunnit bli grymt långhårig igen. Men nu är han fin! Kan ju inte åka iväg med en långhårig och smutsig häst inte. Ber nu en liten bön att han inte lägger huvudet i en skithög, för jag har faktiskt ingen vidare lust att tvätta häst kl 7 imorgon. Hade varit skönt med en spolspilta när man är skimmelägare, men hink och vatten fungerar fint det med!

Eddie


Vilar. Passar på att ge honom sin vintervila nu. Lika bra det, sätter man igång dom för tidigt efter en vrickning så kan det bli till inflamation och det vill jag inte. Men han ser helt bra ut nu :) Han får vila 2-3 veckor (inklusive den här veckan), sedan börjar jag skritta igång honom igen. Tror att det gör honom gott med ett litet break :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0