Träning

Var iväg till Gävle och tränade för Leif imorse, och som jag nämnt så var det Curre som fick följa med idag! Vi hade markarbete idag, så Curre och jag hängde på när vi trimmade och skuttade över kubhinder.

När vi trimmade så var han inte alls fin, utan sådär småjobbig som han varit nu ett ett tag. Jobbade först med serpentiner och övergångar på medellinjen, sedan samlade vi bara ihop dem några steg istället för övergången. Nu när vi trimmade så känns det verkligen hur oriden och otränad han är om man jämför mot förr! Han är stel och vill inte riktigt sätta under sig, och försvarar sig helt enkelt genom att skita i vad jag gör. Speciellt vänsterskänkeln tar han inte, utan går imot. Så jag fick kicka till honom några gånger. Jobbade först utan stigbyglar, och när jag kickade till honom så gjorde han världens bocksprång! Men jag satt som tur var kvar. Men jag har nog varit lite för mesig på honom, utan jag måste gå på honom och se till att han verkligen lyssnar!

Sedan jobbade vi med förvänd galopp, och han hade jättesvårt att hålla höger galopp som är hans svaga galopp. I början när jag satte igång honom så hade han svårt att hålla högergaloppen på rakt spår, så det var förståeligt att det inte gick så bra och vi fick jobba på ett tag. Hände även en rolig grej när vi höll på att kämpa med den förvända galoppen, haha. Jag rider framför och ska precis svänga före ett hinder som står på mitten av ridhuset, men då tar Curre tillfället och hoppar över hindret istället för att göra den förvända galoppen! Något som jag inte alls var beredd på ;) Men något steg förvänd högergalopp lyckades vi med iaf.

Jobbade sedan vidare med fyra kubhinder på långsidan där vi skulle rida på tre galoppsprång. I vänster så gick det bra, men i höger varv så böt han galopp efter 2a kubhindret. Så vi fick jobba på med den övningen några gånger, kändes okej på slutet. 

Rent känslomässigt så är jag inte nöjd med träningen, jag hade kunnat rida mycket bättre och Curre hade kunnat gå bättre också. Men det här var andra träningen sedan han blev skadad och idag var det ganska tufft, så han blev lite trött mot slutet. Men han skötte sig bra tycker jag ändå! Inte lika mycket busigheter för förr, men det kanske kommer med konditionen och ju högre hindren blir? Men jag vet precis vad vi måste jobba med, så det kan bara bli bättre! Sen så måste vi börja bygga på konditionen, vilket blir perfekt nu i vinter när vägarna blir mjuka. Det är helt enkelt bara att kämpa på så han blir lika fin som innan skadan, helst ännu finare! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0