Hoppträning

Var in till Gävle och tränade för Leif med Curre imorse. Han kändes väldigt fin idag! När vi red fram så var han dock lite seg och tyckte det var jobbigt att sätta under sig, men efter att vi trimmat ett tag så blev han väldigt fin. När vi flyttar in bakdelen i galoppen, speciellt i höger galopp tycker han att det är väldigt jobbigt! Men det blir bättre för varje gång. Han kändes mer liksidig på slutet, och galoppen var riktigt fin ett tag! 

Efer att vi trimmat så började vi hoppa på en oval volt med två kubhinder som stod på medellinjen, och varierade antal galoppsprång mellan kubhindren. När vi började hoppa så kom det direkt an annan bjudning och han var faktiskt väldigt lätt att reglera! Hoppade sedan en liten slinga med olika linjer, lite banhoppningslikt fast hindren var knappt 90-1m. Jag har inte riktigt vant mig vid Curres galopp och jag fick in nått mer språng på någon linje, men annars kändes det väldigt bra för att vara första gången på väldigt länge som vi hoppar flera hinder i följd!

Han rättar och hjälper till om det blir fel och tänker hela tiden, det är den absolut största skillnaden mellan honom och Eddie. Vilket såklart gör att jag kan slappna av på ett annat sätt. Tex så la jag honom lite för nära ett kryss med en murdel i mitten, men han bara stampar till och så är det inget mer med det! Så han är egentligen väldigt okomplicerad att rida på hinder! På slutet så hoppade vi en oxer med ett galoppsprång till ett kubhinder framför och bakom. Tog den bara en gång då han hoppade bra. Avslutade med att hoppa en kombenation med hjälpbommar, vilket han gjorde klockrent. På slutet så låg det på kanske 1,10?, men han var inte i en bom! Han gör det bara så himla enkelt.

Är väldigt nöjd med honom idag, speciellt hoppningen! Märks att han börjar få lite bättre kondis, och det var lite bättre bjudning idag. Även fast vi gjorde flera övningar idag så avslutade vi tex bara efter något varv på kubhindren, hoppade banan en gång, oxern en gång och kombenationen två gånger. Leif vet hur mycket han får hoppa just nu och det känns bra att inte behöva säga till hela tiden. På marken så måste jag få honom mer liksidig, men hoppningen var inget problem.

Men som sagt så är jag väldigt nöjd med träningen idag! Min fina Curre, helt fantastiskt att vi kommit dit vi är idag efter allt♥

Pappa filmade bara kombenationen då det var grymt kallt idag. Men kan lägga upp dom filmerna iaf, antar att det kan vara kul att se? :)

Hoppar kombenationen första gången.


Samma kombenation fast lite högre.
Kommentarer
Postat av: sanna

fint det såg ut!! :D

2010-12-01 @ 07:53:59
URL: http://sannaaaaolsson.blogg.se/
Postat av: Caroline

tycker det är så kul att han är tillbaks och som sagt det är nog inte så många som hade gett honom den chansen!Han är jättefin:)

2010-12-06 @ 13:27:40
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0