Träning

Var iväg och tränade för Leif imorse, och eftersom Eddie har vintervila så fick Curre följa med idag också! Redan när jag red fram så kändes han mycket mjukare och mer ridbar än förra gången, så det har nog gett resultat det jobb jag gjort hemma. För han har känts väldigt fin dom senaste dagarna tycker jag!

Vi började med att trimma gemensamt på ett mindre fyrkantspår där vi till en början jobbade med öppna/bogen in på långsidan. Han jobbade bra där och kändes hyfsat jämn i båda sidor. Lite stelare i vänster såklart, men det blir bättre och bättre. I galoppen så jobbade vi istället med sluta längs lånsidan, att man flyttar in bakdelen. I vänster varv så gick det bra, men i höger galopp så tycker att det är jättesvårt och jobbigt! Med det gick helt ok på slutet. Jobbade även förvänd galopp, vilket gick bättre än förra veckan. Nu lyckades vi hålla den ett tag på böjt spår. Men han kändes fin och jobbade igenom kroppen mycket bättre idag än förra veckan!

Sedan jobbade vi på en åtta över ett kubhinder, där vi skulle rida på diagonalen. Dom andra jobbade med anridning i förvänd galopp, men det är lite överkurs för Curre just nu. Vi fick istället jobba med sluta fram till hindret, vilket han gjorde hyfsat bra. Hoppade sedan en serie/kombenation. Bom-kryss-litet kubhinder-räcke-bom. Hoppade den några gånger och räcket låg på slutet kring 80-90cm, vilket vi inte hoppat sedan april -09! Märktes att han tyckte det var kul att hoppa lite "riktiga" hinder!

På slutet så hoppade vi en linje med kubhinder, 90 graders sväng, oxer, rak anridning till oxer, 90 graders sväng till ett kubhinder. Hoppade den tre gånger, och på slutet låg det på drygt 1m! Så idag kan man säga att Curre och jag har hoppat för första gången sedan han blev skadad! Första gången på 1 år och 7 mån. Sjukt lång tid egentligen, och jag vågade nästan aldrig tro att vi skulle göra detta igen. 

Är väldigt nöjd med honom idag, han kändes fin på marken och dom språng vi gjorde så var han fin! Dock så märks det att han inte har styrkan och flåset riktigt, så han blir ganska trött och svår att sätta ihop/reglera. Men det kommer! Som Leif sa, Rom byggdes inte på en dag. Man måste låta det ta tid att stärka dom.

Har faktiskt två filmer från den sista övningen vi gjorde! Pappa filmade när vi hoppade serien också, men den blev av någon anledning jättesuddig. Men ni ser iaf på filmen hur serien såg ut :)

Hoppar i höger varv lite högre. Glider ut och får ett språng för mycket på första distansen, vilket vi egentligen inte skulle göra.


Samma varv, med rätt antal galoppsprång.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0