Årets Globenshopping

Rambo Duo

Som sagt så skrev jag att jag skulle kika på ett nytt vintertäcke åt Curre då han inte har något eget tjockare vintertäcke,
det han hade förut växte han ur och Eddie har fått det istället. Horsewares täckena sitter jättebra på honom, så jag hade spanat in ett Rhino Plus som verkade bra. Dock fick jag höra att Rhino passar lite nättare hästar, och Curre är allt annat än en nätt/smäcker häst. Amigo eller Rambo skulle alltså passa honom mycket bättre. Har sedan tidigare ett Amigo stalltäcke.

Jag funderade först om jag skulle köpa ett Amigo, men det blev faktiskt ett Rambo! Min supersnälla pappa sponsrade lite, så jag kunde köpa Rambotäcket! Det blev ett Rambo Duo, ett 100g utetäcke med hals som det följer med ett 200g undertäcke till. Alltså två täcken i ett. Dessutom så fick jag med ett 100g undertäcke på köpet bara för att det var mässa. Man fäster bara undertäcket i yttertäcket, och man kan sedan ändra tjocklek på täcket genom att byta undertäcket. Undertäcker, Rambo Duo Liner finns med 100-400g fyllning, så detta täcke kan alltså både användas när det är mildare och kallare väder. 

Provade täcket på Curre igår, och det satt som ett smäck på honom! Väldigt bra passform och undertäcket satt stilla och bra under. Han var varm och go under täcket när han kom in, trots att det var kallt! Verkligen jättenöjd med täcket än så länge, superbra passform och väldigt smart att kunna variera tjockleken genom att byta undertäcket. Funderar på att sen kanske köpa till ett 300g undertäcke, så han får 400g täcke till riktigt kalla dagar ;)

Täcket kostade 3180kr hos strömsbergsgårds monter (stromsbergsgard.se), så det var dyyrt... Känner mig knasig som köper täcke för dom pengarna, haha. Men jag ser hellre till att min häst är varm ute i kylan än att jag tex har en snygg kavaj på hoppbanan :) Men det är verkligen ett täcke som kommer att hålla i många år. Har hört någon som haft sitt Rambotäcke i 15 år. Men sen kan jag ju inte heller sticka under stolen med att jag är schabrak och täckesnörd, hehe...


Rambo Duo och Rambo Duo Liner

Lovar att jag ska ordna några egna bilder, så ni får se Curre i det! Får inte glömma att säga att färgen på täcket är samma som på bilden till vänster högst upp, alltså grå/grön. Årets färg skulle det vara.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Hej!
Är du fortfarande nöjd med ditt Rambo täcke? Känns det smidigt el krångligt med liners under?
Vore tacksam för svar på mailen ;) Funderar på att investera i ett Rambo ;)

2012-08-24 @ 16:11:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0