Dagens ridning

Curre

Blev lite jobb med bommar på banan idag. Tog fram 6 travbommar och två kubhinder, knappt 50cm höga. När jag red fram så jobbade jag mest med att han ska bjuda fram ordentligt, många kvicka tempoväxlingar för att han ska få igång bakbenen och komma igång. Ställde och formade igenom honom i båda varven, dock är han ganska stel i vänster och blir lite tung i vänstertgeln. Men det blir bättre och bättre, och han är mycket mjukare nu än för någon månad sedan.

Jobbade över travserien där jag ville att han skulle komma ner i formen och stretcha ut överlinjen över bommarna. Tycker att han jobbade på bra där! Sedan jobbade jag i galopp över dom små kubhindren, bara för att hitta en jämn rytm och träna på att byta galopp. Den övning jag ställe upp kan man rida på en åtta, men med Curre så red jag över ett kubhinder, långsidan och sedan snett igenom till det andra. Han tyckte det var kul, och tillslut så kom han igång lite bättre och satte lite mer vikt på bakkärran. 

Jobbade honom inte så länge idag då han fort blir trött när jag hela tiden är på honom. Kan lova att det är mycket häst att rida, speciellt för mig som inte har så mycket vikt och styrka att sätta till. Men blir han bara kvickare, bjuder fram bättre och kommer igenom i sidorna så kommer han blir superfin! Han jobbar på bra, men det är mycket styrka som saknas :) 

Övningarna eller vad man ska kalla det som vi gjorde idag


Eddie

Red bara ut en sväng med honom i mörkret. Faktiskt så kändes han väldigt avslappnad idag! Fokuserade på att ta så lite som möjligt i tyglarna, men ändå ha en mjuk kontakt. Jobbade med tempoväxlingar i traven, och han lyssnade riktigt bra! På hemvägen blev han dock lite spändare och lyssnade inte lika bra. Även i galoppen så var han lugnare och väntade bättre. Han flyttade undan för skänkeln väldigt bra och på slutet så kom han ner i formen och jobbade på jättefint. Så jag är väldigt nöjd med honom idag! Det är såna här dagar, när han spänner av som jag påminns om hur fin han faktiskt är! ♥


 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul att du ritade upp övningen! Det gillas!

2010-11-04 @ 09:59:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0