Dagens ridning

Eddie

Jobbade honom på banan idag. Var där själva och det började bli mörkt, vilket gjorde att Eddie var ganska spänd. Inte alls så avslappnad och fin som i förrgår. När han blir spänd så blir han extra tittig, springer på och trycker sig innåt. Ingången var tex livsfarlig idag ;) Så idag fokuserade jag bara på att få honom mellan hjälperna, att han inte sprang iväg eller trycker sig inåt, skjuter ut bogen osv.

Så jobbade på med att verkligen ställa igenom båda sidor ordentligt på volter och serpentiner. I början var han lite motvillig och sköt ut bogen ganska mycket i höger varv. Men efter lite jobb på kändes han ganska fin. När han är såhär spänd så gäller det att både vara mjuk och tålmodig, samtidigt som man är konsekvent. Fick ta några ordentliga förhållningar när han sprang iväg, och verkligen kräva att han ställer igenom sig istället för att titta på allt läskigt.

Men bara jag är mjuk igen så fort han lyssnar så tar han det bra. Han var inte alls lika stark idag, utan lyssnade mycket bättre på mina förhållningar. Stundtals så var han väldigt fin och på slutet så kändes han ganska mjuk. Jobbade bara i skritt och trav idag, ville få igenom honom ordentligt där då han är svår att jobba igenom i galoppen. Den brukar komma av sig själv när han slappnar av. Men även om han var spänd och inte så rolig idag så känns det ändå som att vi har tagit ett steg framåt, och höjt vår lägsta nivå ett litet snäpp :)

Curre

Fick sig en skrittur idag. Fokuserade på att han skulle bjuda framåt och verkligen skritta på ordentligt. Kortade tyglarna på slutet av turen för att känna lite på honom, och han kändes fin :)

Kommentarer
Postat av: MLI DAHLGREN - ALLROUNDRYTTAREN

hur går det med dina hästar nu för tiden ? :)

2010-11-06 @ 10:33:56
URL: http://mlidahlgren.blogg.se/
Postat av: MLI DAHLGREN - ALLROUNDRYTTAREN

sv; okej, ja det är skönt att det går bra då :), nej men så tråkigt att tävla på vintern så himla kallt:P

2010-11-06 @ 10:54:08
URL: http://mlidahlgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0