Dagens ridning

Eddie

Har varit riktigt pissväder idag, usch! Men faktiskt så var det uppehåll när jag red, så vi slapp bli helt dyngsura. Red först ut en sväng och jobbade honom sedan en stund på banan. När vi red ut så fokuserade jag även idag på att ta så lite som möjligt i munnen men ändå ha en mjuk kontakt. Han kändes avslappnad och lyssnade väldigt bra på tempoväxlingarna. Kunde utan problem både korta och länga traven, ingen dragkamp alls!

På banan så kändes han väldigt avslappnad och fin! Så fokuserade på att ställa igenom båda sidorna och hitta en lite lägre form. Han var faktiskt så pass avslappnad att jag kom i det läget att jag kunde börja driva fram honom, vilket var riktigt härligt! När han kom ner i formen så kunde jag sluta om med benen och få in bakbenen. Var hela tiden väldigt mjuk i handen och han tog mina förhållningar riktigt bra. Dessutom så slog han inget alls med huvudet, utan accepterar och verkar trivas med en riktigt mjuk hand.

I galoppen så tyckte han att det var lite jobbigt, men efter ett tag så jobbade han fint även där. Satte under sig bra och hade en jämn takt. Nu på senaste tiden när han har varit så spänd när jag jobbat honom på banan så har jag inte kunnat påverka galoppen, utan han har bara sprungit iväg och när jag har tagit förhållningar så har han bara blivit arg för att jag tar i honom. Så han tyckte det var lite jobbigt att sätta under sig i galoppen idag. Men jobbade han såhär varje pass så skulle det inte vara svårt att stärka upp hans galopp! Så det är verkligen A och O att han är avspänd. Dessutom så hade han Chino med sig på banan idag, så det var väl inte lika läskigt.

Curre

Han fick faktiskt vila idag. Har varit ett sånt pissväder och han vilade sist i torsdags, plus att han reds ordentligt igår. Så jag behöver inte ha dåligt samvete för det :) Han rullade och hade det mysigt i sin halmbädd! Som också fungerar bra att tröstäta när man inte får följa med ut.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0