Återbesök

Idag bar det alltså av mot Falun och återbesök med Curre hos veterinären. Mamma räknade ut att det var 11e veterinär besöket för honom nu, något sånt iaf. Men vad gör man inte för sin häst♥

Idag så böjdes han runt om, dom senaste gångerna så har vi bara böjt fram eftersom det är där han varit skadad. Allt såg bra ut, han visade bara någon liten markering första stegen när han böjdes fram. Men det var inget man behöver bry sig om och behöver inte betyda något då det bara handlar om en halv grad. Han fick även longeras och det såg bra ut där också! Vilket såklart var väldigt skönt med tanke på att han utsätts för betydligt mer belastning nu mot för förra återbesöket. Då prommenadreds han i alla gångarter på rakt spår och nu rids han mer normalt och på böjda spår, har även börjat trava bommar och skuttat över några upphöjda bommar.

Så nu ska vi fortsätta att öka på träningen och belastningen ytterligare. Dock blir det ingen ren hoppträning än, men han ska få börja följa med på mer markarbetes inriktade träningar och vi ska vara med i den mån han är igång för och successivt öka belastningen. Han skulle kunna få skutta något hinder, det var inget problem utan det handlar om mängden. Han ska alltså inte hoppa några höjder och banor, utan mer markarbete i lagom mängd är det som gäller. Om tre månader är det återbesök igen.

Många tycker kanske att vi tar det onödigt lugnt med honom och hade vi varit hos en annan veterinär så hade han kanske redan varit igång och hoppat nu. Men frågan är då om han hade varit hel nu? I Juni förra året så märkte vi hur illa det egentligen var med honom. Men vi gav honom tid och en chans att bli bra igen, och jag är så otroligt glad att vi gjorde det. Det har tagit lång tid och det har inte alla gånger varit särskilt roligt, men jag hoppas att vi en dag har igen det. Han är en speciell häst som jag inte släpper i första taget, så enkelt är det. Sen har vi en superbra och noggrann veterinär, som bidragit till att han är så bra som han är idag!

Jag är verkligen jätteglad över att Curre var bra idag och att han inte hade blivit sämre sedan sist! Så nu ska det bli superkul att börja träna lite mer ordentligt med honom. Faktiskt så ska han få följa med och träna för Leif på torsdag eftersom Eddie vilar, så det ska bli kul! Självklart så är vi med så mycket som han är igång för just nu :)

Världens finaste!♥

Kommentarer
Postat av: Johanna

Härligt att han börjar bli bättre! Tycker det är jätte bra att du tar det lugnt med honom och ger han tid att verkligen läka! Bra jobbat!

2010-11-17 @ 09:39:56
Postat av: josefin plym

gud va kul att curre blir bättre ;)vi har saknat er ute på träningar och tävlingar..

välkommen tillbaka;)

2010-11-17 @ 09:44:05
Postat av: Elin

Åh va skönt :) ni gör ju helt rätt i att ta det lugnt, det sista man vill är ju att råka få upp skadan igen :)

2010-11-17 @ 10:22:49
URL: http://stallvran.blogg.se/
Postat av: Sandra Ramtzén

Måste vara en enorm glädje att han är bättre :) Vad är det för skada han har haft ?

2010-11-17 @ 23:48:49
URL: http://sandraramtzen.blogg.se/
Postat av: vicky

hejsan jag måste komma i kontakt med dig då min häst är jätte lik din!!

kan du mejla mig så berättar jag mera!mvh vicky

2010-12-10 @ 15:45:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0