Filmer från helgen!

Har laddat in filmerna från tävlingen i helgen nu! Var ett tag sedan jag la in filmer, så det är kanske kul att se? Ska försöka bli bättre på det :)
0,95m: 4fel
Blev ett riktigt missförstånd på sista hindret, men Eddie löste det fint!

1m: 0+8fel


Kameran dog efter dom fyra första hindren... Så himla typiskt! Detta var klart den bästa rundan, och så blev den inte filmad. Vi var iaf nolla i grunden och hade två ner i omhoppningen. Hade verkligen velat ha Eddies första omhoppning på film :( Som ni ser i slutet av filmen så skulle jag ha gått imellan två hinder, men Eddie vek av på sidan. Vet inte om han blev rädd för något eller missförstod mig? Men vi fortsatte bara efter det.

1m: 4fel


Första hindret är inte med, blev något tokigt med kameran tror jag. Som ni ser så tittade han till ganska mycket på tåghindret, men han hoppade! Över lag så har vi haft lite tråkiga pet, men i början så kunde vi ha betydligt fler. Så det går verkligen framåt!

Ni får gärna kommentera filmerna! :)Tävling i Storvik

Var som sagt till storvik och hoppade en 1m idag. Vi var klara vid 10 tror jag, så det gick fort! Men har pluggat en hel del och sedan gjort iordning stallet, därav inte så bra uppdatering.

1m: 4fel
Även idag så var Eddie väldigt fin! Fick ett pet på B-hindret i kombenationen, tror att vi kom lite stort in så han hann inte upp med bakbenen. Har var dock lite dragig, vilket gjorde att jag inte fick igång en lika bra galopp som igår. Skulle ha satt punkt och haft lite mer ben idag, då vi kom lite nära och stort nån gång. Men annars så var han jättefin! Hoppade även idag alla titthinder, dock så tittade han till ganska mycket på ett hinder med en tågdekoration under. Hindret stod så det bjöd till att dom skulle bryta ut till vänster, men med mycket vänsterskänkel så hoppade han :)

Rundan idag var inte riktigt lika fin som igår, men jag är ändå nöjd! Det flöt på fint och han skötte sig utmärkt. Har under helgen haft 4 fel i 95, 0+8fel i 1m och 4fel i 1m, viket jag tycker är bra! Första tävlingen i januari så var vi utsl i 1m och i februari så hade vi 4 riv (16fel) i en 1m, så det har verkligen gått framåt tycker jag. Förhoppningsvis så ramlar nollorna snart in!

 


Tävling i Storvik

Varit iväg till Storvik på tävling med Eddie idag. Regnade och var ganska småtråkigt väder, men ändå helt okej. Klafsig bana pga regnet, men det spöregnade inte när jag red iaf! Var smart och tog inte dyón tränset idag, utan ett annat. Vill inte förstöra det, haha. Men tävlingen gick bra iaf!

0,95m: 4fel
Han var ganska fin på framridningen och på framhoppningen, inte jättefin men helt okej. Fick inte till några supersprång, men jag hittade ändå en ganska bra känsla. Försökte tänka på hur jag red för Erik och vilken galopp vi hade. På banan så fick vi ett tråkigt pet på andra hindret. Han var ganska stark och lyssnade inte riktigt, vilket gjorde att vi kom lite fel på något hinder när jag inte hann få tillbaka honom. Var inte jättenöjd över rundan, men den var ändå helt okej! Han hoppade alla titthinder och skötte sig utmärkt.

1m: 0+8fel
Första felfria grunden i 1m! Han var verkligen superduktig i denna klass, verkligen nöjd med honom! Jag var noga med att snabbt få tillbaka honom, men försökte ändå göra det jämnt som Erik sa. Rundan flöt på fint och vi fick för första gången rida omhoppning. Jag släppte då  på honom lite, skulle ha ridit på som i grunden istället. Fick med oss två bommar i omhoppningen då han blev lite flack på en oxer och på räcket så ramlade bommen tydligen av bara på ena sidan!

Även om han blir lite stark och vi ibland får lite stora språng så är jag nöjd. Han var riktigt rolig att rida idag då det bara flöt på och han hade samma fina bjudning igen, i Tierp så stod han ju imot lite. Dessutom så hoppade han två olika grindar, vattenmatta och halvrunda gröna lådor utan tvekan, så det var jätteskönt då flera andra stannade på tex vattenmattan. 

Filmade 90n, men till 1m så dog kameran. Blev bara några hinder filmat där, jag som så gärna hade velat sett den rundan... Hade verkligen velat se riven i omhoppningen. Men vi får se om jag lägger upp något senare :)

Inga bilder från idag, så får bli en från Älvkarleby. 

 

 

 


Dagens ridning

Red Eddie en liten stund på banan idag, bara för att kolla av inför tävlingen imorgon. Han kändes sådär, inte superfin men inte hemsk heller. Han spårade inte riktigt i vänster varv och galoppen var inte lika lätt och fin som han var när jag tränade för Erik. Men just nu är han inte jämn, utan han kan gå superbra någon/några dagar och sedan inte alls gå bra. Men bara att kämpa vidare så kommer han att bli jämnare, för det har han faktiskt redan börjat bli. Nu söker han sig neråt och är avslappnad direkt när vi börjar trava fram :) Ställde igenom honom på volter och serpentiner, red även lite övergångar. Men han var helt okej.

Curre fick för första gången på nästan ett år skritta runt byn idag! Eftersom han har varit så galen under sin konvalescent så har vi bara skrittat honom på vägar där det inte är så mycket bilar och helt enkelt är lugnare. Men idag red vi som sagt runt byn, och Curre var jätteduktig! Förvånansvärt lugn trots att vi red förbi tossiga hästar och mötte bilar, bästa Curre! Han tyckte det var så roligt och skrittade med spetsade öron. Travade någon sträcka också, vilket gick bra :) 

Tävling imorgon, och Eddie och jag är taggade!
Tävling imorgon!

Kom hem från skolan för ett tag sedan och ska nu äta. Har sedan lita saker som ska göras;
  • Rida pållarna mina
  • Borsta och frisera Eddie så han är fin tills imorgon.
  • Fodra och fixa klart i stallet
  • Putsa det som är kvar, dvs sadeln, tränset och förbygeln.
  • Packa iordning allt.
  • Ev plugga, vilket inte känns som att jag kommer att hinna med? Eh, njae...
Så jag ska sätta lite fart nu känner jag! Skulle vara bra kanske ;)


Gårdagens ridning

Ber om ursäkt för vääldigt dålig uppdatering, men det är svårt att hinna med skola, två hästar och pluggandet. Slutspurten nu, så bloggen får helt enkelt lida. Men snart så är det SLUT! Inte långt kvar alls nu. Men sitter i skolan och har lite dötid, så skriver om gårdagens ridpass nu.

GÅRDAGENS RIDNING
Skrittade först ut Curre. Han var snäll och hittade inte på något hyss. Red en bit längre idag och det blev även någon lite längre travsträcka. Jobbade även lite lätt med att flytta honom något steg, och han var fin :)

Eddie fick sig ett "lågintensiv pass" eftersom vi hopptränade för Erik i tisdags. Red bara ut honom en sväng, först i Botjärn på grusvägarna, en sväng i skogen och skrittade asfalten genom byn hem. Blev mestadels skritt, men även lite trav och galopp. Fortsatte med att kolla av honom genom att rida tempoväxlingar i traven, och har har börjat lyssna riktigt bra nu! Förut har han bara blivit stark och inte lyssnad så bra, men stor skillnad nu. Jobbade även lite sidvärtsrörelser i skritt och han var fin, flyttar mycket bättre nu! Särskilt för vänster skänkel som nästan var omöjligt för en vecka sedan.

Vet inte om jag har nämnt det, men det är iaf tävling för Eddie och mej i helgen! Åker till Storvik och hoppar 0,95m och 1m på lördag och 1m på söndag. Dom hade 1,05 klasser också, men jag vill bara åka ut och hoppa lågt. Precis som Erik tyckte att jag skulle göra, åka ut och hoppa småklasser för att han ska få rutin och börja slappna av. Men går han som på träningen sist så kommer det nog att gå bra! För då var han verkligen superfin :)

Men nu ska jag passa på att plugga lite medan jag har tid!


Hoppträning

Har varit upp och hopptränat i Säter för Erik Berggren idag på förmiddagen. Har ju specialidrotts tid på förmiddagen, vilket gör att jag är "ledig" fram till ett. Så eftersom träningen började 10.00 så passade det ganska bra.

Eddie var iaf riktigt fin idag på träningen! Jag vet inte vad det är, men Erik kan verkligen plocka fram det bästa ur både häst och ryttare. Han är lugn och pedagogisk, vilket gör att jag helt enkelt rider bra och fokuserar på rätt saker. Tänkte idag när vi åkte upp till träningen, vi måste vara knäpp som åker drygt 1,5 timme för en träning! Men nej, det är värt det. Blir ju max en gång i månaden och det ger verkligen mycket.

När vi red fram självständigt så var Eddie väldigt stadig och jag kunde rida tempoväxlingar i både traven och galoppen, och han var lika stadig. Riktigt fin var han! Han jobbade under sig riktigt bra, vilket gjorde att han blev lätt i handen och galoppen blev mer i "uppförsbacke" istället för lång. När vi värmt upp självständigt så skulle vi på rida på 6 jämna galoppsprång mellan två bommar. Vi rullade på tills det kändes bra, och sedan skulle vi rida på samma antal språng men med lite mer tryck i. Alltså mer tryck men samma steglängd. När vi rullat på över bommarna och sedan skulle börja hoppa så förklarade han att vi nu skulle ha samma galopp när vi red banan som över bommarna. Detta gjorde att man från början hittade rätt galopp, och inte efter halva lektionen! Vi började med att rida över bommarna, "för att reglera/ställa in farten" och hoppade sedan några hinder i följd. Hoppade på slutet en bana på 1-1,10m.

Eddie var verkligen jättefin även i hoppningen, väntade och jag kunde RIDA mot hindren! Det enda negativa, eller det som ställde till det var att jag ibland tog en lite för "grov" halvhalt efter hindren för att jag är rädd att han ska gå iväg för mycket, vilket gjorde att han stannade upp och vi tappade rytmen. Istället så ska jag ska ta "lite i taget" istället för "allt på en gång" om ni fattar. Nu blev jag kvar i handen och tappade liksom galoppen. Men annars så hoppade han riktigt fint och vi kunde rida banan med ett jämnt flyt. Även Erik tyckte att det såg fint ut, och att han jobbade bra och var klok i trekombenationen. Förut har han bara plöjt igenom. Idag, till skillnad från förra veckan så var han avslappnad och hoppade alla tittiga hinder uta tvekan! Både lådor och grindar. Förra veckan så stannade han på ett hindet med vita bommar, för att han var spänd. Men inga stopp och faktiskt inga onödiga riv! Tror vi petade två gånger, och båda gångerna så var det mitt fel. Normalt sett så brukar han dra med sig något hinder minsta lilla vi kommer nära.

Men jag är supernöjd med träningen! Min dressyrtränare (som är ridskolechef i Säter) tyckte att Eddie såg jättefin ut och att han fått en mycket bättre galopp. Verkligen roligt att höra att han har utvecklats, då det var ett tag sedan jag red för henne. Men jag är som sagt nöjd med honom idag, till skillnad från förra veckan. Haha ;)

Dagens ridning

Red ut Eddie en sväng och avslutade med att rida en stund på banan, och idag så var han faktiskt jättefin! Helt otroligt, i fredags så kändes det bara helt hopplöst och idag så var han superfin. Så jag har nog haft rätt tänk idag och igår. Red först ut honom i kanske en halvtimme och red mycket tempoväxlingar i traven som han lyssnade riktigt bra på. I skritten så jobbade vi vidare med sidvärtsrörelser. Gick sedan in på banan en stund, jobbade mycket övergångar och ställde igenom honom på volter. Han kändes väldigt avslappnad och stadig, riktigt fin var han! Fortfarande så slänger han ut baken lite i vänster varv och skjuter ut bogen i höger men det är verkligen mycket bättre. Nu behöver jag bara putta in dem igen och hålla honom inom ramen. Även i galoppen så var han fin. Väldigt nöjd med honom!

Dock så var han superrädd för ett gult plastband som hängde vid sidan av staketet, så fick övertala honom en bra stund innan han förstod att det varken skulle äta upp honom eller vad det nu skulle kunna göra. Han har kommit in i en sån där period där verkligen ALLT är farligt, och minsta lilla jag gör en yvig rörelse i stallgången så sliter han sig. Men det är bara att ha tålamod, tålamod och åter TÅLAMOD så slutar han snart. När han känner en trygghet och kan lita på mej. När han gör det så gäller det att inte förstöra det, för det är väldigt lätt vill jag lova. 

Curre skrittades ut sen, och jag lyckades trilla av... Haha. Han var supertaggad innan vi skulle iväg, men när vi väl skrittade iväg så lunkade han på som vanligt. Men när vi ridit en bit så flög det upp en massa fåglar ur ån när jag var som minst beredd, han gjorde då sin härliga tväromvändning och jag hade inte en chans att sitta kvar... Full galopp iväg, som tur var så var det på en gräsväg och inte asfalten vi red på! Men eftersom Chino var med så stannade han lite längre bort. Han såg så söt och oskyldig ut där han stod så fint på vägen, verkligen omöjligt att bli arg å honom! Jäkla häst, haha ;) Han blev lite tossig ett tag, men lugnade sedan ner sig när vi ridit iväg en bit. Resten av turen gick lugnt till och han skötte sig, även om han var lite dryg :)Dagens ridning

Red ut Eddie en längre tur idag, som jag tror var uppskattad! Han har varit grymt pigg och sprungit runt och busat i hagen nästan varje dag, så tänkte att han skulle få komma ut och röra på sig lite mer idag. Det har i princip regnat HELA dagen, (men var faktiskt uppehåll när jag red Eddie turligt nog!) så grusvägarna var perfekta att rida på. Provade Curres D-ringsbett som han gick ganska bra. Gjorde mycket tempoväxlingar i traven som han lyssnade bra på, och travade och galopperade lite längre sträckor. I skritten så jobbade vi vidare med sidvärtsröreser, som gick mycket bättre idag!

Satte inte lika mycket press på honom idag, utan använde superlätta skänklar när jag flyttade honom och om han slängde ut rumpan så kompenserade jag det med att ställa lite åt det hållet vi flyttade åt.  Efter ett tag så flyttade han helt okej. Red även upp efter en skogsväg jag inte ridit förut, men visade sig vara en riktigt brant backe! Så Eddie fick klättra en bit där, vilket jag tror var lite jobbigt för honom. I slutet av turen så kändes han mjuk och fin, och jag kunde trava honom i en avslappnad rund form. Så jag är verkligen nöjd med honom idag! Igår så kändes det helt hopplöst, men idag var det mycket bättre. Så nu får vi hoppas på att han känns bättre nästa gång vi går upp till banan :)

Curre skrittades ut som vanligt, och när jag skulle rida honom så kom regnet tillbaka. Så det blev en ganska blöt regntur, vilket inte är något hit enligt min pojk. Travade honom en liten bit och han börjar kännas fin nu! I början så var han lite stel, men nu börjar han kännas som vanligt. På hemvägen så blev han lite busig, körde huvudet mellan frambenen samtidigt som han ruskar på det och skjuter rygg! Haha, han är bara för roligt den hästen! Han är verkligen superkul att rida :D Tur det, för att sitta och skritta varje där är inte speciellt roligt ;) 
Dagens ridning

Red upp till ridbanan och hade tänkt trimma igenom Eddie lite, dock så gick det inte speciellt bra alls... Han var spänd och det var svårt att få honom att slappna av. I höger varv så slängde han ut rumpan och i vänster varvet så sköt han ut bogen, dessutom så hängde han sig i vänstertygeln så jag nästan fick kramp i armen. I volterna så fick jag verkligen kämpa för att han skulle spåra ordentligt.

Tog ner honom i skritt istället och började flytta honom i en svag skänkelvikning på diagonalen, "vänd snett igenom". För högerskänkel så flyttade han ganska okej, men för vänster så gick det inte alls. Han bara slängde ut rumpan och när jag fick in den och kom åt honom så började han ställa sig på bakbenen istället. Försökte flytta på volt, men samma sak. Gav tillslut upp och galopperade honom lite och travade sedan av honom. Han brukar vara fin när man travar av, men idag kändes det sådär.

Han brukar inte gå bra när han vilat dagen före, men idag kändes det verkligen inte bra. Han har visserligen inte trimmats igenom ordentligt i veckan och det var ett tag sen senaste dressyrträningen då den hela tiden krockat med annat. Känner verkligen att jag behöver hjälp nu, då vi verkligen kört fast. Tycker inte att jag själv kommer på bra lösningar och jobbar honom rätt heller. Blir bara fel :/ Hoppas verkligen att det löser sig...

Curre fick vila idag. Han blev dock inte jätteglad över det ;)
Några dagars ridning

Har varit väldigt dålig uppdatering dom senste dagarna, har helt enkelt haft dåligt med tid och dessutom har min dotor krånglat... Så det får komma några "dagens ridning" nu istället, då detta är min träningsdagbok. Så jag skriver ändå, fast det inte är så intressant ;)

DAGENS RIDNING, 20/5
Angelica skrittade Eddie och jag skrittade Curre. Eddie var som vanligt snäll med Angelica, och även Curre var en snäll pojk. Dock så var han en aning taggad, tuggade på bettet som sjutton innan vi skulle ut! Men han fick gå först, och då gick det bra. Dock på hemvägen när vi skrittade efter en gräsväg precis bredvid soravägen så fick han ett dampryck när det åkte en bil förbi på storavägen! Han for iväg i full galopp, men fick stopp på honom ganska snart. Sedan gjorde han något försök till att bocka, men med gramanen på så blev det inte så farligt ;)

DAGENS RIDNING, 21/5
Eddie fick faktiskt vila idag. Dels så har han inte haft någon vilodag, även om han skrittats vilket inte är ansträngande. Hade tänkt trimma igenom honom, men kände att det var bäst att skjuta fram det en dag av olika anledningar. Så skrittade bara ut Curre istället. Han var riktigt snäll, inget bus alls faktiskt. Var väldigt varmt ute, och då blir han lite "slöare". Faktiskt så har han inte varit istadig en enda gång sen jag var tvungen att spöa på honom, kanske att det behövdes? Min tuffing ;)

 

 

 

 

 

 


Hoppträning 19/5

Har ju inte skrivit om hoppträningen i onsdags, dels så har jag inte haft tid och förrgår när jag skulle göra det så fungerade plötsligt inte tangentbordet! Så himla typiskt, men nu fungerar det igen :)

Iaf så var iväg på hoppträning i Gävle för Leif Hall med Eddie, och det gick väl sådär. Han var ganska spänd när vi kom dit, stor utebana och mycket hästar. Började med att rida som på en fyrkant, med två bommar på varje långsida. Ena sidan skulle vi rida på 6 galoppprång mellan bommarna och på andra sidan 5. Det första Eddie gör när jag rider mot första bommen är att tvärnita!? Tar om och fortsätter med övningen som gick sådär. Han är svår att sätta ihop och reglera nu, bryter oftast av om jag inte håller om tillräckligt. Dessutom så tycker jag att jag själv blivit mycket sämre på att hitta tajmningen när jag rider på bommar... Visserligen så är Eddie svår att reglera, men ändå. Detta är iaf något som vi ska träna på hemma, för som Leif sa så måste detta sitta. Att man ska kunna reglera dom.

Travhoppade sedan ett kryss/räcke och red sedan på 6 galoppsprång på en ganska tvär linje till ett räcke med en låda under. Eddie var fortfarande koko i huvudet och tvärnitade på travhindet! På hindret efter skulle han heller inte hoppa. Skulle tro att det var för att han var stressad som han spelade att ALLT var farligt och som om han aldrig sett ett hinder eller bommar förut. För precis såhär gjorde han på första bortatävlingen när jag styrde mot lilla hindret. Hoppade bågen några gånger till, och hoppade även en lika båge fast med en grindoxer som också tydligen var farlig. Trodde nästan att han skulle stegra över när jag skulle vända tillbaka honom, lite läskigt ;)

Men sedan tror jag att han slappnade av, för då hoppade han dom restrerade hindren (vattenmatta, pall? bl.a). Hoppade en ganska svår båge till en kombination och på slutet så satte vi ihop allt till en bana. Om man ska sammanfatta det hela så hoppade han iväg, och jag hann inte sätta ihop honom på dom svårare linjerna, vilket gjorde att det blev en del missar... Fick iaf till det skapligt på slutet. Leif sa att det är mycket jobb på honom, (vilket jag vet ;)) men att han har en trevlig inställning. Men jag jobbade tydligen bra, vilket jag själv inte tyckte... Fick iaf lite nya tips och saker att fokusera på, bland annat att han skjuter ut bogen i höger varv, något som tydligt visade sig här. Så det ska vi jobba med!

Verkligen inte en lyckad träning, men den gav nog något hoppas jag. Tyckte iaf att Leif var bra att träna för :) På tisdag så ska jag upp till Säter och träna för Erik Berggren, så hoppas på att det går bättre då! Sist jag tränade för honom så gick det jättebra, men känns som att vi har tagit ett steg tillbaka nu? Men man brukar ju säga två steg fram och ett tillbaka, och så känns det nu.


Eddie innan ridturen idag... ;) Blir tyvär...

photo0168 (MMS)

Eddie innan ridturen idag... ;) Blir tyvärr ingen uppdatering idag då tangentbordet till datorn slutat fungera :O nått mysko med datorn som måste fixas...


Dagens ridning

Red ut Eddie en sväng idag, han var pigg men lite "tjafsig". Ville inte flytta ordentligt osv och skrittade på sådär fort som han kan göra. Men gjorde några noggranna halter i skritten och tillslut så blev han faktiskt väldigt fin, och flyttade över vikten på bakdelen istället för i min hand. Kunde efter det trava honom i en stadig form. Så vi avslutade turen bra iaf :) Red upp i skogen där det är ganska stenigt en bit, vilket gjorde att Eddie fick lyfta på fötterna lite. Något som jag tror är nyttigt för honom då han ibland tittar på allt annat och glömmer bort att lyfta tassarna.

Skrittade ut Curre sedan, och det gick bra. Börjar känna mig riktigt hemma på honom igen, vilket är obeskrivligt skönt! Ett tag, när han var som värst så trodde jag att jag aldrig skulle kunna rida honom själv igen. Men både igår och idag så har mamma inte gått med, utan vi har bara haft  Angelica och Chino som skrittat med. Curre var riktigt snäll idag, förutom att han bockade runt lite när smällde till någonstans. Men nu börjar hans bockningar kännas roliga igen, det är liksom så typiskt Curre ;)

Brukar ju vanligtvis träna på tisdagar i Ockelbo, men som ni märker så blev det ingen träning för min del idag. Utan jag ska rida för Leif Hall i Gävle imorgon istället! Ska bli riktigt roligt :) Har bara ridit för Leif under mönstringen till utv-teamet för 1,5 år sedan, då Curre och jag faktiskt blev uttagna. Så det blir nog kul :)

Nya stövlar!

Som jag skrev förra veckan så köpte jag nya stövlar i torsdags, men har inte hunnit skriva om det än. Men som ni antagligen sett på bilderna så ser ni ju vilka det blev! Det var så roligt att vi åkte akut in till valbo först för att köpa nya skor, då mina bokstavligt talat höll på att ramla sönder... Mina favorit skor sa upp sig på förra tävlingen när Eddie trampade på hälen, vilket gjorde att sulan nästan lossnade, haha! Åkte iaf först till Varlbo ridsport, men där var det stängt. Så åkte in till Ryttarstugan istället.

Provade ett par skor där, men det slutade med att jag åkte hem med ett par Veredus Guarieri stövlar! Min otroligt snälla farfar (som vad med) tyckte att jag lika gärna kunde köpa stövlar på en gång, eftersom jag ändå skulle köpa nya ganska snart. Så jag fick dem av honom, mot att jag betalade en del själv! :D Som för tidig studentpresent typ. Så kan det gå, när man har en väldigt snäll farfar! ;)

Har bara ridit i stövlarna 3 ggr än så länge, och dom är lite stela precis där man böjer foten. Men börjar så smått mjukna till allt eftersom. Var lite tveksam först när jag provade dem, då jag tyckte de var lite korta trots extra höga. Men det det blev ett par ändå :) Tycker att det är otroligt smart och enkelt att ställa vidden och materialet på insidan gör att man verkligen får ett superbra grepp i sprången! Lite nytänkande behövs inom ridsporten ;) Det komiska var att jag tyckte stövlarna var gräsligt fula i början, och nu har jag ett par själv. Så kan det gå ;) 

Några lite snabbt tagna bilder;
Fick ett par valfria strumpor på köpet!

Dagens ridning

Skrittade först ut Eddie en sväng, en halvtimme kanske och jobbade honom sedan en stund på banan. Ett ganska kravlöst pass, ställde bara igenom honom på lite volter och serpentiner i både trav och galopp (dock inte serpentiner i galopp, överkurs för Eddie pojken). Trots att jag inte jobbade honom särskilt länge eller krävande så var han väldigt fin! Så jag är nöjd med honom :)

Curre skrittades ut som vanligt, denna gången tillsammans med Chino. Han var betydligt lugnare idag än igår, haha. Vilket såklart var skönt. Idag var han mer som "vanligt", lugn och fin ;)
Bilder från tävlingen

Framhoppning 1m
Framridning inför 1,05m
På framhoppningen till 1,05m
Överambitiös?
Hoppa stort kan han, men det är inte alltid alla benen är på plats. Men snart så! ;)Dagens ridning

Eddie skrittades ut som vanligt efter tävling, och eftersom Curre också skrittas så red min syster Eddie och jag Curre. Curre var superdunder pigg idag! Trippade i någon slags passageliknande gångart samtidigt som han tuggade på bettet som sjutton, gick på tvären, bockade och kändes allmänt som en tickande bomb! Efter halva turen så fick han gå först istället, och då lugnade han ner sig en aning.

Travade några steg och idag var det ingen "luns" Curre, utan han travade på med spänst! Gick bra resten av turen, och blev heller inget mer bock. Något som är skönt är att jag inte känner mig ett dugg rädd på honom nu, hade detta varit för några månader sedan så hade jag tyckt att det varit obehagligt. Men nu börjar det kännas som vanligt igen, vilket är skönt! :)

Angelica red som sagt Eddie,
och det gick bra. Han var snäll med henne :)


Bus Curre!Tävling i Tierp

Som sagt så var det tävling i Tierp idag för Eddie och mej. Resultat mässigt så var det väl inte bra direkt, men jag är faktiskt ganska nöjd ändå!

1m: 10 fel, 8+tidsfel

Haha, i resultat listan så skrev dom 2 fel, så vad dom pysslat med vet jag inte riktigt ;) Iaf så kändes han fin på framhoppningen, inte lika fina språng som i Älvkarleby men var ändå fin. Dock så hittade jag själv inte riktigt den där rätta känslan utan blev lite backandes... På banan så rider jag an mot första, som ligger precis från utgången. Skulle ta en förhållning men då kastar sig Eddie år sidan. Vet inte om det var flaggvakten eller något han blev rädd för? Skulle tro att det var för att jag började backa lite och när han såg något och inte fick det stöd han behöver så blev han osäker, och så blev det som det blev.

Men rider an igen, med bättre stöd denna gången och han hoppar dom första två hindren, men står imot. Resten av hindren så springer han bara iväg och jag hittar aldrig någon riktigt rytm och balans. River trean då vi kommer knasigt, och på sista (som var en helt galen sväng!) trampar han om, men hoppar och klarar det. Inte nöjd alls med denna rundan, då Eddie stod imot vilket han aldrig gjort förut på tävling och jag själv red inte bra alls... Provade att ha luva på honom i denna klassen, som jag tog av till nästa. Utifall att det var den som störde lite när den fladdrade, han är ju känslig för sånt.

1.05m: 14 fel, 12+tidsfel

Kunde lika gärna ha varit 4 fel, fasen att jag skulle klanta det! Jättefin på framridningen och jag hittade äntligen den där rätta känslan och förtroendet att rida på hinder! Så var faktiskt taggad att gå in, trots att jag inte alls varit det när jag såg banan. Ettan och tvåan är precis samma hinder som i första klassen, och han står inte alls imot lika mycket utan hoppar fint. Drar dock iväg lite mycket och får inte riktigt plats på 7 galoppeprång och kommer lite nära men klarar det. River trean, en oxer i framkant. Vet inte riktigt varför, men han hann inte riktigt upp i bak. Fyran är en grind som han tittar till lite på, men hoppar. Hoppar även femman bra, dock så tittar han till lite på en vatten matta, som dom otroligt smarta människorna har lagt i buskarna precis brevid hindret, antagligen till nästa klass...

Hinner inte riktigt få ihop honom till kombenationen, och försöker ta en förhållning innan som han inte riktigt tar, utan det blir ett missförtånd. Kommer aldeles för nära, men som den snälla häst Eddie är så hoppar han ändå. River ganska kraftig, så jag vänder ifrån B-hindret. Bättre att ta om hela kombenationen eftersom vi bara är där för att få rutin och i utbildningssyfte. Ligger lite stort även nu, men låter honom hoppa av denna gången, dock så klarar han det fint. Sista hindret ligger på en helt galen linje, vilket gör att jag varken hinner svänga eller få ihop honom. Så blir ett knasigt hopp, men över kom vi utan fel. 14 fel låter jäkligt mycket, men är ändå väldigt nöjd. Hade jag bara låtit honom komma stort in i kombenationen första gången så hade han klarat det, men blev nu 8fel där istället. Men jag är nöjd, för det var fruktansvärt knepiga banor :O Vilket såklart gjorde det ännu svårare för Eddie.

Sist jag var i Tierp var 2008, för ca 2 år sedan. Har alltid gillat Tierp då dom har bra framridning, stor bana och det brukar vara ganska bra byggt. Men idag blev jag väldigt besviken. Banorna hade verkligen helt galna linjer, som jag aldrig har stött på förut! Ettan låg direkt från utgången, och ettan och tvåan var precis samma hinder i både 1m och 1,05. Variation? Hindrena kom väldigt snabbt och plötsligt så kunde det komma världens transportsträcka. Dessutom så var det fruktansvärt konstiga och orytmiska linjer, vilket gjorde att hela banan blev orytmisk.

Tycker verkligen inte att det ska vara byggt såhär på en lokaltävling! Dessutom så var omhoppningsbanan i 1,05m i samma varv och det fanns EN sväng, sedan transportsträckor där du endast kunde vinna tid genom att gasa. Ska det vara så, flängigast vinner? Nej, usch. Jag som alltid älskat Tierp, nu har jag inte alls någon lust åka hit fler gånger :( Så orytmiska banor har jag nog aldrig ridit förr, inte vad jag kan minnas iaf. Verkligen trist :(

Men jag tycker ändå att Eddie gjorde det bra idag, för det var verkligen jättesvårt att få en jämn rytm då hindrena kom så fort och vissa låg på så konstiga linjer. Måste medge att det är ganska tungt när det aldrig går riktigt bra, och när nollorna är få. Skulle verkligen vara härligt att bara gå in och göra en felfri 1m! Var så himla taggad till 1,05m, så det var trist att jag skulle sabba det. Visst, Eddie är svår att få en jämn rytm på då han drar iväg och blir stark, men jag kan verkligen rida bättre. Men det kommer nog snart, hoppas jag.

Eddie och jag på tävlingen idag, kommer fler bilder sen!Dagens ridning

Jobbade Eddie en stund på banan idag, bara checka av och rida igenom honom lite inför tävlingen imorgon. I början så var han ganska spänd och kikade på allt annat runt omkring, tex dom väldigt konstiga fåren på andra sidan... Men jobbade på med serpentiner som han brukar bli väldigt lösgjord av, och tillslut så slappnade han av och blev ganska fin. Jobbade några varv i galoppen också, men inget krävande då vi ska tävla imorgon.

Men han var fin, och jäklar vad han har börjat sätta under sig nu! Trots att han inte var superfin idag så jobbar han på och sätter under sig bakbenen riktigt bra när jag kommer åt honom. Så det känns skönt att det vi jobbat på börjar ge lite resultat! Dessutom så håller han galoppen betydligt bättre nu och han är riktigt härlig när han väl jobbar korrekt. Red i mina nya stövlar som jag köpte i torsdags och det var lite ajaj. Men det ska nog gå att tävla med dem imorgon hoppas jag ;) Har bara ridit med dem en gång, och det tar ju ett tag att rida in dem.  Kommer ett enskilt inlägg och dem sen.

Skrittade ut Curre på kvällen, och idag så gick han som ett litet ljus! Haha, tror allt att det gav resultat att vara hård på honom och visa vad som gäller. Riktigt snäll var han, och på hemvägen så blev han lite piggare. Travade även några steg, vilket han tyckte var kul! Fina Curre :)

Imorgon så är det som sagt tävling i Tierp för mig och Eddie. 1m och 1,05m är det som gäller. Om någon är nyfiken på hur det går så finns det faktiskt online resultat.  Gillar verkligen detta system! Jätteenkelt att ha koll när man själv inte är på plats :)
Torsdag

Blev ingen ridning idag, Eddie hade vilodag och Curre fick faktiskt också vila då det regnat ganska så rejält. Pysslade istället om dem lite extra, vilket jag tror dom uppskattade! Började med Eddie, och Curre blir som alltid avundsjuk och står surig i sitt hörn, haha. Men tror allt att han blev glad när väl han fick bli pysslad med. Började rycka manen på honom (som är väldigt tjock!), är inte riktigt klar ännu men han ser iaf bättre ut nu.

En sak som jag kom på idag, eller det rättare sagt gick upp för mig är att jag faktiskt har två helt underbara hästar, dom bästa hästarna i världen! Dom är så olika Eddie och Curre så det är inte sant, både exteriört, i ridningen och personligheten. Två motsatser till varandra skulle jag kunna säga. Men jag älskar dom båda, för dom är verkligen två helt fantastiska individer trots att dom är så olika.

Jag har länge varit nedstämd pga allt som hänt med Curre och att jag från att ha ridit 120 med placering förra året till att sitta och nöta grunder, IGEN, och tävla 90 och 1m klasser. Det har under vissa perioder varit väldigt jobbigt, särskilt när man ser andra jobba med sina så fina hästar och åka ut på alla roliga meetings. Jag var så nära att vara där att det var fruktansvärt jobbigt när bakslaget med Curre kom. Men alla tävlingar var inte det viktigaste, utan det har alltid varit Curre. Men när man kämpat så länge så är det inte roligt när allt går till spillo, det kan jag inte påstå.

Men idag gick det upp för mig på ett annat sätt. Jag har faktiskt två fina hästar, och jag ÄR så glad att jag har dem! Jag ska ge Curre den tid han behöver för att bli frisk, och vi ska visa att det var värt allt när vi kommer tillbaka. Jag ska ge Eddie dom bästa förutsättningarna för att kunna plocka fram det bästa ur honom, för man ska inte underskatta honom. Med mycket tid och tålamod så kommer han nog bli en väldigt fin häst. Det tror jag verkligen.

Men som sagt så känns det inte så kul alla gånger, då jag verkligen alltid fått kämpa med mina hästar. Curre är den enda som varit relativt "enkel", då det inte varit några problem inne på tävlingsbanan och han har varit ordentligt grundutbildad. Men istället så blir han skadad, långtidsskadad. Eddie är det mycket jobb kvar på innan han blir en "färdig" häst. Men jag klagar inte, för jag har världens bästa hästar. Vi behöver bara lite tid så ska vi visa alla vad vi går för. För jag tror på oss :) Denna tid är bara en fas som kommer att stärka mig. En dag är vi där!

Texten drog iväg lite, men så får det vara känner jag... :)Väldens bästa!
<3Dagens ridning

Började med att skritta ut Curre, för första gången på en vecka nu! Dock så var han var riktigt, riktigt istadig idag :O Shit alltså, såhär har han faktiskt aldrig varit innan! Började med att skritta honom som vanligt, och han får plötsligt bara för sig att inte gå. Han försöker vända och när jag vänder tillbaka honom så börjar han springa baklänges. Jag lägger till spöt och han svarar genom att bocka och bara springa bakåt helt okontrollerat! Försökte på alla vis att få honom att vända, men han springer in på folks infarter och ju mer jag la till skänklarna ju mer sprang han baklänges!

Tillslut så blev jag så jävla arg att jag vinklade upp spöt (låter säkert jättehemskt!) och bara slog så hårt jag kunde! På ren ilska rent ut sagt. Det var det ända han reagerade på, så han for fram och sedan var det bra. Skrittade vidare och han försökte inte göra samma sak en enda gång till! Som jag sagt förut så är han en riktigt hård häst, och det ska verkligen mycket till för att knäcka hans psyke, om det ens går... Varför han håller på som han gör vet jag inte, men personligen så tror jag att han är så understimulerad av att bara skritta ut, i stort sätt samma väg varje dag.

Dessutom så har jag faktiskt varit rädd att rida honom ett tag då han skrämde mig i vintras genom sin gigantiska bockserie. Så han försöker förmodligen att testa gränserna nu, och tror att han kan bestämma. För idag var det bara ren istadighet från hans sida, och han skulle bara inte gå dit jag ville utan trodde att han kunde bestämma. Känner mig dock inte ett dugg rädd för honom nu, så kunde verkligen få ur honom dumheterna.

Men måste förtydliga att det är väldigt få hästar jag skulle tillrätta visa med spöt som jag gjorde, Eddie tex skulle bli förstörd för livet. Men Curre tål det, och behöver det i såna här lägen. Hans reaktion var typ "Ojdå, bäst att skärpa sig kanske...) och sedan gav han sig. Så nu får vi hoppas att han ger sig, dock så tror att jag att det behövs några duster innan han ger sig den lymeln ;)

Skrittade sedan ut min snälla "lilla" Eddie, och där var det inga problem, haha.
Blev bara lite skritt och trav, jobbade honom även en del i skritten. Han var pigg och glad, och flyttade faktiskt bättre idag. Så det var skönt :)


Han må vara fin, men ibland så kommer den där envisa och tjurskalliga sidan fram ;)Hoppträning

Var iväg till Ockelbo på hoppträning med Eddie igår, hann aldrig skriva om det då så gör det nu istället. Under framridningen så kändes han ganska stel, som han gjort under veckan. Men jobbade honom mycket på serpentiner och ställde både utåt och inåt, vilket gjorde att han tillslut mjuknade och blev ganska fin. Satte ihop honom ganska så mycket på en volt så han satte under sig bakdelen riktigt bra! Galopperade sedan över en studs på volt, vilket gick bra efter några gånger.

Vi skulle avsluta med att hoppade igenom en ganska lång bana, så hoppade igenom några linjer först. Eddie var fin, förutom att han blev dörädd för "vattenmattan" (en Agria tygskylt) som låg under ett räcke och tvärnita. Jag blev lite arg på honom då jag tyckte han var otroligt töntig, vilket jag inte får bli... Han blev såklart nervig och började ställa sig på bakbenen, men klappade och lugnade ner honom vilket gjorde att han slappnade av. Kunde sedan hoppa om den utan problem, och han tittade inte på den efter det heller.

Avslutade med att hoppa en bana på ungefär 1m kanske, och han var fin! Dock så blir han ju lite stark och jag får inte riktigt tillbaka honom på vissa linjer, men det blir bättre för varje gång :) Tycker dock att jag själv inte red jättebra, men det är bara att ta nya tag tills på lördag! Då blir det tävling i Tierp, 1m och 1,05m. Kan väl inte riktigt kalla det debut i 1,05 även om det är det, känns inte som att det är en sådan jätteskillnad på dessa höjder. Men vi får hoppas att det går bra :)

Curre, äntligen friserad!

Som sagt så skrev jag ju att jag klippte av Curres man i lördags, och här kommer före och efter bilderna!Som ni ser så var den vääldigt lång och han har rent av sett förjäklig ut! Har inte brytt mig om att frisera honom när han bara gått här hemma, max varit in till veterinären. Sen så har jag på skoj låtit den vara för att se hur lång/tjock den kan bli och hur han skulle se ut. Snyggt var det då verkligen inte, haha. Men nu är den långa manen väck! Dock så är den bara lite halvslarvigt avklippt just nu, ska börja tunna ur och snygga till den någon dag när jag har tid. Men nu börjar han se ut som en häst igen (med den manen och vinterpälsen så har han mer sett ut som... en isbjörn?), dock så har jag inte riktigt vant mig än ;) Men fin är han!


Ett minne blott... 


Dagens ridning

Eddie fick sig en lugn skrittur idag, med lite travinslag. Faktiskt så var det inte jag som red honom idag, utan min syster! Jag cyklade med då hon inte vågar rida ut själv på min (tydligen) stora kuse, haha. Fast jag tycker hon ser ganska lagom ut på honom, men hon är ju iof van med lilla Chino. Eddie har ju nåågot större steg än vad han har! Men det gick bra och Eddie skötte sig fint. Fanns tydligen inga monster eller andra läskigheter ute efter vägen idag. Dock så såg vi inte många soptunnor idag, och det är ju där dom bor säger Eddie... ;)


Dagens ridning

Red ut en sväng med Eddie idag, och hade tänkt att jobba lite lätt lösgörande. Han var pigg och lite spänd i början, men ställde honom lätt åt båda hållen samtidigt som jag var noga med att han har bakbenen på plats, då han gärna slänger ut något bakben. Tillslut så slappnade han av och kom ner i en ganska låg och avslappnad form, så han var fin där. På hemvägen så tänkte jag jobba lite sidvärtsrörelser, vilket han tyckte var MYCKET jobbigt!

Under vintern när vi bara kunnat rida ut så har jag jobbat mycket med den biten, och han har verkligen varit jättefin och flyttat enkelt. Men har slarvat på senaste tiden vilket märks... Han var stel och ville inte alls korsa bakbenen ordentligt, och när jag kom åt honom så småstegrade han för att komma undan. Så fick kämpa på ett tag för att han skulle flytta ordentligt och på slutet så flyttade han helt okej. Får verkligen vara mer noggrann på den biten känner jag. Dock så ska han bara skrittas imorgon, så han får tillbaka orken lite :) Har trimmat igenom honom ganska mycket dom senaste dagarna då han behövt det.Dagens ridning

Red Eddie på banan idag också, och fortsatte lite med det vi gjorde igår. Att få honom mjuk och lösgjord. I början så var han ganska stel och jobbig, sköt ut bogen och ville inte riktigt komma till arbete. Fick ställa igenom honom ganska ordentligt och tillslut så mjuknade han. Hade plockat fram tre bommar på rakt spår att rida över, men det fungerade inte alls då banan är så liten (20x40m) så att det blev så kort mellan bommarna vilket gjorde att det blev alldeles för svårt för Eddie. Provade någon gång men gav upp och red något varv över en bom istället, bara för min egen skull.

I galoppen så låg han på lite för mycket, tror att han är lite trött i bakkärran då jag satt lite mer press på honom. Blev inget jättelångt pass och jobbade honom inte så mycket i galoppen. För när traven är fin så brukar galoppen fungera super, så det är bättre att jobba mer där någon dag då allt fungerar bättre, istället för att bråka med honom. Travade av honom i en lång och låg form, och där var han jättefin och avslappnad! Så nöjd med honom i slutet. Han var långt ifrån superfin idag, men bättre än igår. Blir några lugnare pass för honom nu, men ändå lösgörande :) 

Curre vilar ju fortfarande,
men ska börja skritta honom igen på onsdag tror jag. Förresten så rök hans långa man idag!! Bilder kommer imorgon, haha. Det var verkligen grymt lång, men nu är den bara ett minne blott ;) Klippte nästan av halva manen, så den var lång! Just nu är den ganska fult avklippt, men ska tunna ur och frisera till den imorgon :)Dagens ridning

Har blivit dålig uppdatering på senaste tiden, men skyller på skolan där jag har väldigt mycket som ska göras nu. Blir nog inte så mycket bättre uppdatering ett tag framöver heller :/

GÅRDAGENS RIDNING, 6/5
Red bara ut en tur i skogen, ganska kravlöst. Hade tänkt rida mycket tempoväxlingar och sidvärtsrörelser, men han var så sjukt pigg att det inte var någon idé att krångla med honom. Så det blev en ganska gravlös tur.

DAGENS RIDNING
Gick upp på banan och hade tänkt trimma igenom Eddie lite, och han var inte rolig idag! Jag gjorde en fet miss i upplägget denna veckan, och fick nu bita i det sura äpplet... Förra veckan så var han verkligen superfin och nu var det som bortblåst. På träningen i tisdags så kändes han ganska trött, så han fick vila i onsdags och ridas ut lätt igår. Så idag var han inte alls lika mjuk och fin, utan kändes ganska spänd och stel. Inte alls så mjuk och fin som han varit. Så det blev ett pass helt inriktat på att lösgöra honom.

Red mycket serpentiner och ställde honom åt olika håll, vilket gör honom mer uppmärksam och mjuk. Red även ganska mycket övergångar mellan trav och galopp på mittvolten. Även om han inte alls kändes bra i början av passet så kändes han helt okej i slutet! Kunde trava av honom i en riktigt låg stadig form. Vi fick jobba ett tag, men fick till slut ut det jag ville :) Även om han inte var fin idag, så hängde han sig inte som han haft en tendens att göra förut. Så det var positivt!


Återbesök

Idag så bar det iväg till Falun (och världens bästa veterinär!) för återbesök med Curre, och han är bättre! Har varit riktigt orolig inför detta återbesök med tanke på att han börjat gå i hage och dessutom skrittas längre nu, vilket betyder ökad belastning. Så det var riktigt skönt!

Började som vanligt med böjprov och där han visade någon liten markering första steget, men var absolut inte sämre utan snarare bättre än förra återbesöket. En sån där markering som vissa hästar kan ha utan att det är något fel. Sedan longering i longervolten som också såg bra ut. Alla andra gånger vi varit där så har han farit runt som en idiot i den där volten, eftersom det har varit enda gången han kunnat bocka och busa under tiden som han stod på boxvila. Men idag var han jättelugn och travade på som vanligt.

Till sist så tog vi ut honom på den hårda grusplanen och longerade honom på en väldigt liten volt, vilket betyder väldigt hög belastning. Där markerade han en aning i vänstervarvet, alltså på vänster fram. Det finns dock många tävlingshästar som är fullt igång som markerar lite när man longerar dem på liten volt på hårt underlag. Men eftersom han varit sämst på vänster så valde vi att behandla i vänster, i förbyggande syfte. 

Så nu ska han vila i en vecka, för att behandlingen ska få verka och sedan så är det bara att fortsätta med skrittpromenaderna där vi var. Nästa återbesök blir om 3 månader, och då ska han ridas lätt i alla gångarter. "promenadridas" kan man säga.

Så jag är väldigt glad nu, för att det verkar gå åt rätt håll med Curre! :D Bara att hålla tummarna för att han fortsätter att vara frisk och att det inte går tillbaka nu när vi ökar på igångsättningen. Men han har varit konvalescent över ett år nu, så jag tänker låta det ta sin tid och inte stressa på något. Jag har Eddie att träna och tävla så länge, så Curre ska bara bli bra igen. Det är det viktigaste, inte tiden.

Bästa Curre, som tyckte att det var superroligt att åka transport! När vi åkte den sista biten ner till kliniken så började han klampa runt i transporten, för att han vet att han snart är framme. Haha, han börjar känna igen stället nu. Så gjorde han alltid när vi åkte iväg och tränade och även när vi åker hem och svänger in på våran väg, haha.

 


Hoppträning

Var iväg till Ockelbo och tränade med Eddie idag. Trimmade igenom dom lite först och sedan blev det några övningar och kluriga linjer med mycket bommar, även studs. Ett rent markarbets pass med andra ord. Eddie kändes lite trött efter tävlingen, så tog det lite lugnare och pressade honom inget. Men han var fin och gjorde det bra. Dock så var han inte lika avslappnad och jobbade på med bakbenen som han brukar, så han har säkert lite träningsvärk. Så han ska få ta det lite lugnt några dagar nu så han får återhämta sig!

Men överlag så tycker jag att han har blivit mycket finare och mer lösgjord på marken. Redan när man kortar tyglarna så lägger han fokuset på mig och börjar söka sig neråt istället för att kika på allt annat. Dessutom så är han jämnare och spårar, även om han inte gjorde det 100 idag, men det beror som sagt på att han är lite trött i bakkärran. Men han har blivit fin, så det är bara att fortsätta att trimma på så han blir ännu finare och starkare! 

Imorgon så ska Curre till veterinären, så håll tummarna för att det går bra...Dagens ridning

Skrittade ut Eddie som vanligt efter tävling. Angelica skulle jobba Chino en stund på banan, så skrittade runt Eddie lite där medan och idag var han inte alls rädd för den där brädhögen! Haha, men det var ju bra iaf. Hoppade av och prommenarade honom hem, för omväxlingens skull. Dessutom så gör det inget om jag går heller.

Tog sedan ut Curre på sin skrittur, och han var riktigt snäll. Igår bråkade han så mycket att jag tog med spöet idag, men han gjorde inget alls. Riktigt snäll var han, men ändå inte seg som han brukar kunna vara när han är "snäll". Idag var han mer som han brukade vara förut när vi red ut, innan skadan.

<3
Jag är med och tävlar...

Klicka här för att komma till tävlingen!

SM i hoppning -På olika höjder

Det är nu klart att nästa år, 2011 så kommer det att bli SM eller riksmästerskap i hoppning på olika höjder. Det är 1,10m, 1,20m och 1,30m höjder som gäller och man kvalar in via varje distrikts DM, distriktsmästerskap som ska ridas på våren. Detta DM kommer alltså att fungera som en kvaltävling till SM. Varje distrikt kommer att få ett antal platser till SM beroende på hur många ryttare som har löst licens i distriktet. Vilket betyder att ju fler ryttare som löst licens ju fler platser till SM. Finalen kommer att ridas andra veckan i Augusti på ett tredagarsmeeting.

Reglerna kommer bli enkla. Vill man rida SM i 1,10m så får man inte ha haft placering i 1,20m, vill man rida SM i 1,20m så får man inte ha haft placering i 1,30m och slutligen om man vill rida SM i 1,30m så får man inte ha haft placering i 140m.

Källa: Tidningen Ridsport.

Det står inget om "vanliga" junior, young rider och senior SM, men jag antar att dessa är kvar. Som rids i 135-140m, 140-150m, respektive 1,50-1,60m (utomhus) klasser. För oss som inte rider dessa klasser som krävs för att rida SM i dagsläget, så tror jag att SM i 1,10-1,30m kommer vara ett jättebra och roligt alternativ! Något som kommer locka många ryttare, för just nu är det egentligen bara ett fåtal som kan rida SM.

Dessutom så tror jag att detta kommer göra att färre ryttare stressar upp i klasserna som många i dagsläget tyvärr gör. För om du vill rida SM i tex 120m, och känner att du har en bra chans där. Då är det ju dumt att gå upp i 130m, där man faktiskt kan "råka" få en placering på ett kanske inte så bra resultat.


Tänk om Eddie och jag skulle kunna rida SM i 1,10m nästa år! Det hade varit jätteroligt, och något värt att satsa på. Så nu har vi ett mål för nästa år, Eddie och jag. Haha.


Dagens ridning

Skrittade ut Curre en ny väg idag, och han var riktigt bråkig första delen av turen. Skulle inte gå fram, utan ville vända och gå hem. Jag sparkade då till honom ordentligt och han svarade med att springa baklänges eller studsa och bocka på stället. Riktigt grinig och sur var han! Men jag blev lika envis tillbaka eftersom jag inte tolererar sånt tjafs, trots att han nästan försökte bocka av mig. Är man inte hård mot honom så tar han över, så det är bara att vara bestämd. Men han gav sig efter ett tag, och skrittade sedan glatt på. Då var han minsann pigg och glad, haha. På onsdag är det återbesök hos veterinären som gäller för Curre, och jag börjar bli riktigt nervös... 
Tävling i Älvkarleby

Idag var det alltså tävling i Älvkarleby med Eddie. Det har varit soligt och fint, men underlaget kan jag väl inte påstå att det var de bästa... Riktigt klafsigt på vissa ställen, men det gick bra ändå!

0,90m
Redan när vi lastade ut Eddie så var han mycket lugnare än förra tävlingen. Då stod han bara och skrek och var väldigt stressad, likaså på framhoppningen. Men idag så var han lugn faktiskt! Red fram i ridhuset och han var väldigt fin, kunde tom jobba honom i en lägre form. Så han var förvånansvärt avslappnad. Kändes bra på framhoppningen också, han bjöd och hoppade riktigt fint!

På banan så hade han en riktigt fin bjudning, fick kanske några längre språng men vi hade iaf ett bra flyt banan igenom. Fick dock ett skitpet på näst sista, ett räcke som han petade. Men annars så var han jättefin, jättenöjd!

1m
Även här så var han fin och avslappnad på framridningen, och kändes inte alls trött som han gjorde förra tävlingen. Vilket betyder att både flåset och styrkan blivit bättre. På framhoppningen så var han fin och hoppade väl, men jag själv kom aldrig riktigt till ridning och fick aldrig något riktigt bra språng. Ville inte hoppa honom för mycket heller. På banan så började det med att han böt galopp så jag fick ta ner honom i trav och fatta ny galopp innan start, vilket gjorde att vi inte riktigt kom igång då det var så nära inpå. Kommer lite intill första, och kommer riktigt taskigt på andra... Han tog inte riktigt mina förhållningar, och jag glömde benen vilket resulterade att vi kom backandes mot tvåan, och kom för nära. Men Eddie var duktig och klarade det.

Skärpte mig och hoppade trean, fyran, fem A och B, kom sedan lite intill sexan, men det är bättre att han kommer intill än hoppar av för långt ifrån. Korsgalopp mot sjuan, tar ner honom för att byta, vilket tar sin tid med Eddie. Fattar sent, kommer inte riktigt till ridning i klafset mot sjuan och kommer intill. Sista var våghindret som han tittar till ganska mycket på, men trampar om och hoppar istället för att stanna. Dock så tar han med sig översta plankan. Så trots att jag inte alls var nöjd med mig själv, så blev det ändå bara 4fel. Eddie skötte sig super, så är VÄLDIGT nöjd med honom! Han hoppade riktigt runt och fint, och hoppade även vågplanket som många unghästar (som Eddie kan räknas som iom sin orutin) stannade på, så det var ju skönt iaf.

Dock så är det mina hjärna som spökar till andra klassen... Brukar inte bli nervös, men har blivit det till andra klassen några tävlingar. För att jag sätter press på mig själv till att göra en bra sista runda. Men jag har ju knappt tävlat under förra året, VÄLDIGT lite om man jämför med vad jag bukar. Så det blir nog bättre när jag får åka ut på lite tävligar, och lära mig hantera pressen igen.

Men tar upp några punkter som jag ska tänka på tills nästa tävling;
*Ta god tid på mig innan start, så vi hinner galoppera igång ordentligt.
*Inte tänka för mycket, utan våga vara självsäker och lita på min egen förmåga.
*Ta "ett hinder i taget" som Frida brukar säga. Komma tillbaka, bli klar och sedan koncentrera mig på nästa hinder.


Men är som sagt sjukt nöjd med Eddie,
verkligen STOR skillnad mot för sist vi var iväg och tävlade, för ca 2 månader sedan! Han var var sansad och koncentrerade sig på uppgiften och tyckte det var roligt att gå in på banan! Duktiga hästen :') Dessutom så var vi ju bara ett litet pet från att vara felfri i 90n och ett pet ifrån att rida omhoppning i 1m. Men nästa tävling så! På tal om nästa tävling så blir den om två veckor, i Tierp :)

Har inte bestämt mig för om jag vill ladda upp filmen från 1m, det ska isf bara vara för att hästen min var fin... 90n blev iinte bra filmat, haha! Det var tydligen motljus så Angelica såg inget, men hon tog två fina bilder iaf!

Framhoppning 0,90m
Vår outfit var idag;
Hjälm-Blå CO wellington classic
Väst-Blå Racesafe
Tröja-Blå Kingsland
Ridbyxor-Vita Pikeur
Chaps-Dyón
Skor-montar
Träns-Dyón
Förbygel-Glengordon
Magplatta-Glengordon
Sadel-Ideal (Crown)
Schabrak-Blått Anna Scarpati
Skydd-Veredus carbon gel fram, Eskadron bak
Foto:Angelica Sroka


Dagens ridning

GÅRDAGENS RIDNING, 30/4

Blev en tur uppe i skogen med Eddie idag. Ganska lugnt då vägen var jättedålig, mjuk och lite hål här och var... Jobbade lite sidvärtsrörelser men han var bara slingrig och flyttade inte alls särskilt bra. Troligen så var han lite trött i baken då jag kom åt honom ganska bra när jag jobbade honom på banan igår. Så pressade honom inget, utan lät det vara när han flyttade okej.

Blev sen i stallet, så han tyvärr inte med Curre :(

DAGENS RIDNING, 1/5

När jag skulle rida så började det givetvis spöregna... Så fick dra ut på tiden lite, så gav regnet tillslut med sig. Red upp till ridbanan för att bara känna lite på honom inför tävlingen imorgon. Trodde att han skulle bli dörädd för de träfärgade plankorna i staketet, men dom var faktiskt inte så farliga. Däremot brädhögen utanför staketet... Hade tänkt att bara rida kanske en kvart, men blev typ 25min då jag var tvungen att övertyga honom att brädhögen INTE var farlig. Han blev visserligen spänd och sprang på tvären förbi den där högen, men han gick förbi iaf.

Hade det inte varit för den där brädhögen som distraherade honom så hade han nog varit jättefin! Ville absolut inte jobba honom för länge eller krävande då han inte ska vara trött imorgon, så fokuserade bara på att få honom avspänd. Han kändes faktiskt väldigt fin på övriga delar av ridbanan (alltså inte på långsidan vid brädhögen) och väldigt fin i galoppen. Även fast jag inte jobbade honom så länge så var han väldigt fin och ihop i galoppen.

Hann tyvärr inte med Curre idag heller, dels pga regnet och dels pga allt som var tvunget att fixas inför imorgon. Har GRYMT dåligt samvete, och tycker verkligen synd om honom. Men har varit tvungen att prioritera Eddie då han ska tävla... Men imorgon så ska han ridas och pysslas med ordentligt efter tävlingen med Eddie!Tävling imorgon!

Följde med min syster på dressyrträning imorse, och har sedan varit uppe vid ridbanan och hjälpt till att fixa staketet. Blir nog väldigt fint när det är färdigmålat! Jag har alltså ingen egen ridbana, utan vi har en liten klubb här i byn med en gemensam ridbana. Tar ungefär knappt 10min att skritta dit.

Så nu har jag stallet kvar att mocka, putsa allt läder inför tävlingen imorgon, rida Eddie och Curre, frisera och borsta Eddie, samt fodra, linda osv. Känns som att jag måste sätta fart snart! Men är supertaggad på att tävla imorgon! Första utetävlingen för Eddie dessutom. Blir en Lokal 0,90m och 1m i Älvkarleby. Har inte tävlat på typ 2 månader, så nu känner jag mig taggad. Särskilt när det gick bra på träningen i tisdags :)

Men nu ska jag ut och börja mocka och fixa stallet!


RSS 2.0