Dagens ridning

Eftersom min syster ville att jag skulle känna lite på Chino åt henne, så red jag honom idag. Fokuserade mycket på tempoväxlingar och även lite övergångar då han varit ganska stark för henne. Han lyssnade riktigt bra efter några tempoväxlingar och enkel som han är så kunde jag både korta och länga väldigt enkelt!

I galoppen ligger han på mest, och börjar bocka om man blir för hård eller får en för hög hand. Så jag fick ta några ordentliga förhållningar med en låg hand, vilket han lyssnade på väldigt bra. Kunde ligga på i en lugn och balanserad galopp med en lite lägre nacke, samtidigt som jag kunde öka och minska galoppen. Dock sprang han på lite för mycket i ökningen, men kom iaf tillbaka fint. Tragglade lite sidvärtsrörelser i skritten, eftersom han sitter fast och inte riktigt vill flytta. Det tog ett tag, men sedan flyttade han bättre. Så där måste Angelica vara mer noggrann!

Skrittade ut Eddie en tur eftersom han tävlade igår. Trodde att turen skulle ta ungefär en halvtimme eftersom det brukar ta så lång tid med Curre när jag vänder mycket tidigare. Eddie skrittade den på 20min! Helt galet fort skrittar han :O Kortade tyglarna och försökte få honom att jobba lite, så han skulle lugna ner sig lite. Men jag gav upp ;)

Tog ut Curre på sin skrittvända lite senare. Eftersom mamma är sjuk så fick pappa följa med, och såklart är han bråkig då! Riktigt dum var han och försökte slänga och ha sig flera gånger. Inte så farligt, men det är drygt när han håller på sådär. Vill att all denna jävla äckelsnö ska ta och försvinna NU, så Curre kan komma ut i hage snart! Han behöver verkligen det :( Hinner jag inte ta ut honom någon dag så far han runt och bockar i boxen, så han är ingen snäll liten häst direkt... Skotta bort nästan 1m kramsnö är inget man bara gör heller. Försökte för någon månad sedan, och det gick inte. Blä för snön!

Det blev alltså att rida alla hästar idag. Förutom att Curre var lite bråkig så gick det bra med alla :) Dock är det väldigt ovant att först rida ponny och sedan storhäst! Förstår inte dom som både rider ponny och storhäst, men man kanske vänjer sig? Väldigt lustigt kändes det  iaf att först rida lilla Chino, och sedan min skrittmaskin till Eddie ^^

Eddie och jag igår :)

Kommentarer
Postat av: Ina Jacobsen

Oh vad mycket snö ni har kvar! Vart bor du? Här i Skåne har de töat så man kan se gräs lite här och där! :)ha de gott

2010-03-09 @ 07:14:21
URL: http://inajacobsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0