Hoppträning i Säter

Var ju iväg till Säter och tränade för Erik Berggren idag på förmiddagen, och det gick så jäkla bra! Eddie var verkligen superfin och jag har äntligen börjat hitta tillbaka till den där ridningen som jag hade i slutet när jag red 120 med Curre. När allt känns enkelt och man kan lita så sig själv när man rider an ett hinder, och vet att man inte kommer att missbedöma. Riktigt roligt var det, hela träningen igenom!

Vi började med att rida fram gemensamt, lite trav över bommar, skänkelvikning och öppna längs ena långsidan. Redan när jag började trava fram Eddie så kändes han fin, och även när vi började rida fram gemensamt så var han fin! Jobbade på i en lägre avslappnad form där han arbetar med ryggen och bakbenen. Spände till någon gång, men inte alls så farligt. Flyttade väldigt enkelt gjorde han också. Började sedan att hoppa på volt över ett litet hinder som stod på medellinjen, rullade bara på för att hitta hitta känslan och galoppen.

Började sedan att trava över bommar, fatta galopp och hoppa ett räcke. Både bommarna och räcket stod på en lite klurig linje, som ni kommer att se på filmen sen. Hoppade sedan en bit av banan, och på slutet en längre bana. Fokuset på denna träning låg på anridningar, speciellt anridningar ur sväng. Något jag tycker var jättebra, då jag har haft svårt med just detta. Själva hoppningen kändes bara så enkelt, kunde hoppa, ta i hop honom, rida an och lätta. Helt underbart! Visserligen så åker det någon bom då han inte har rutinen eller styrkan när vi kommer lite intill, eller på annat sätt inte kommer perfekt. Det såg säkert inte så "fantastiskt" ut, men det var just känslan. Det var en sådan skillnad mot för hur han har varit!

Dock så hände det även en mindre rolig sak under träningen, något jag nästan förträngt när det gick så bra, haha. I svängen när jag skulle rida an mot den första oxern så bara försvann benen under Eddie och vi for omkull! Dunkade i huvudet ganska ordentligt, men annars gick det bra med både mej och häst! Har ju lyckats gå omkull och fått hästen över mig, något som slutade med ambulans och beckenfraktur. Så att det här med att gå omkull är ju inget jag direkt föredrar, men det ända jag tänkte på var "Jag vill inte avsluta träningen nu!!!" Haha, men när jag efter någon minut kände mig bra igen så var det bara att hoppa upp och köra på. Och ta ihop honom lite mer innan svängen ;) Men idag påmindes jag verkligen om hur viktigt det är att rida med hjälm. Förstå hur jag hade mått UTAN hjälm, usch... Kan lätt erkänna att det gjorde bra ont precis när jag hade slagit i.

Men jag måste säga att bortsett från Eddies och min lilla vurpa så är jag supernöjd med träningen! Erik är verkligen jättebra, pratar lugnt och förklarar väldigt pedagogiskt. Svårt att förklara, men han är verkligen super att träna för! Därför vi sitter och åker 1,5 timme upp till Säter, för att det är värt det. Det gör verkligen så himla mycket att träna för riktigt duktiga tränare :)

Erik tyckte iaf att Eddie var en väldigt fin och trevlig häst, med framförallt en bra inställning. Det var kul att höra! Dock så är det ju en del jobb med honom, bland annat så måste han stärkas i galoppen. För när han är stark där så kommer han även att lättare komma tillbaka efter hindren och få bättre språng. Något jag själv är medveten om och jobbar på.  Men han tyckte att jag jobbade helt rätt, så det var bara att köra på så skulle det blir bättre! :)

Detta var ju även första gången Eddie åkte lite längre bort på ett nytt ställe, och han har skött sig super! Var inte alls tittig och spänd som han brukar. Hoppade både vattenmatta och kuber i en óxer utan att blinka! Stod även snällt still i transporten medan vi var in och åt. Duktiga Eddie, blir så stolt över honom! Han kanske blir en fin häst trots allt :)

Papppa filmade lite, så ska ladda upp några filmsnuttar från träningen imorgon. Så håll lite utkik :)

Min duktiga knasEddie!Kommentarer
Postat av: elin

svar:

jaha! :D det är inte ofta det finns sånna på x-pris, tror jag iaf? :-) hihi.

mwn jag behöver verkligen ett sadelskåp. jättebra att ha på meeting och om man är på träningsläger eller nåt sånt. :)

2010-03-30 @ 23:37:47
URL: http://elinb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0