Dagens ridning

Red upp till banan och trimmade igenom Eddie lite, dock så kändes det inte alls bra... Jobbade honom ganska mycket i skritten först och redan där kändes han inte riktigt fin. Fortsatte med traven, och även fast han spårade och kändes mer jämn i sidorna idag så var han tung i handen! Liksom hängde sig och bakbenen var någon annan stans.. Trots massor av övergångar och sidvärtsrörelser för att aktivera baken och få in bakbenen så han kan lätta i handen så hjälpte det inget vidare. På slutet så försökte jag istället att trava fram honom riktigt ordentligt, och han började då jobba lite bättre. Det visar sig väldigt tydligt i galoppen när han inte jobbar korrekt, då han bara springer iväg istället för att sätta under sig och vila på steget.

När han går som bäst så är han riktigt fin att rida, lätt i handen och jobbar riktigt fint i galoppen med bakbenen in under sig och även övergångarna blir klockrena. Det är så jag vill ha honom, och när han blir som han var idag så känns det bara blä... På träningen i tisdags så fick jag lite samma känsla på marken, att han var tung i handen och inte jobbade ordentligt med baken. Vet inte riktigt hur jag ska jobba mig ur det, känns som att vi sitter fast i markarbetet och jag vet inte riktigt hur vi ska jobba vidare. Så nu känns det ännu mer surt att jag missade dressyrträningen i söndags, för att min syster var iväg och tävlade... Min dressyrtränare kommer nämligen bara upp en gång i månaden ungefär. Känns han likadan på tisdag så ska jag ta upp det med tränaren jag rider för då.

Tog ut Curre på en tur efter att jag ridit Eddie, och han var riktigt snäll på bortvägen, men mindre kul på hemvägen...
Tror att det var någon som smällde i en dörr i ett av husen och då blev han självklart knäpp. Så på hemvägen var han ganska så bråkig. Hade sönder min (nästan) nya sadelgjord också. Ringen i ena sidan som jag fäst gramanen i ryckte han loss i ett av sina ryck. Näe, han var inte alls rolig idag. 

Usch vilken trist dag! Allt känns himla tungt, och när inte ens hästarna går bra så känns det bara ännu mera deprimerande... Vädret gör ju inte  saken bättre. Har ingen vidare blogglust heller, men svaren från frågestunden och filmerna jag tänkt ladda upp kommer nog förhoppningsvis imorgon skulle jag tro.


Kommentarer
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

FRÅGESTUND PÅ BLOGGEN! Fråga vad/hur mycket ni vill :)http://frejalindskog.webblogg.se/2010/march/fragestund.html

2010-03-26 @ 11:35:35
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0